Κεφτέδες κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Κεφτέδες κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Διαφορετικοί κεφτέδες, από κιμά κοτόπουλου και μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού για συνοδεία, από τον Χριστόφορο Πέσκια

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

Κεφτέδες

  1. Για να φτιάξουμε κεφτέδες κοτόπουλου με ρίγανη, μαϊντανό και σάλτσα γιαουρτιού, αρχικά σοτάρουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο, το κρεμμύδι για περίπου 5 – 6 λεπτά, να μαλακώσει. Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το ψωμί, τη sweet chili sauce, το χυμό ντομάτας, τα αυγά, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, το μείγμα του τηγανιού, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά το μείγμα για 5 λεπτά.
  3. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Πλάθουμε κεφτέδες σε σχήμα καρυδιού. Τους περνάμε από το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
  4. Βάζουμε 2 – 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να βγάζει καπνούς, ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε δόσεις, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 4 – 5 λεπτά την κάθε δόση.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή