Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με πλιγούρι στην κατσαρόλα, αρχικά αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 90 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Σβήνουμε με το ποτό (αν βάλουμε) και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το πλιγούρι και 300 ml νερό.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση το υγρό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να τραβήξει σχεδόν όλα τα υγρά, χωρίς να στεγνώσει.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε το κοτόπουλο με πλιγούρι.
Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο