Αφράτο κέικ μαρμπρέ με ψητή κολοκύθα

Αφράτο κέικ μαρμπρέ με ψητή κολοκύθα

Η ελαφριά υγρασία που διατηρεί στο εσωτερικό του λόγω της κολοκύθας κάνει αυτό το κέικ μαρμπρέ ακαταμάχητο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα είπαμε και τα συμφωνήσαμε: άλλος φέρνει το κρασί, άλλος το κρέας και άλλος το γλυκό σε ένα τραπέζι ρεφενέ. Το γλυκό λοιπόν που έφερε η Χριστίνα Τζιάλλα ήταν νόστιμο, πρωτότυπο και μέσα στην εποχή, αφού το βασικό υλικό του είναι η κολοκύθα.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το αφράτο κέικ μαρμπρέ με ψητή κολοκύθα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι και το τζίντζερ.
  3. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τα δύο είδη ζάχαρης σε ένα μπολ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, μέχρι να αναμειχθούν.
  4. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, τη βανίλια και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  6. Σε άλλο μπολ αδειάζουμε το 1/3 της ζύμης και το ανακατεύουμε με το κακάο και την κανέλα.
  7. Ρίχνουμε το 1/3 της ζύμης με την κολοκύθα στη φόρμα και από πάνω το 1/3 της ζύμης με το κακάο σε μια πολύ λεπτή στρώση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές, μέχρι να τελειώσουν και οι 2 ζύμες.
  8. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι να γίνει το κέικ και να φουσκώσει.
  9. Δοκιμάζουμε τρυπώντας το κέικ με ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα.
  10. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  11. Ξεφορμάρουμε το κέικ σε μια πιατέλα.
  12. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το μείγμα μπαχαρικών.
  13. Μόλις κρυώσει καλά το κέικ, κοσκινίζουμε το μείγμα της ζάχαρης σε όλη την επιφάνεια.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT