Ψητά μήλα με κανέλα και τζίντζερ

Ψητά μήλα με κανέλα και τζίντζερ

Ψητά μήλα νόστιμα και αρωματικά, ένα ελαφρύ επιδόρπιο για όλες τις ώρες. Ταιριάζει πολύ και στο γιορτινό τραπέζι

27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Για τα ψητά μήλα, αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Από τα κίτρινα μήλα αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή προσεκτικά με ένα κοφτερό, μυτερό μαχαίρι.
  3. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, σκεπάζουμε με λαδόκολλα, μετά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ, ζεματίζουμε το ξύσμα για 10 δευτερόλεπτα σε ένα μπρίκι με νερό που βράζει. Σουρώνουμε αμέσως.
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξύσμα με τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή