Λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά για ξέφρενα αποκριάτικα πάρτι

Λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά για ξέφρενα αποκριάτικα πάρτι

Ελαφριά λευκά και ροζέ, φρουτώδη αφρώδη, μαλακά ευχάριστα κόκκινα κρασιά αποδεικνύονται κατάλληλες επιλογές για τα πάρτι-μασκέ που θα διοργανώσετε.

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια εποχή που οι μασκαράδες αποτελούν καθημερινότητα, έχασαν και οι μεταμφιέσεις τη γοητεία τους. Ας μη σβήσουμε όμως εντελώς τις Απόκριες από τη ζωή μας! Ας τις αδράξουμε σαν μια ευκαιρία για μικρά γλέντια, εξόδους με την παρέα, ευκαιρίες να δοκιμάσουμε καινούργια κρασιά στα φιλόξενα αγαπημένα μας wine bars.

Και εγώ που απεχθάνομαι τις μεταμφιέσεις προτείνω με στόμφο να μεταμφιεστούμε. Σε ανέμελους, αισιόδοξους, ονειροπόλους, σε μικρές αναποφάσιστες. Να βρούμε μια μικρή οδό διαφυγής και να κάνουμε ένα πάρτι, από εκείνα τα παλιά! Ένα πάρτι με ανοιχτές πόρτες για παλιούς και νέους φίλους. Να καλέσουμε πολλούς. Όσο πιο πολλοί τόσο πιο καλά, οι λίγοι θα αρχίσουν τις πολιτικές συζητήσεις και, πιστέψτε με, δεν υπάρχει τίποτα πιο θλιβερά γελοίο από έναν λαγό και μια τροτέζα να συζητούν για τις εκλογές. Εμείς θέλουμε να χορέψουμε για να εκτονωθούμε!

Δώστε λοιπόν ιδιαίτερη σημασία στη μουσική, να είναι χορευτική και ζωηρή. Θέλουμε όμως και να πιούμε! Να πιούμε για να γλεντήσουμε και όχι να κάνουμε κεφάλι. Εγώ στα πάρτι σερβίρω και προτείνω και σ’ εσάς να με ακολουθήσετε κρασί και μόνο κρασί! Αρέσει σε όλους, είναι χαμηλό σε αλκοολικούς βαθμούς και υπάρχουν θαυμάσιες και ανεξάντλητες επιλογές, ακόμα και σε πολύ οικονομικές τιμές.

Ελαφριά λευκά και ροζέ, φρουτώδη αφρώδη, μαλακά ευχάριστα κόκκινα κρασιά, μέσα σε μεγάλες σαμπανιέρες με πάγο και νερό. Ακόμα και τα κόκκινα, για να μη «βράσουν» στη διάρκεια της βραδιάς. Προτείνω κρασιά με βιδωτό καπάκι που ανοίγουν εύκολα από όλους, δεν απαιτείται τιρμπουσόν και δεν χρειάζεται εσείς να παίζετε τον οινοχόο. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει σε ό,τι αφορά τα ποτήρια. Όσοι κι αν είναι οι καλεσμένοι μας, δεν σερβίρουμε ποτέ, μα ποτέ κρασί σε πλαστικά μίας χρήσης ποτήρια. Κάνουμε ένα επιπλέον μικρό σχετικά έξοδο για να αγοράσουμε μερικές δωδεκάδες οικονομικά, γυάλινα κολονάτα ποτήρια, που θα αποθηκευτούν για το επόμενο πάρτι.

Προτείνουμε λοιπόν: 

→ Λευκά
Στροφιλιά «Διαδρομές» Μαλαγουζιά
Κτήμα Ζαφειράκη Logos, Chardonnay
Foivos Papastratis F, Ασύρτικο-Μοσχάτο
Κτήμα Αβαντίς Sauvignon Blanc
Κτήμα Σκούρα Salto Wild Yeast, Mοσχοφίλερο

→ Ροζέ
Domaine Costa Lazaridi Merlot,
Γαία Οινοποιητική 4-6h, Αγιωργίτικο
Κυρ Γιάννη Παράγκα Flowers Merlot, Syrah, Ξινόμαυρο

→ Κόκκινα
Γαία Οινοποιητική Monograph, Αγιωργίτικο-Syrah
Κτήμα Αβαντίς Ερυθρός, Grenache Rouge Syrah
Akriotou wines Ορειβάτης Pinot noir
Κτήμα Σκούρα Νεμέα Αγιωργίτικο

Tip

Σε ένα αποκριάτικο πάρτι με στόχο να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε, το φαγητό είναι απλώς συνοδευτικό του κρασιού. Μεζεδάκια λοιπόν, αυτά που στο χωριό μας λέμε finger food, απλά, σε ποσότητες, για να υπάρχουν σε διάφορα τραπέζια σε όλη τη διάρκεια του πάρτι. Γιατί δεν διακόπτουμε ποτέ ανθρώπους που διασκεδάζουν φωνάζοντας «περάστε στον μπουφέ να σερβιριστείτε!».

Ιδέες Μπρουσκέτες, τάρτες και άλλες μπουκίτσες με αθηναϊκή μαγιονέζα, γαριδούλες, λαχανικά, κοτόπουλο κάρι, για λευκά και ροζέ κρασιά. Πατέ, τερίν, αλλαντικά, πιροσκί, κομματάκια ώριμων κίτρινων τυριών για τα μαλακά, φρουτώδη κόκκινα κρασιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή