Fine Mess: Smokehouse με αξιώσεις

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλοκαπνισμένα επιλεγμένα κρεατικά, προσεγμένες σαλάτες και μεγάλη επιλογή σε bourbon.

Η θέση: Στη Σκουφά, ανάμεσα σε Κολωνάκι και Εξάρχεια. Διαθέτει και τραπεζάκια έξω για τις ζεστές μέρες. Πάρκινγκ δύσκολο, πιο κοντινή στάση μετρό αυτή στο Πανεπιστήμιο. 

Η ατμόσφαιρα: Μια μεγάλη μπάρα για ποτά και κοκτέιλ,  τζαμαρία για να χαζεύεις την κίνηση στην Σκουφά και άνετα τραπέζια.

Το φαγητό: Ο Δημήτρης είναι παρατηρητικός, οξυδερκής, απαιτητικός και έμπειρος foodie. Και το γεγονός ότι είχε μόνο δύο ήσσονος σημασίας παρατηρήσεις λέει πολλά. Εγώ, από την άλλη, αν και επαγγελματίας, ενθουσιάστηκα με ό,τι δοκιμάσαμε στο smokehouse, όπως αυτοχαρακτηρίζεται το Fine Mess, στη Σκουφά, στα σύνορα Εξαρχείων-Κολωνακίου. Θα ξαναπήγαινα μόνο και μόνο για τη σαλάτα, έναν ιδιαίτερο συνδυασμό γεύσεων με ενδιαφέρουσα υφή: καυτερά ψιλοκομμένα ντοματίνια, παντζάρι και baby ρόκα σε κρέμα καπνιστής ντομάτας, με μοτσαρέλα burrata και πίκλα σαλικόρνια (σπαράγγια της θάλασσας). Από την αρχή σού φέρνουν στο τραπέζι και σάλτσες που φτιάχνουν οι ίδιοι για να συνοδεύσεις τα κρεατικά.

Fine Mess: Smokehouse με αξιώσεις-1

Το «τράβηγμα» του χοιρινού για το pulled pork. 

Το πιάτο-σταρ του μενού είναι, χωρίς αμφιβολία, το μπρίσκετ (κομμάτι από το στήθος του μοσχαριού). Εισάγεται από την Αμερική, είναι από Black Angus και έχει ξεχωριστή νοστιμιά. Καπνίζεται για 10-12 ώρες στο «χειροποίητο» καπνιστήριο που έχουν φτιάξει οι ιδιοκτήτες και στο οποίο καίνε αποκλειστικά ξύλα οξιάς. Κόβεται σε πολύ λεπτές φέτες και στο πιάτο φτάνει ένα μαλακό και πολύ νόστιμο κρέας με καψαλισμένες άκρες, σερβιρισμένο με πουρέ τοπιναμπούρ και πυκνή σάλτσα gravy. Οι ιδιοκτήτες, όλοι τους νέοι, μοιράζονται τις ευθύνες: από τον pitmaster (υπεύθυνο της φωτιάς) μέχρι τον μηχανολόγο που κατασκεύασε το καπνιστήριο. Η έμπνευση για το μαγαζί ήρθε σε ένα κοινό πολυήμερο ταξίδι στις ΗΠΑ, όπου διήνυσαν 21.000 χλμ. Εκεί έγιναν και οι πρώτες δοκιμές.

Τα χοιρινά ribs, επίσης καπνισμένα και γλασαρισμένα, σερβίρονται με κρέμα από ψητά φασόλια, αρωματική coleslaw και κροκέτα με βασιλικό και πανσέτα. Στο μενού υπάρχει ταλιάτα, pulled pork, κοτόπουλο jamaican jerk (μαρινάρεται με μείγμα μπαχαρικών) και νιόκι κολοκύθας σε κρέμα μασκαρπόνε-φασκόμηλο. Στα συνοδευτικά ξεχωρίσαμε το mac & cheese και το ψητό καλαμπόκι.

Καλώς επέμεινα για γλυκό, αφού το Charlottesville cheesecake σε βάση πεκάν, με κρέμα πορτοκαλιού και σάλτσα καμένου βουτύρου ήταν πεντανόστιμο. Αν και φάγαμε αρκετά, κανείς μας δεν ένιωσε φουσκωμένος.

Δεν σας είπα όμως τις παρατηρήσεις του Δημήτρη: ότι τα ribs ήταν αλμυρά και οι τηγανητές πατάτες ήταν συνηθισμένες (εγώ τις βρήκα πολύ τραγανές). Λεπτομέρειες, Δημήτρη, θα πω εγώ.

Fine Mess: Smokehouse με αξιώσεις-2

Η μπάρα του Fine Mess

Ο λογαριασμός: περίπου 30-35 €/άτομο με ποτό.

Η κάβα: Πολλές επιλογές σε ποτό, από απεριτίβο και κοκτέιλ, εκλεκτά μπέρμπον αλλά και μπίρες. 

Επιπλέον πληροφορίες: καθημερινά 12.00-02.00, Παρασκευή-Σάββατο έως 03.00, 

Fine Mess, Σκουφά 73, Κολωνάκι, Τ/211-11.55.725.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή