Σούσι στο γραφείο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Sushimou ανοίγει πλέον από το μεσημέρι και προσφέρει ένα δημοφιλές πιάτο του για take away και delivery.

Tο εξαιρετικό σουσάδικο του κέντρου, πλέον, εξαιτίας των νέων συνθηκών στην εστίαση, λειτουργεί από το μεσημέρι με take away ή delivery μέσω γνωστού app διανομής φαγητού και προσφέρει το εξαιρετικό πιάτο «Chirashi don». Το χαρτονένιο μπολ περιέχει:

⇒ Μια γιαγιαδίστικη (βλ. χορταστικότατη) δόση φρεσκομαγειρεμένου ρυζιού για σούσι. Κολλώδες και όσο πρέπει αφράτο και τριζάτο, με τη χαρακτηριστική εκ των αρτυμάτων ηδύτητα και με αυτή τη λουλουδένια νοστιμιά που μόνο το φρεσκοφτιαγμένο ρύζι διαθέτει.

⇒ Σολομό, τόνο και λαβράκι, κομμένα σε μπουκιές μεγέθους ζαριού. Τα ψάρια –εννοείται ωμά (για σούσι μιλάμε)– μοσχοβολούν φρεσκάδα. Γενναιόδωρη ποσότητα.

⇒ Ολόδροσο αγγούρι σε κύβους ίδιου μεγέθους με τα ψάρια, φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύ ψιλοκομμένο, τζίντζερ τουρσί, σε φαρδιές λεπτεπίλεπτες κορδέλες, μία κουταλίτσα γουασάμπι, κρυμμένο σε μια «γωνιά» του μπολ.

Τα συνοδευτικά:

⇒ Ένα λιλιπούτειο μπουκαλάκι σόγιας, στο μέγεθος δαχτυλήθρας, για να αρτύσουμε κατά βούληση το φαγητό. Μερικές σταγόνες εδώ κι εκεί φτάνουν, μην πνίξετε τη γευστική ιδιαιτερότητα των υλικών με το δυνατό άρτυμα.

⇒ Ένα πακετάκι (μέσα σε ζελατίνα) με φύλλα nori, κομμένα σε ορθογώνια κομμάτια, για να φτιάξουμε, αν το επιθυμούμε, αυτοσχέδια ντολμαδάκια ή πακετάκια με το περιεχόμενο του μπολ. Η δική μου εκδοχή: χρησιμοποίησα τα φύλλα ως «πιάστρα», για να τσιμπάω μπουκιές με «απ’ όλα» μέσα από το μπολ.

Τα υπόλοιπα:

⇒ Ξυλάκια (chopsticks) και υγρά μαντιλάκια για τα χέρια. Άφεριμ για την ωραία σκέψη.

Το πιάτο που περιέγραψα κοστίζει 10 ευρώ. Το «Sushi Lunchi» –έτσι βάφτισε ο κ. Δρακουλαράκος, σεφ πατρόν του μαγαζιού, την κίνηση αυτή– περιλαμβάνει και «μονοθεματικά» μπολ, ήτοι μόνο με λαβράκι, τόνο ή σολομό, στα 11 ευρώ, και μπολ ρυζιού με χέλι –άλλη μία εξαίσια λιχουδιά– στα 15 ευρώ.

Όσοι εργάζεστε ή μένετε κοντά ή μπορείτε να πεταχτείτε στο κέντρο  θα το ευχαριστηθείτε με την καρδιά σας· το Sushimou πόρρω απέχει από τα σουσάδικα του συρμού.

Sushimou, Σκούφου 6, Σύνταγμα, 211-4078457, 6908-831200.

Τake away και delivery: Δευτέρα-Παρασκευή από τη 1 μέχρι τις 10 μ.μ.

Σημειώστε πως το εστιατόριο δέχεται κανονικά για την πλήρη sushimou εμπειρία από τις 6 το απόγευμα, με τραπεζάκια πλέον και στο μικρό πεζοδρόμιο της Σκούφου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή