Τα τηγανητά της Καθαράς Δευτέρας: 18 ξεχωριστές νηστίσιμες συνταγές

Τα τηγανητά της Καθαράς Δευτέρας: 18 ξεχωριστές νηστίσιμες συνταγές

Χρυσαφένια μύδια, τραγανά καλαμαράκια και πολλών λογιών κεφτέδες με όσπρια και θαλασσινά σε μια συλλογή με σαρακοστιανά που πέφτουν στο καυτό λάδι και βγαίνουν λαχταριστά και πεντανόστιμα.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, έχει παραδοσιακά φαγητά εύκολα. Είναι και αργία, δεν θέλει κανείς να κλειστεί με τις ώρες στην κουζίνα – πρέπει να μείνει χρόνος και για το πέταγμα του χαρταετού! Ελιές, ταραμοσαλάτα –ταμάμ με τη λαγάνα– και χαλβάς του μπακάλη είναι εκ των ων ουκ άνευ. Από κει και πέρα, το «παζλ» συμπληρώνεται με όσπρια και θαλασσινά μαγειρεμένα στην κατσαρόλα ή στον φούρνο, αλλά και πολλά νόστιμα νηστίσιμα του τηγανιού, το οποίο καθώς συνδυάζει γρηγοράδα και νοστιμιά, όλο και βάζει την πινελιά του στο πλούσιο μενού της πρώτης μέρας της Σαρακοστής. Τηγανητά καλαμαράκια (σας έχουμε διάφορες ιδέες για μυρωδάτο κουρκούτι), γαρίδες και σουπιές, μύδια με χρυσαφένια κρούστα, αλλά και τηγανητά κουκιά (αν δεν τα έχετε δοκιμάσει αξίζει να τα επιχειρήσετε) είναι πρώτης τάξεως μεζέδες που τηρούν τα έθιμα της ημέρας. Και μετά είναι και οι κάθε λογής νηστίσιμοι κεφτέδες, που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους: φαβοκεφτέδες και ρεβυθοκεφτέδες, χταποδοκεφτέδες, ταραμοκεφτέδες… Κάντε τα ψώνια σας, κάντε τα πλάνα σας και την προετοιμασία σας και βγάλτε το τηγάνι από το ντουλάπι.

Δείτε εδώ 18 νηστίσιμους μεζέδες στο τηγάνι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή