Λαχανόρυζο με κάρι

Το λαχανόριζο εδώ το φτιάχνουμε πιο εξωτικό, πιο αρωματικό, με γάλα καρύδας, κάρι και τζίντζερ. Και γίνεται νοστιμότατο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το λαχανόριζο εδώ το φτιάχνουμε πιο εξωτικό, πιο αρωματικό, με γάλα καρύδας, κάρι και τζίντζερ. Και γίνεται νοστιμότατο.

20′ προετοιμασία, 40′ μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1/2 μέτριο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας κάρι, σε σκόνη
  • 2 μέτρια καρότα, χοντροτριμμένα
  • 220 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, λιωμένα στον πολυκόφτη
  • 100 ml γάλα καρύδας
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το λαχανόρυζο με κάρι, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε το καρότο και το λάχανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, το γάλα καρύδας και 3 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
  5. Ρίχνουμε το ρύζι, το ξύσμα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή