Διακοπές στη Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Διακοπές στη Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Πού θα φάμε και πού θα πιούμε στην αστική πρωτεύουσα των Κυκλάδων; Τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα καφέ και τα πρωινά που πρέπει να ξέρουμε.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πανέμορφη πόλη που αναδύεται στη μέση των Κυκλάδων, ένας μεσαιωνικός οικισμός ψηλά στον λόφο, παραλίες στρωμένες με μαλακή άμμο και μια συγκλονιστική απλωσιά στη βόρεια πλευρά του νησιού, με ασύλληπτη θέα στο Αιγαίο. Η Ερμούπολη, η Άνω Σύρος, η βελούδινη ακτογραμμή της και η Απάνω Μεριά. Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων είναι ένα κράμα πολιτισμών, με δεκάδες επιλογές και δραστηριότητες για κάθε επισκέπτη, τόσο απρόσμενα εντυπωσιακή, σχεδόν εξωτική μέσα στο γαλανόλευκο του Αιγαίου.

Καλημέρες με νόστιμα πρωινά

Οι βόλτες στην Ερμούπολη –που άρχισε να κατοικείται σταδιακά από πρόσφυγες από το 1822–, είναι υπέροχες νωρίς το πρωί με τη δροσιά, τότε που οι ακτίνες του ήλιου λούζουν τα εμβληματικά αρχοντικά της. Στα στενά της πόλης θα βρούμε τα ωραιότερα πρωινά στην αριστοκρατική συνοικία Βαπόρια, στα πανέμορφα μπουτίκ ξενοδοχεία Aristide (Μπαμπαγιώτου 27, Τ/22810-81.601) και Πλόες (Απόλλωνος 2, Τ/22810-79.360), με θέα που κόβει την ανάσα. Στο μεν Aristide, να δοκιμάσετε συριανή ομελέτα τιριτιτίμ με ντόπια αυγά, βιολογικά κολοκυθάκια και δυόσμο από τον κήπο τους, καθώς και αυγά ποσέ σε σαγανάκι με μπριάμ, και αργότερα απολαύστε το δημιουργικό μενού φαγητού και τα νόστιμα κοκτέιλ τους. Στις δε Πλόες, σε ένα συγκλονιστικό μπαλκόνι που κρέμεται επάνω από το νερό, απολαμβάνουμε μπρέκφαστ χορταστικό και βασισμένο σε τοπικά υλικά, αυγά, σάντουιτς, vegan επιλογές, και επίσης καλοφτιαγμένα κοκτέιλ.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή