Λεμονάτο: 14 εξαίσιες συνταγές με μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο

Λεμονάτο: 14 εξαίσιες συνταγές με μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο

Με το τρυφερό κρέας και την πυκνή του σαλτσούλα, το λεμονάτο είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα του ελληνικού τραπεζιού. Είναι και ευέλικτο: προσθέτοντάς του διάφορα λαχανικά, μυρωδικά και μπαχαρικά, έχουμε κάθε φορά ένα άλλο φαγητό.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα πιο αγαπημένα πατρογονικά φαγητά της (φαρδιάς) κατσαρόλας, ένα τρυφερό φαγάκι που έχουμε μοιραστεί αμέτρητες φορές με την οικογένεια και τους φίλους, έχουμε εδώ. Το λεμονάτο. Με τον χυμό και κάποιες φορές και το ξύσμα των μυρωδάτων καρπών της λεμονιάς σε πρώτο ρόλο, που αυτή την εποχή είναι στα πιο ωραία τους, και το κρέας μαλακό μαλακό, να λιώνει στο στόμα, ζουμάτο, με βαθιά γεύση, είναι διαχρονικό πιάτο του κυριακάτικου τραπεζιού. Μπορεί να φτιαχτεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους κρατώντας τον χαρακτήρα του και να αρέσει κάθε φορά.

Μοσχαράκι με λαχανικά λεμονάτο στην κατσαρόλα
Φωτογραφία: Αμαρυλλίς Τσέγκου

Παρακάτω θα βρείτε λεμονάτα κάθε τύπου και κάθε εποχής, σε πολλές εκδοχές, απλά, λιτά, ή λίγο πιο πλούσια, με μοσχαράκι, χοιρινό, ή κοτόπουλο, συνδυασμένα με διάφορα λαχανικά και χόρτα. Και από ρίγανη και θυμάρι μέχρι κανέλα, που αντίθετα με το τι μπορεί να πιστεύει κανείς ταιριάζει εξαιρετικά με το λεμονάτο, μπαχάρι και γαρίφαλο ή κόλιανδρο και κουρκουμά – εναλλάσσοντάς τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά μπορούμε να τρώμε κάθε φορά ένα άλλο πιάτο. Κανείς άλλωστε δεν λέει όχι σ’ αυτό το φαγητό με την υπόξινη ή ξινούτσικη, ανάλογα με τη συνταγή και το πώς την προτιμάμε, σάλτσα, που ποτίζει και νοστιμίζει πουρέ, πατάτες τηγανητές ή ρύζι. Αν θέλουμε να γλιτώσουμε χρόνο, μπορούμε αντί για την κατσαρόλα να προτιμήσουμε τη χύτρα.

Δείτε εδώ 14 συνταγές για μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο λεμονάτο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή