Πήγαμε για brunch στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

Πήγαμε για brunch στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

Στη σάλα του εστιατορίου Mercato στον 5ο όροφο του Nafsika, με την απίθανη θέα στη θάλασσα, στήνεται μια ιταλική φιέστα κάθε Κυριακή

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σεφ Sergio Favata από τη Σικελία έμαθε να ετοιμάζει σάλτσα ντομάτας σε βαζάκι (conserva di pomodori) όταν ήταν παιδί. Δίπλα στη γιαγιά του έμαθε και τη συνταγή για τη ριγανάτη φοκάτσια, που σήμερα χρειάζεται 35-40 ώρες για να ετοιμαστεί στην κουζίνα του Mercato, του εστιατορίου του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Ο έτερος Ιταλός σεφ της μπριγάδας, ο Roberto Cannata από την Τοσκάνη φέρνει στο μενού του Mercato συνταγές από τη δική του παιδική ηλικία. Σε αυτή την κουζίνα, στον 5ο όροφο του Nafsika, έχουν εκσυγχρονίσει τα συνταγολόγια κρατώντας το 100% της νοστιμιάς των αρχικών εδεσμάτων. «Για τις ζύμες χρησιμοποιούμε μόνο προζύμι και εκλεκτό αλεύρι από πετρόμυλο» βεβαιώνει ο Απόστολος Δήμου, executive chef του FS, που ήρθε στην Αθήνα μετά από τη θητεία του σε Σευχέλλες, Βηρυτό και Άγιο Μαυρίκιο.

«Το μότο μου είναι “never cheat on classics”. Σε κάθε συνταγή συνυπάρχουν οι παραδοσιακές βάσεις και οι σύγχρονες επιρροές της Μεσογειακής κουζίνας. Επιπλέον συνυπάρχουν ο βορράς και ο νότος της Ιταλίας – για παράδειγμα μια από τις ζύμες είναι μια μίξη από την Πούλια και τη Γένοβα» εξηγεί ο κ. Δήμου. Οι δυο Ιταλοί μάγειρες, εκτός από το κυρίως μενού του εστιατορίου, έχουν αναλάβει και το κυριακάτικο brunch, μια ιταλική φιέστα φαγητού που στήνεται κάθε Κυριακή στην casual σάλα του Mercato με τους μπλε δερμάτινους καναπέδες και την απίθανη θέα στη θάλασσα.

Φανταστείτε να μπαίνετε σε ένα ντελικατέσεν με εκλεκτά ιταλικά προϊόντα – από τυριά και αλλαντικά μέχρι ελιές, κριτσίνια και πολλά είδη ψωμιού. Και τι δεν φέρνουν από την πατρίδα τους οι δυο Ιταλοί σεφ: εξαιρετικό ρύζι Acquerello Carnaroli, αντζούγιες από τη Σικελία, αυγοτάραχο από τη Σαρδηνία, ντομάτες San Marzano, Pecorino Fiore Sardo D.O.P, Pecorino al Tartufo, Caciocavallo di Grotta από την Πούλια, Gorgonzola, και φυσικά Buffalo Mozzarella D.O.P.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή