Oozora the House: Με την υπογραφή του Αγγλοκινέζου σεφ Andy Lay

Oozora the House: Με την υπογραφή του Αγγλοκινέζου σεφ Andy Lay

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Λίγα μόλις μέτρα από την πλατεία του Κεφαλαρίου.

Η ατμόσφαιρα: Στο πανέμορφο αισθητικά εστιατόριο, με την σούπερ ατμοσφαιρική σάλα, επενδυμένη με αμέτρητα χιλιόμετρα καλαμιών βαμμένων σε μαύρο χρώμα που αποπνέει μυστήριο, και σε συνδυασμό με στοιχεία από μάρμαρο και μετάξι ξετυλίγεται μια σικάτη, πολυτελής, έθνικ ατμόσφαιρα.

Oozora the House: Με την υπογραφή του Αγγλοκινέζου σεφ Andy Lay-1

Το φαγητό: Με «βαριά» προϋπηρεσία στα Nobu Matsuhisa, Nammos, και πολλά άλλα εστιατόρια στο Λονδίνο, ο Αγγλοκινέζος σούσι σεφ Andy Lay, ένας μάστερ στις κοπές ψαριών, υπογράφει το νέο μενού του Oozora. Το sashimi έχει την τιμητική του, με τον αστακό και τα λευκόσαρκα ψάρια να πρωταγωνιστούν σε κοπές χειρουργικής ακρίβειας! Live lobster sashimi, whole white fish sashimi, red mullet sashimi with chilly jalapeno, είναι μερικές από τις επιλογές του νέου μενού. Χρησιμοποιώντας εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες και με υποδειγματική ακρίβεια στις τεχνικές, ο σεφ και η μπριγκάντα του δημιουργούν εξαιρετικά sushi rolls, maki, nigiri και sashimi platters με λαυράκι, σολομό, σκουμπρί, τόνο, εμπλουτίζοντας το μενού με αρκετές επιλογές και για vegetarians.

Oozora the House: Με την υπογραφή του Αγγλοκινέζου σεφ Andy Lay-2

Επίσης ζεστά πιάτα της ασιατικής κουζίνας, όπως το φοβερό pad thai που δοκιμάσαμε και η ονειρεμένη, πελώρια γαρίδα jumbo με truffle ponzu και jalapeno. Η κάρτα με τα νέα γλυκά του Oozora είναι δημιουργίες του ταλαντούχου Executive Pastry Chef Σπύρου Αρτελάρη, ο οποίος ολοκληρώνει το δείπνο με θαυμάσια επιδόρπια όπως η κορυφαία σφαίρα σοκολάτας που υποχωρεί λιώνοντας κάτω από μια πυκνή σάλτσα αρμυρής καραμέλας, αποκαλύπτοντας μια γαργαλιστικά νόστιμη γέμιση με καρύδα και crumbles.

Ο λογαριασμός: 50-60€ /άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Αντί για κρασί συνοδεύσαμε άψογα το δείπνο από την αρχή ως το τέλος, με πολύ καλοφτιαγμένα κοκτέιλ που υπογράφει ο Executive bartender Marek Petrik.

Επιπλέον πληροφορίες: Τρίτη-Σάββατο 20.00- 1.00

Oozora the House,

Δηληγιάννη 54, Κεφαλάρι,

Τ/210-80.18.515.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή