Ψωμί κι αλάτι: Λιχούδικη κουζίνα δια χειρός Γιάννη Λουκάκου

Ψωμί κι αλάτι: Λιχούδικη κουζίνα δια χειρός Γιάννη Λουκάκου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νοστιμιές με διεθνή προσανατολισμό, comfort προσέγγιση και γκουρμέ πινελιές.

Η θέση: Πιο κέντρο Χαλάνδρι δε γίνεται. Στη πλατεία Ελευθερωτών μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Η ατμόσφαιρα: Από τότε που ανακαινίστηκε, ο χώρος το «Ψωμί κι αλάτι» απέκτησε έναν πιο ενδιαφέρον, κοσμοπολίτικο αέρα. Η σάλα του είναι πολύ πιο μίνιμαλ από πριν, με ωραία στοιχεία όπως οι κεραμικές απλίκες και τα ξύλινα πάνελς στους τοίχους.

Το φαγητό: Παρά τον λιτό του χαρακτήρα, ο χώρος αποπνέει ζεστασιά και ταιριάζει αρκετά με την κουζίνα του Γιάννη Λουκάκου που κι αυτή με τη σειρά του έχει διεθνή προσανατολισμό, με comfort προσέγγιση και γκουρμέ πινελιές.

Δοκιμάσαμε νοστιμότατη, δροσερή παντζαροσαλάτα με γιαούρτι, μπαστουνάκια μήλου και τριμμένο καρύδι, και μια συμπαθέστατη ανοιχτή πίτα αφράτη με ψητά λαχανικά και ξινομυζήθρα. Στα κυρίως μας άρεσε πολύ το ανάλαφρο φιλέτο μυλοκόπι σοτέ με πατατοσαλάτα κι αρμύρα που τονίζονταν από μια νόστιμη λεμονάτη σάλτσα, όπως και τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα που γίνονται λουκούμι και ταιριάζουν άψογα με τα συνοδευτικά τους: μελιτζάνες με ντομάτα, κρέμα γιαουρτιού και ψητή φέτα. Από τα γλυκά που δοκιμάσαμε ξεχωρίσαμε τη τάρτα με γκανάς σοκολάτας με βάση τριμμένο μπισκότο βουτύρου και παγωτό βανίλια, ελαφριά κι ημίγλυκη, ότι πρέπει για κλείσιμο ακόμα και του πιο πλούσιου δείπνου.

Ο λογαριασμός: 35-60 € / ζευγάρι χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Σχετικά συμβατική και μικρή λίστα με εμφιαλωμένα ελληνικά κρασιά, με αρκετά καλή τιμολόγηση.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά Δευτέρα – Παρασκευή 13.30-00.00, Σαββατοκύριακο 10.00-2.00.

Ψωμί κι αλάτι,

Πλ. Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι,

Τ/210-68.481.78.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή