Θεσσαλία: Για μεγάλες καταστροφές και πενιχρές αποζημιώσεις μιλάνε οι οινοποιοί

Θεσσαλία: Για μεγάλες καταστροφές και πενιχρές αποζημιώσεις μιλάνε οι οινοποιοί

Οι αμπελουργοί και οι οινοποιοί της Θεσσαλίας μιλούν για τις πληγές που άφησε η κακοκαιρία «Ντάνιελ», την κλιματική αλλαγή και την απουσία κρατικής μέριμνας.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εντοπίσαμε τα αγροτικά εργαλεία μας σε ένα χωριό τριάντα χιλιόμετρα μακριά από το οινοποιείο», «ανάμεσα στις αμπελιές βρίσκονται ακόμα κορμοί μεγάλων δέντρων», «χάσαμε αμπέλια, χάσαμε και φιάλες από παλιές σοδειές, κολυμπάνε μέσα στο κελάρι μας», «η κοίτη του ποταμού που είχε μετατοπιστεί εξαιτίας των αναδασμών της γης, επέστρεψε εκεί που βρισκόταν πριν από μισό αιώνα». Οι ζημιές από τις πλημμύρες που υπέστησαν οι αμπελουργοί και οινοποιοί της Θεσσαλίας είναι ανείπωτες, οι ιστορίες τους σχεδόν απίστευτες. Σχεδόν ένα μήνα μετά την κακοκαιρία «Ντάνιελ» γίνονται εκτεταμένες προσπάθειες καθαρισμού και αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης κατεστραμμένων αμπελώνων, επισκευής υποδομών και υποστήριξης των πληγεισών κοινοτήτων, οι περισσότερες με ατομική πρωτοβουλία.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT