Σουβλάκια κοτόπουλου με ασιατικά αρώματα και κρούστα σουσαμιού

Σουβλάκια κοτόπουλου με ασιατικά αρώματα και κρούστα σουσαμιού

Εγγύς και Άπω Ανατολή σε ένα πιάτο! Το σουβλάκι της μεσογειακής γειτονιάς μας μαρινάρεται σε μέλι, σόγια, τζίντζερ και μουστάρδα και ψήνεται με μια λαχταριστή κρούστα από σουσάμι!

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

5′ προετοιμασία

15′ ψήσιμο

2 ώρες αναμονή

Σύνολο: 2 ώρες και 20′

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για τη μαρινάδα

Για την κρούστα σουσαμιού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σουβλάκια κοτόπουλου με ασιατικά αρώματα και κρούστα σουσαμιού, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τα σουβλάκια κοτόπουλου.

Μαρινάδα

  1. Ανακατεύουμε σε σκεύος που να χωράει τα καλαμάκια μας σε μία στρώση, όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα σουβλάκια και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά.
  2. Σκεπάζουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα.
  4. Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει άνετα τα σουβλάκια, τα αραδιάζουμε εκεί και πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα σουσαμιών.
  5. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  6. Τα ψήνουμε για 12-16 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν απαλά, γυρίζοντάς τα μία φορά. Ελέγχουμε αν έχουν γίνει και στο εσωτερικό. Δεν θα πρέπει να έχει μείνει κανένα ροζέ σημείο.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή