Μαγικές Κατσαρόλες

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Πάνω στην οδό Ζησιμοπούλου, στο Παλαιό Φάληρο, η οποία τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί πολλά καινούρια εστιατόρια και ταβέρνες. Πάρκινγκ σχετικά εύκολο, πιο δύσκολο είναι να φτάσετε με μέσα. Θα χρειαστεί να πάρετε λεωφορείο που περνάει από τη λεωφόρο Αμφιθέας και να περπατήσετε.

Η ατμόσφαιρα: Οικογένειες και παρέες από την γειτονιά, επαγγελματικά δείπνα και χαλαρή ατμόσφαιρα στο ζεστό περιβάλλον, στο οποίο βοηθάει πολύ το εξαιρετικό σέρβις.

Μαγικές Κατσαρόλες-1

Το φαγητό: Είχα πολύ καιρό να φάω τόσο νόστιμο και ζουμερό κρέας. Οχι, δεν ήταν Black Angus από την Αμερική ούτε kobe από την Ιαπωνία. Ηταν ένα τρυφερό κομμάτι από καλοταϊσμένο μοσχαράκι Νάξου, ψημένο αριστοτεχνικά. Μας το σέρβιραν μαζί με ποιοτικό ελληνικό ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι για να βάλουμε όσο θέλουμε.

Στις Μαγικές Κατσαρόλες στο Παλαιό Φάληρο μαγειρεύουν, όπως μας είπαν, σχεδόν αποκλειστικά με ελληνικά υλικά, που μάλιστα τα προμηθεύονται κυρίως από τις Κυκλάδες. Από την Αντίπαρο παίρνουν τα κατσικάκια, από την Απείρανθο της Νάξου το ζαμπόνι, από την Ιο τη γραβιέρα, από την Πάρο το κεφαλοτύρι, τα ρεβίθια από τη Σίφνο.

Η μαγειρική αναδεικνύει πλήρως την ποιότητα των πρώτων υλών. Απολαύσαμε ιδιαίτερα το μπέργκερ με κιμά από μοσχάρι Νάξου, ενώ θαυμάσαμε τον σεβασμό του μάγειρα στα φρεσκομαζεμένα άγρια μανιτάρια από το βουνό, τα οποία πέρασε ελάχιστα από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο. Το οσομπούκο θα μπορούσε να είχε λίγη περισσότερη ένταση, αν και ένας από τους συνδαιτυμόνες διαφώνησε με την παρατήρησή μου, κουνώντας το κεφάλι ενώ έτρωγε με απόλαυση το μεδούλι με κουταλάκι.

Ο λογαριασμός: 25-30 ευρώ το άτομο με μπίρα ή ποτήρι κρασί. Το σέρβις εξαιρετικό, οι τιμές θα μπορούσαν σαφώς να είναι πιο χαμηλές.

Η κάβα: Ο κατάλογος κρασιών περιλαμβάνει περίπου 40 ετικέτες, όλες ελληνικές, ενώ και τα γλυκά έχουν ενδιαφέρον, όπως το μιλφέιγ με χειροποίητο φύλλο.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά Τρίτη- Παρασκευή 18.30-00.00, Σάββατο 13.00-00.00, Κυριακή 13.00-18.00.

Μαγικές κατσαρόλες,

Ζησιμοπούλου 47, Παλαιό Φάληρο,

Τ/210-94.18.821.,

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή