Εύκολο / Προετοιμασία: 5΄, Ψήσιμο: 14΄ – 15΄
- 1 μεγάλο μοσχαρίσιο Τ-bone (στέικ από το πίσω μέρος της ράχης του ζώου, ανάμεσα στο κιλότο και τις μπριζόλες), πάχους περίπου 3 εκ. και βάρους περίπου 800 γρ. (ιδανικά)
- αφρίνα (ανθός αλατιού – πλέον και σε αρκετά σούπερ μάρκετ) ή χοντρό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 50 ml ελαιόλαδο (το καλύτερο που διαθέτουμε)
Διαδικασία
Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο 1 ώρα πριν το ψήσιμο, ώστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Ψήσιμο: Λαδώνουμε την μπριζόλα και από τις 2 πλευρές και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου σε δυνατή φωτιά για περίπου 15΄ συνολικά.
Η δοκιμή μας: Ψήσαμε την μπριζόλα σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Χρειάστηκαν 7 λεπτά από κάθε πλευρά για να γίνει μέτρια ψημένη, ανοιχτή κόκκινη δηλαδή στο εσωτερικό της, χωρίς αίμα.
Σερβίρισμα: Βγάζουμε σε πιατέλα και αφήνουμε για 5 – 7 λεπτά να «σταθεί». Κόβουμε σε λεπτές φέτες 1,5 εκ., αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με λίγο λάδι και σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα και ψωμί. Αν και απλή συνταγή, η νοστιμιά της είναι απερίγραπτη.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr