Μελομακάρονα με σοκολάτα

Συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα από το Γαστρονόμο. Φτιάξε το απόλυτο γλυκό των Χριστουγέννων για τους λάτρεις της σοκολάτας.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα από το Γαστρονόμο. Φτιάξε το απόλυτο γλυκό των Χριστουγέννων για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Για τα μελομακάρονα με σοκολάτα ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία

Προετοιμασία: 35΄, Ψήσιμο: 30΄-40΄
 

Υλικά (για περίπου 2 κιλά)

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κακάο
  • 500 γρ. μαργαρίνη
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 300 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο

Σιρόπι

  • 300 γρ. μέλι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • φλούδα από λεμόνι ακέρωτο  

 
Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 10 λεπτά. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και την προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ με το μείγμα του αλευριού.

Ρίχνουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μόλις δημιουργηθεί μια ζύμη που να πλάθεται, σταματάμε το χτύπημα.

Πλάθουμε τα μελομακάρονά μας σε σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας μας. Φροντίζουμε απλώς να είναι σχετικά ισομεγέθη για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Τα ψήνουμε για 30–40 λεπτά. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

Οταν πάρει βράση, αποσύρουμε και το αφήνουμε να σταθεί μέχρι να ψηθούν τα μελομακαρόνα.

Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο, βουτώντας τα στο σιρόπι μέχρι να μελώσουν όσο θέλουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή