Κέικ με κομμάτια σοκολάτας, καρύδια και γλάσο από μερέντα

Κέικ με κομμάτια σοκολάτας, καρύδια και γλάσο από μερέντα

Το γλάσο από μερέντα δίνει σε αυτό το σοκολατένιο κέικ με καρύδια την έξτρα νοστιμιά!

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κέικ με κομμάτια σοκολάτας, καρύδια και γλάσο από μερέντα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C.
  2. Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα διαμέτρου 28 εκ. και στη συνέχεια την πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά.
  4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ με το γάλα και έπειτα το γιαούρτι με τις βανίλιες.
  5. Σταματάμε το χτύπημα, κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την ενσωματώνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με κουτάλα ή σπάτουλα.
  6. Κρατάμε περίπου 2 κουτ. σούπας από τα καρύδια (για γαρνίρισμα) και τα ενσωματώνουμε και αυτά.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  8. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν έχει ψηθεί το κέικ και το βγάζουμε από τον φούρνο.
  9. Βάζουμε τη μερέντα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  10. Περιχύνουμε το κέικ και γαρνίρουμε με τα λίγα καρύδια που κρατήσαμε την ώρα που είναι ζεστό το γλάσο για να κολλήσουν.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή