ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Γρήγορα φιλετάκια κοτόπουλου με μέλι, σκόρδο, ντοματίνια και βασιλικό

grigora-filetakia-kotopoyloy-me-meli-skordo-ntomatinia-kai-vasiliko-2149477

Εύκολο / Προετοιμασία: 15' / Μαγείρεμα: 15'
 

Υλικά για 4 άτομα

  • 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε λωρίδες (πάχους 2 εκ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 6 – 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε το βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και αφράτο ρύζι.

Στο ποτήρι μας: Ενα ξηρό, δροσερό Τraminer.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr