O Ευτύχης Βασιλάκης αναδείχθηκε Επιχειρηματίας της Χρονιάς για το 2023

O Ευτύχης Βασιλάκης αναδείχθηκε Επιχειρηματίας της Χρονιάς για το 2023

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα σπουδαιότερα κληροδοτήματα της οικονομικής κρίσης ήταν η αποδαιμονοποίηση του επιχειρείν στην Ελλάδα. Η νέα γενιά βλέπει σε αυτόν τον τομέα ένα υγιές πρότυπο που συνδέεται με την τόλμη, τη χρηστή διαχείριση, την καινοτομία. Τα βραβεία της ΕΥ Ελλάδος, που απονεμήθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, φιλοδοξούν να αναδείξουν τις προσωπικότητες της εγχώριας επιχειρηματικής κονίστρας που πρεσβεύουν αυτές τις αξίες, βάσει των εισηγήσεων της ανεξάρτητης εννεαμελούς κριτικής επιτροπής, υπό την προεδρία του Βασίλη Κάτσου, προέδρου και συνιδρυτή της VNK Capital και Ελληνα Επιχειρηματία της Χρονιάς 2008. Πρόκειται για το ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού EY Entrepreneur of the Year, ενός παγκοσμίου φήμης θεσμού για την επιχειρηματική αριστεία. Στη χώρα μας ξεκίνησε το 2006.

O Ευτύχης Βασιλάκης αναδείχθηκε Επιχειρηματίας της Χρονιάς για το 2023-1
Ο βραβευθείς Κρίστιαν Χατζημηνάς στο βήμα της εκδήλωσης. [STUDIO PANOULIS]

Οι διακρίσεις

Επιχειρηματίας της Χρονιάς για το 2023 αναδείχθηκε ο Ευτύχης Βασιλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Βασιλάκη. Το Βραβείο Επιχειρηματικής Ανθεκτικότητας πήγε στη Μαίρη Χατζάκου, πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, ιδρυτής & CEO της THEON GROUP και της EFA GROUP, κέρδισε τον τίτλο του Διεθνώς Αναπτυσσόμενου Επιχειρηματία, ενώ Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας αναδείχθηκε ο Γιώργος Τσαρούχας, CEO & Co-Founder της Dialectica. Ανάμεσα στο κοινό βρέθηκαν κορυφαίοι εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου της Ελλάδας.

O Ευτύχης Βασιλάκης αναδείχθηκε Επιχειρηματίας της Χρονιάς για το 2023-2
Η βραβευθείσα Μαίρη Χατζάκου με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο. [STUDIO PANOULIS]

«Στο πρόσωπό μου βραβεύεται τόσο το όραμα, η σκληρή δουλειά και το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Θεόδωρου και της Εμμανουέλας Βασιλάκη, οι οποίοι ίδρυσαν τον όμιλο που σήμερα ο αδελφός μου και εγώ συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε, αλλά βραβεύεται και η προσπάθεια, η ανθεκτικότητα όλων όσοι έχουν συμβάλει στην πορεία των εταιρειών μας τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο Ευτύχης Βασιλάκης που αναφέρθηκε τόσο στην Autohellas, μια οικογενειακή επιχείρηση 60 ετών που ξεκίνησε με προσπάθεια των γονιών του (μάλιστα η μητέρα του, η οποία εργάζεται ακόμη και σήμερα, είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου), όσο και στην Aegean Airlines.

O Ευτύχης Βασιλάκης αναδείχθηκε Επιχειρηματίας της Χρονιάς για το 2023-3
Σ. Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Δ. Εφραίμογλου, Τ. Ιωσηφίδης, Φ. Ντάβρη. [STUDIO PANOYLIS]

Η δεύτερη ήταν και πολύ μεγαλύτερη πρόκληση και ο επιχειρηματίας μίλησε και για τον ρόλο του CEO Δημήτρη Γερογιάννη και τη συνεργασία του με τον αείμνηστο Θεόδωρο Βασιλάκη στο εγχείρημα της δημιουργίας της αεροπορικής εταιρείας το 1999. Ο βραβευθείς περιέγραψε και το DNA του ομίλου: «Πρόκειται για μια αναγνώριση όσων έχουμε πετύχει μέσα από διαχρονικές συνεργασίες, την προσήλωση στην ποιότητα των υπηρεσιών αλλά και την αναζήτηση της καινοτομίας, με κύριο πλεονέκτημα την κουλτούρα και την αφοσίωση των ανθρώπων μας».

Ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό για τον τίτλο ΕΥ World Entrepreneur of the Year, μαζί με νικητές του αντίστοιχου βραβείου από 47 χώρες και περιοχές, τον Ιούνιο του 2024 στο Μόντε Κάρλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή