Πώς αποξηραίνουμε βερίκοκα στον ήλιο και στον φούρνο

Πώς αποξηραίνουμε βερίκοκα στον ήλιο και στον φούρνο

Τα βερίκοκα χρησιμοποιούνται και σε αποξηραμένη μορφή. Παίρνουμε, λοιπόν, φρέσκα τώρα, που είναι η εποχή τους, και τα στεγνώνουμε μόνοι μας, στον ήλιο ή στο φούρνο.

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν ζείτε σε υγιές οικολογικά περιβάλλον, μπορείτε να στεγνώσετε τα βερίκοκα στον ήλιο. Θα χρειαστείτε είτε πυκνές σχάρες (όχι μεταλλικές που δεν είναι ανοξείδωτες) είτε πλατιά και ρηχά πανέρια και τούλι ή τουλπάνι για να τα σκεπάσετε.

Στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, ούτε λόγος για εξωτερικούς χώρους, θα τα στεγνώσετε στο φούρνο. Σε αυτή την περίπτωση, θα απλώσετε βερίκοκα στις σχάρες· μπορείτε να βάλετε 3 σχάρες και στη χαμηλότερη θέση ένα ρηχό ταψί, για να μαζεύει τυχόν υγρά που θα στάξουν. Αυτή η μέθοδος απαιτεί λειτουργία του φούρνου με αέρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή