O Στέφανος Κορκολής στέκεται στο πλευρό της Axion Hellas

O Στέφανος Κορκολής στέκεται στο πλευρό της Axion Hellas

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια χώρα νησιωτική θα περίμενε κανείς πως ο πολιτικός και αναπτυξιακός σχεδιασμός προσαρμόζεται στη γεωμορφολογία. Δυστυχώς εδώ και δεκαετίες συμβαίνει το αντίθετο. Οι ακρίτες που με την καθημερινή τους παρουσία φυλάνε τα σύνορα της χώρας στερούνται των ίδιων ευκαιριών με εμάς που ζούμε στα αστικά κέντρα ή μπορούμε να μετακινηθούμε οδικώς σε αυτά. Η οργάνωση Axion Hellas ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό να σταθεί πλάι σε αυτές τις απομακρυσμένες κοινότητες και να βοηθήσει τους κατοίκους σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας: περίθαλψη, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, αθλητισμός όχι μόνον με επισκέψεις και δράσεις αλλά και με τη δημιουργία μόνιμων υποδομών. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι μέχρι τώρα αποστολές έχουν γίνει με πλωτά μέσα. Με καιρούς αντίξοους οι δεκάδες εθελοντές έχουν φτάσει σε νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου για να μεταφέρουν γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, εκπαιδευτικούς, θεατρολόγους, σεφ.

O Στέφανος Κορκολής στέκεται στο πλευρό της Axion Hellas-1
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τον Δημήτρη Αργυρόπουλο και τη Μελίνα Τραυλού.

Εκεί γίνονται δεκτοί με ιδιαίτερη θέρμη μιας και ο κόσμος αναγνωρίζει και τη δυσκολία της μετάβασής τους αλλά και το γεγονός ότι για κάθε προορισμό υπάρχει διαφορετική πρόνοια με βάση τις ανάγκες των κατοίκων: αλλού χρειάζεται μια παιδική χαρά ή ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλού μια βιβλιοθήκη ή ενίσχυση του τοπικού ιατρείου. Εχοντας αποκτήσει πλέον τεχνογνωσία η μη κερδοσκοπική οργάνωση έκανε πρόσφατα και μια χερσαία αποστολή: από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου, γιατροί πραγματοποίησαν 1.442 ιατρικές εξετάσεις σε 447 κατοίκους έξι χωριών, της Πολυκάρπης, της Ορμας, του Μεγαπλατάνου, των Σαρακηνών, του Μοναστηρακίου και της Κορυφής στον νομό Πέλλας.

O Στέφανος Κορκολής στέκεται στο πλευρό της Axion Hellas-2
Οι περισσότερες αποστολές γίνονται με φουσκωτά.

Οι προσπάθειες της Axion Hellas έχουν προσελκύσει μέχρι σήμερα νέα μέλη, δωρεές αλλά και πολύτιμους «συμμάχους» από κάθε πεδίο. Ενας από αυτούς είναι και ο Στέφανος Κορκολής που αποφάσισε να εορτάσει τα 35 χρόνια του στο τραγούδι στις 25 Ιανουαρίου στο Μέγαρο, αφιερώνοντας αυτήν τη μοναδική βραδιά στο πνεύμα του εθελοντισμού. Ο σπουδαίος συνθέτης και πιανίστας, που έχει ταυτίσει το όνομά του με επιτυχίες που τραγουδήθηκαν από όλους μας, αποφάσισε να δώσει τα έσοδα της επετειακής συναυλίας για την ενίσχυση του έργου της Axion Hellas. Την ίδια βραδιά ο συνθέτης παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση, τα νέα έργα του, για συμφωνική ορχήστρα. Μαζί του στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής ήταν οι καταξιωμένοι ερμηνευτές Ελεονώρα Ζουγανέλη, Πάνος Μουζουράκης, Σοφία Μανουσάκη, ο σολίστ Θανάσης Πολυκανδριώτης, η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και ο μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης. Η εκδήλωση ήταν sold out και έτσι η ίδια παράσταση θα πραγματοποιηθεί και αύριο Σάββατο, μετά το αυξημένο ενδιαφέρον που εκδήλωσε το κοινό. Και τα έσοδα αυτής της βραδιάς θα πάνε για την οργάνωση που φροντίζει τους ακρίτες μας.

O Στέφανος Κορκολής στέκεται στο πλευρό της Axion Hellas-3
Γ. Παπαβασιλείου, Σ. Κορμά, Δ. Σαμολαδάς, Φ. Καμποσιώρα, Λ. Κορδάτου.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή