Multi Culti Καγανιάς

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταξίδι στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Ινδία, με όχημα… ένα τηγάνι.

ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΜΕ ΣΥΓΛΙΝΟ ΚΑΙ ΣΦΕΛΑ

Υλικά (για 4 μερίδες) 25΄

Κόβουμε 300 γρ. σύγλινο ή άλλο παστό ή καπνιστό αλλαντικό της αρεσκείας μας σε κυβάκια και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για 2 λεπτά. Ρίχνουμε 1½ φλιτζάνι φρέσκια ντομάτα, τριμμένη, και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά. Χτυπάμε ελαφρώς 6 αυγά με αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σφίξει το αυγό (δεν πρέπει να στεγνώσει εντελώς). Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε 80 γρ. σφέλα ή πικάντικη φέτα, θρυμματισμένη, και σερβίρουμε.


ΙΝΔΙΚΑ ΑΥΓΑ ΜΕ GARAM MASALA

Υλικά (για 4 μερίδες) 15΄

Ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο και σοτάρουμε 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες, 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη, 1 κουτ. γλυκού γκάραμ μασάλα (ινδικό μείγμα μπαχαρικών – σε όλα τα σούπερ μάρκετ), 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη, και 1/4 κουτ. γλυκού κουρκουμά, σε σκόνη, για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναδειχθούν τα αρώματά τους. Ρίχνουμε 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε 7 αυγά, χτυπημένα ελαφρώς. Αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να μαγειρευτούν, αλλά να είναι ζουμερά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με 4 ινδικά πιτάκια (ή πίτες της αρεσκείας μας),  πασπαλίζοντας το όλον με φύλλα φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού.


ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Υλικά (για 1 μερίδα) 10΄

Σοτάρουμε 1 ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες, σε 1 κουτ. γλυκού βούτυρο για 1 λεπτό. Χτυπάμε ελαφρώς 2 μεγάλα αυγά με 1 κουτ. σούπας γάλα και 1 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά όσο ακόμα τα αυγά είναι ζουμερά. Σερβίρουμε σε 1 φαρδιά φέτα ψωμί τζιαπάτα και πασπαλίζουμε με 1 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή