Mikla: Το δύσκολο στοίχημα ενός μισελενάτου εστιατορίου στην Κωνσταντινούπολη

Mikla: Το δύσκολο στοίχημα ενός μισελενάτου εστιατορίου στην Κωνσταντινούπολη

Στο διακεκριμένο εστιατόριο μαγειρεύουν με ό,τι καλύτερο παράγει η αγροτική Τουρκία. Καλά ώς εδώ, αλλά πώς ξεχωρίζουν σε μια πόλη όπου παντού τρως εξαιρετικά;

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο πιάτο που σερβίρεται στο μισελενάτο Mikla της Πόλης (κέρδισε ένα αστέρι τον περασμένο χρόνο)εείναι η ίδια η Βασιλεύουσα. Στην κορυφή του πολυώροφου ξενοδοχείου Marmara Pera, βρέθηκα σε μια ευφυώς διαλεγμένη αετοφωλιά από την οποία ατένιζα τον Βόσπορο, το ατέλειωτο πέρα-δώθε από πλοία και πλοιάρια, τα σταθερά σημεία του ορίζοντα, με την Αγιά Σοφιά να ξεχωρίζει μέσα στο δειλινό.

Είναι τέτοιο το θάμβος της θέας –τα 2-3 ποτά που πίνεις ωσότου ετοιμαστεί το τραπέζι, το κάνουν ακόμα μεγαλύτερο– ώστε ήταν δύσκολο να γυρίσω την πλάτη και να μπω στο εσωτερικό του εστιατορίου του Φινοτούρκου Μεχμέτ Γκερς για να δοκιμάσω τις γεύσεις του. Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν να προσαρμόσω την όρασή μου από την πρεσβυωπική μαγεία που έχει η μακρινή σιλουέτα της Κωνσταντινούπολης, ένα ιμπρεσιονιστικό σύμφυρμα αρχιτεκτονικών στυλ, στη μυωπική ανάγνωση ενός καταλόγου φαγητού.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή