Ρεβυθάδα με καπνιστή πέστροφα

Ρεβυθάδα με καπνιστή πέστροφα

Το πόσο ταιριάζουν τα ρεβύθια με τα καπνιστά ψαρικά είναι γνωστό. Δοκιμάστε αυτή τη μυρωδάτη ρεβυθάδα με τα πράσα και συνοδεύστε την, εκτός από καπνιστή πέστροφα, με καπνιστό χέλι, σκουμπρί, λακέρδα ή καπνιστή ρέγκα.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πόσο ταιριάζουν τα ρεβύθια με τα καπνιστά ψαρικά είναι γνωστό. Δοκιμάστε αυτή τη μυρωδάτη ρεβυθάδα με τα πράσα και συνοδεύστε την, εκτός από καπνιστή πέστροφα, με καπνιστό χέλι, σκουμπρί, λακέρδα ή καπνιστή ρέγκα.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  400 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα αποβραδίς
  •  1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
  •  το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  •  1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  1,5 λίτρο νερό
  •  1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  •  300 γρ. φιλέτο καπνιστής πέστροφας, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός (τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη ρεβυθάδα με καπνιστή πέστροφα ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 3-4 εκ. και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μία βράση.
  3. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε τα ρεβύθια για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως να λιώσουν.
  4. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Ρίχνουμε τον πελτέ και το 1,5 λίτρο νερό, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν μία βράση.
  7. Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά με μισόκλειστο καπάκι, μέχρι η ρεβυθάδα να χυλώσει και να πήξει η σάλτσα της.
  8. Σκορπίζουμε την καπνιστή πέστροφα, τον μαϊντανό και το λεμόνι και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή