Φάβα με «σάλτσα» από φασόλια, μυρωδικά και ντοματίνια

Φάβα με «σάλτσα» από φασόλια, μυρωδικά και ντοματίνια

Ένα πιάτο υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μια και η φάβα συνδυάζεται με φασόλια.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

20′ προετοιμασία

50′ μαγείρεμα

Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την φάβα με «σάλτσα» από φασόλια, σε ένα σουρωτήρι ξεπλένουμε πολύ καλά τη φάβα και την αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα.
  2. Ρίχνουμε 600 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ξαφρίζοντας για όσο χρειαστεί.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το 1 από τα 3 κρεμμύδια και τα δαφνόφυλλα, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, μέχρι η φάβα σχεδόν να λιώσει. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος δεν ανακατεύουμε.
  4. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βράζουμε τα φασόλια με το φασκόμηλο σε μπόλικο νερό για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αλατίζουμε.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα λαχανικών τα φασόλια, τα ντοματίνια, αλατοπίπερο και το μισό ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε.
  7. Μόλις γίνει η φάβα, ρίχνουμε αλάτι, το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού και όλο τον χυμό. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί ένας πουρές.
  8. Μοιράζουμε σε πιάτα τη φάβα και από πάνω απλώνουμε τη «σάλτσα» με τα φασόλια, ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή