Το Library4all φέρνει ένα μεγάλο κύμα βιβλίων και αγάπης για τους μαθητές

Το Library4all φέρνει ένα μεγάλο κύμα βιβλίων και αγάπης για τους μαθητές

Ενας σπουδαίος θεσμός, που τροφοδοτεί με ποιοτικές εκδόσεις τις σχολικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Library4all είναι ένας σπουδαίος θεσμός, που τροφοδοτεί με ποιοτικές εκδόσεις τις σχολικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον. Φέτος γιορτάζει δέκα χρόνια ζωής με πλουσιότατα πεπραγμένα. Εχει δώσει περισσότερα από 1.000.000 βιβλία σε 7.500 σχολεία, στην Ελλάδα και σε χώρες όπου ζουν Ελληνες, σε 8 παιδιατρικά νοσοκομεία, σε 334 φορείς, κοινωνικές υπηρεσίες, ιδρύματα, σε 42 δομές όπου φιλοξενούνται παιδιά προσφύγων, σε 22 δημοτικές βιβλιοθήκες και πολιτιστικούς συλλόγους.

Η στήλη μίλησε με την Ελένη Γερουλάνου, εκπαιδευτικό, συγγραφέα και «ψυχή» του Library4all, η οποία επισήμανε πως τον Φεβρουάριο ένα τεράστιο «κύμα βιβλίων» υψώνεται στην οδό Πειραιώς.

Το Library4all φέρνει ένα μεγάλο κύμα βιβλίων και αγάπης για τους μαθητές-1
Βιβλία δόθηκαν και στο νηπιαγωγείο της Χρυσούπολης Καβάλας 

Είναι το bookwave, η μεγάλη δράση του Library4all, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη. Συγκεντρώνει βιβλία για παιδιά μέσα από ειδικές εκδηλώσεις και εκκλήσεις που έχουν πραγματοποιήσει ήδη σχολεία της Αττικής προς τους μαθητές τους, κυρίως ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, καθώς επίσης και εταιρείες. Στόχος του είναι να καλυφθούν σε μικρό χρονικό διάστημα οι ανάγκες όσο το δυνατόν άλλων σχολείων, που αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε βιβλία.

«Μας φαίνεται αδιανόητο να υπάρχουν σχολεία χωρίς καινούργια βιβλία και χωρίς ενημερωμένη βιβλιοθήκη. Η βιβλιοθήκη ενός σχολείου δεν είναι πολυτέλεια. Τα βιβλία είναι δικαίωμα των παιδιών. Είναι αγαθό. Γιατί πιστεύουμε πως η βιβλιοθήκη ενός σχολείου είναι η “καρδιά” του», τονίζει στη στήλη συμπληρώνοντας: «Μ’ ένα βιβλίο μπορεί ένα παιδί να εμπνευστεί, να συγκινηθεί, να αποκτήσει εμπειρίες και γνώσεις, να απολαύσει την ανάγνωση και να πάρει χαρά», τονίζει λέγοντας πως το φετινό bookwave ξεκινά τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.

Το Library4all φέρνει ένα μεγάλο κύμα βιβλίων και αγάπης για τους μαθητές-2
H Ελένη Γερουλάνου, ψυχή του εγχειρήματος του Library4all.

«Υποδεχόμαστε τα βιβλία που έχουν συγκεντρώσει τα σχολεία και οι εταιρείες. Στα βιβλία αυτά θα προστεθούν και οι δωρεές των εκδοτών. Την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα αρχίσουμε τη διαλογή. Να τσεκάρουμε μία μία κάθε έκδοση, σελίδα σελίδα, να τις ταξινομούμε ανά ηλικία, ανά κατηγορία, ανά θέμα και στη συνέχεια να τις βάζουμε σε κουτιά. Δουλεύουμε ακούραστα. Μαζί μας βρίσκονται οι πιστοί εθελοντές, που μοιράζονται την ορμή του κύματος. Εχουμε τους ανθρώπους του μουσείου, από τους φύλακες και τις κυρίες που καθαρίζουν μέχρι το προσωπικό, που είναι πάντα εκεί για να βοηθήσουν. Στο τέλος της εβδομάδας θα έρθουν οι εκπαιδευτικοί της Αττικής να παραλάβουν τα βιβλία τους, ενώ τα βιβλία που προορίζονται για την Περιφέρεια αναλαμβάνει να τα παραδώσει η Αθηναϊκή Μεταφορική του Κωστή Παπαζήση, που μας στηρίζει γενναιόδωρα όλα αυτά τα χρόνια», αναφέρει η Ελένη Γερουλάνου.

Ευχή του Library4all είναι όλα τα σχολεία να έχουν μια προσβάσιμη, ενημερωμένη βιβλιοθήκη, συνδεδεμένη με τη ζωή του σχολείου, με ράφια γεμάτα βιβλία, με βιβλιοθηκονόμο και με ετήσια κονδύλια για αγορά βιβλίων. Οσοι ενδιαφέρονται να οργανώσουν μια σχολική εκδήλωση, για να ενισχύσουν σχολικές βιβλιοθήκες, ας στείλουν μέιλ στο [email protected].

Το Library4all φέρνει ένα μεγάλο κύμα βιβλίων και αγάπης για τους μαθητές-3
Στην Αχιλλοπούλειο Σχολή, στην Αίγυπτο.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή