Τελετή Βραβείων «Γαστρονόμου»: οι πιο πολύτιμοι παίκτες του «αγώνα»

Τελετή Βραβείων «Γαστρονόμου»: οι πιο πολύτιμοι παίκτες του «αγώνα»

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπήρχε ωραιότερος τρόπος για να αναστηθεί αυτός ο παλιός «ναός της γεύσης» της Σαλονίκης. Η προχθεσινή τελετή απονομής των Βραβείων Ποιότητας του «Γαστρονόμου» –παράλληλα με τα εγκαίνια της αποκατεστημένης αγοράς Μοδιάνο– ήταν απολύτως ταιριαστή στον χώρο όπου τη φιλοξένησε.

Οι μυρωδιές από τα λαχταριστά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει τα δεκάδες καταστήματα της στοάς ανέβαιναν μέχρι τον πρώτο όροφο –όπου καθόμασταν όλοι οι προσκεκλημένοι– και μας γαργαλούσαν σαν αόρατο φτερό τη μύτη: ολόφρεσκα ζυμαρικά, σεβίτσε, σούσι, σάντουιτς και μπριοσάκια με αλλαντικά και τυριά.

Ταυτόχρονη γιορτή

Μαζί με τους πεντανόστιμους μεζέδες που ετοίμασαν ειδικά οι σεφ-συνεργάτες του περιοδικού για τη μεγάλη γιορτή του «Γ», μία ημέρα μόνον πριν ανοίξει η Αγορά επισήμως τις πόρτες της στο κοινό.

Τελετή Βραβείων «Γαστρονόμου»: οι πιο πολύτιμοι παίκτες του «αγώνα»-1
Ο Αλέξης Παπαχελάς με τη Ρίτα Κανατούλα στην τελετή. [ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ]

Οπως οι τζιγεροσαρμάδες και το χιουνκιάρ του Σωτήρη Ευαγγέλου, τα παστουρμαδοπιτάκια της Νένας Ισμυρνόγλου, τα καλαμάρια του Αστέριου Κουστούδη και τα φίνα ψαρικά του Λευτέρη Λαζάρου μάς περίμεναν κάτω τακτοποιημένα στους πάγκους για να τα απολαύσουμε μετά την τελετή. Ηταν πραγματικά σπουδαία για την πόλη η επανεκκίνηση αυτού του ιστορικού μέρους, που άνοιξε με το επενδυτικό «φιλί της ζωής» από τον όμιλο Φάις.

Ακροβολισμένη σε μια γωνιά του 1ου ορόφου, παρακολουθούσα κατά τη διάρκεια της απονομής ολόκληρη την ομάδα του «Γαστρονόμου» και του εμπορικού τμήματος της εφημερίδας, που δούλεψε ακαταπόνητα μήνες ολόκληρους.

Αλλωστε, όπως δήλωσε και ο Αλέξης Παπαχελάς παίρνοντας πρώτος τον λόγο από τον παρουσιαστή Γιώργο Καπουτζίδη, ήταν ένα όνειρο να κάνουμε την τελετή των βραβείων στη Θεσσαλονίκη με τον πολυδιάστατο γαστρονομικό πολιτισμό της και –μάλιστα– με τη συγκυρία των εγκαινίων της Στοάς.

Τελετή Βραβείων «Γαστρονόμου»: οι πιο πολύτιμοι παίκτες του «αγώνα»-2
Αλεξία Κορωναίου και Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. [ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ]

Την ευθύνη για το σύνθετο αυτό εγχείρημα ανέλαβαν ο επικεφαλής του περιοδικού, Αγγελος Ρέντουλας, αλλά και η διευθύντρια marketing της «Κ», Αλεξία Κορωναίου, που συντόνισαν άψογα την πλειάδα των δικών μας συναδέλφων και των εθελοντών, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Το καταλάβαινε κανείς από την ένταση και τη χαρά στα πρόσωπά τους όσο διήρκεσε η εκδήλωση.

Τα παιδιά του «Γ»

Τα παιδιά του «Γαστρονόμου» –η Χριστίνα Τζιάλλα, η Μαρία Βασιλοπούλου, η Νάσια Διαμαντίδου, η Νικολέτα Μακρυωνίτου, η Βιβή Κωνσταντινίδου, η Νένα Δημητρίου, η Γεωργία Παπαστάμου, η Αντζελα Σταματιάδη, η Ακριβή Κάκκαβα και ο Βαγγέλης Καρατζάς– ήταν πανταχού παρόντα, έτρεχαν για να είναι τέλεια ακόμη και η πιο μικρή λεπτομέρεια.

Ετσι και αλλιώς, μια τέτοια παρουσίαση είναι απαιτητική, πόσο δε μάλλον όταν γίνεται σε μια «στέγη» που ετοιμάζεται να «ξανασυστηθεί» στο κοινό για πρώτη φορά έπειτα από καιρό.

Τελετή Βραβείων «Γαστρονόμου»: οι πιο πολύτιμοι παίκτες του «αγώνα»-3
Αντζελα Σταματιάδη, Χριστίνα Τζιάλλα, Βιβή Κωνσταντινίδου, Νάσια Διαμαντίδου, Μαρία Βασιλοπούλου, Νικολέτα Μακρυωνίτου, Ακριβή Κάκκαβα. [ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ]

Από κοντά και η ομάδα του marketing, με τη Σοφία Δάβρη, τη Σοφία Σωτηρίου, τη Ρίτα Κανατούλα, την Εύη Κούσουλα, την Αγγελική Λούβαρη και την Εύα Λούδη, τον Μάκη Ευθυμίου, τον Παύλο Πατρινιό και τον Γιάννη Παπαστρατηγάκη, οι οποίοι και έφεραν εις πέρας το σκέλος της διοργάνωσης. Παρόν και το εμπορικό μας τμήμα, με την επικεφαλής του, Βασιλική Αλμπάνη, και την Ξένια Κατσιούλα. Είναι ωραίο να καμαρώνεις τους συναδέλφους σου. Και εμείς στην «Κ» έχουμε αυτήν την τιμή…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή