Κις λορέν με φύλλο κρούστας

Κις λορέν με φύλλο κρούστας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: 6 / Προετοιμασία: 15' / Χρόνος: 45'

Η ελαφριά εκδοχή της κις λορέν που όλοι αγαπάμε. Ιδανική για όσους προσέχουν την διατροφή τους!

 

Υλικά

  • 8 φύλλα κρούστας
  • ελάχιστο ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο (αφαιρούμε με ένα μαχαιράκι το ορατό λίπος)
  • 6 αυγά
  • 1/2 κούπα γάλα 2%
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Ψεκάζουμε ή αλείφουμε με λίγο από το λάδι μια αντικολλητική ταρτιέρα ή ένα ρηχό ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. Απλώνουμε και τα 8 φύλλα κρούστας στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα και ψεκάζοντας ή αλείφοντας το καθένα με λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε τις άκρες που προεξέχουν – αφήνουμε 2 εκ. γύρω-γύρω.

Στρώνουμε πάνω στα φύλλα ένα κομμάτι λαδόχαρτο και απλώνουμε ρύζι (αμαγείρευτο), ώστε να ψηθεί λίγο η βάση και να μη φουσκώσει. Ψήνουμε για περίπου 10 – 12 λεπτά ή μέχρι τα φύλλα να χρυσίσουν. Ξεφουρνίζουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160° C.

Στο μεταξύ, ψεκάζουμε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το μαϊντανό, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μαϊντανό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μπέικον με το κρεμμύδι στη βάση.

Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και ψήνουμε για περίπου 30 – 35 λεπτά, μέχρι να πήξει και να ροδίσει η γέμιση.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή