To Μικράκι: Ωραίο τηγάνι, νόστιμα λαδερά

To Μικράκι: Ωραίο τηγάνι, νόστιμα λαδερά

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπατος στα σοκάκια της Ερμούπολης και στην προκυμαία, με κατεύθυνση ένα στενό ακριβώς επάνω από το λιμάνι – καλή πρόταση για φαγητό σε αφίξεις ή αναχωρήσεις με το πλοίο. Η περιοχή λέγεται Γαδουριέρικα γιατί εκεί παρκάρανε κάποτε τα γαϊδούρια – αυτή η γειτονιά είναι η πάλαι ποτέ Τρούμπα της Σύρου. Το Μικράκι λειτουργούσε εκείνες τις εποχές ως σιδηρουργείο. Η Ρένα Δούναβη έχει το μαγαζί από το ’12. Καλαμπουρίζει με τους τακτικούς, καλωσορίζει τους καινούργιους πελάτες. Είναι συνιδιοκτήτες με τον άντρα της, Θοδωρή Βακάλη. Μαζί μαγειρεύουν, ενώ η κόρη τους, Νίκη, σερβίρει. Στο Μικράκι τα τραπέζια ήταν πάντα αεράτα, με αποστάσεις. Οι κανόνες υγιεινής τηρούνταν ευλαβικά. Στην πράξη ελάχιστα άλλαξαν στη μετά Covid-19 εποχή, και σίγουρα όχι το φαγητό και οι καλές τιμές.

To Μικράκι: Ωραίο τηγάνι, νόστιμα λαδερά-1

To Μικράκι: Ωραίο τηγάνι, νόστιμα λαδερά-2

Δοκιμάστε τηγανητά γαυράκια, καλαμποκαλευρωμένα και τραγανά, αμπελοφάσουλα ντόπια, βρασμένα υποδειγματικά, μελωμένους γίγαντες, μαϊντανοσαλάτα ψωμένια, μελιτζανοσαλάτα ξιδάτη. Βρήκαμε ζαργάνες ολόφρεσκες, τηγανισμένες με δεξιότητα. Πιείτε ντόπιο, εμφιαλωμένο κρασί.

Φολεγάνδρου και Θερμοπυλών, Ερμούπολη, Σύρος, Τ/22810-85.840, ανοιχτά καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Κόστος: 10-15 €/άτομο, χωρίς τα ποτά.

Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Το Μικράκι, Φολεγάνδρου και Θερμοπυλών, Ερμούπολη, Σύρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή