Ζυμαρόπιτα με σπαράγγια, ντοματίνια και δυόσμο

Ζυμαρόπιτα με σπαράγγια, ντοματίνια και δυόσμο

Εύκολη, γρήγορη και πασπαρτού. Αυτή η ζυμαρόπιτα με σπαράγγια, ντοματίνια και δύσμο, τρώγεται για πρωινό, για κυρίως γεύμα, ενώ σερβίρεται και ως ορεκτικό.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ προετοιμασία

45′ ψήσιμο

10′ αναμονή

Σύνολο: 1 ώρα και 25′

Υλικά

Μερίδες: για ρηχό ταψί 35 εκ.

Διαδικασία

  1. Για την ζυμαρόπιτα με σπαράγγια, ντοματίνια και δυόσμο ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε το ταψί.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα άλευρα με λίγο αλάτι.
  3. Ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
  4. Προσθέτουμε τη φέτα, τα σπαράγγια, το δυόσμο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  5. Ρίχνουμε το χυλό στο ταψί και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Σκορπίζουμε τα ντοματίνια και τα πιέζουμε λίγο να εισχωρήσουν στο χυλό.
  7. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο χαμηλό ράφι του φούρνου για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η πίτα να χρυσίσει στην επιφάνεια και να ξεκολλάνε οι άκρες της από το ταψί.
  8. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT