Καλαμαράκια τηγανητά σε πικάντικο κουρκούτι μπίρας

Καλαμαράκια τηγανητά σε πικάντικο κουρκούτι μπίρας

Νόστιμες τραγανές μπουκιές με πικάντικη επίγευση, συνοδεύονται ιδανικά με μια ωραία σαλάτα με λαχανικά και ξηρούς καρπούς και γίνονται πλήρες γεύμα.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ προετοιμασία

10′ μαγείρεμα

Σύνολο: 40′

Υλικά

Μερίδες: 4-5 ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα καλαμαράκια τηγανητά σε πικάντικο κουρκούτι μπίρας ανακατεύουμε το αλεύρι με το ρυζάλευρο, το αλάτι, τον κουρκουμά και την πάπρικα και ρίχνουμε σταδιακά την μπίρα, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές κουρκούτι.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Βουτάμε τα καλαμάρια στο κουρκούτι, τινάζουμε ελαφρώς να στάξει η περίσσεια και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
  4. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  5. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή