Οργώσαμε την αγορά και επιλέξαμε τα καλύτερα φρέσκα αιγαιοπελαγίτικα τυριά

Οργώσαμε την αγορά και επιλέξαμε τα καλύτερα φρέσκα αιγαιοπελαγίτικα τυριά

Τυριά φρέσκα, χλωρά και τρυφερά, με το πλούσιο ανοιξιάτικο γάλα, γλυκόφαγα και με σπαρταριστή δροσιά. Οι εγχώριοι παραγωγοί του Αιγαίου είναι τώρα στο φόρτε τους.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φτιάχνονται γρήγορα και σχετικά εύκολα, αλλά όχι απαίδευτα, και θέλουν μαστοριά. Έχουν μικρή διάρκεια ζωής, λευκό χρώμα και γεύση αθώα και γαλακτερή. Τα τρυφερά, ανοιξιάτικα, φρέσκα τυριά παράγονται με τα πρώτα γάλατα της άνοιξης, που είναι πιο λιπαρά και με περισσότερα θρεπτικά συστατικά από ό,τι τον υπόλοιπο χρόνο, καθώς αφενός πρόκειται για την κατεξοχήν γαλακτοπαραγωγική περίοδο των ζώων που έχουν ξεκινήσει και γεννάνε κι αφετέρου, όσον αφορά στα ζώα ελευθέρας βοσκής, έχουν στη διάθεσή τους την πλούσια και αρωματική χλωρίδα της εποχής για να τραφούν.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή