Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Κορίνα Λεγάκη

Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Κορίνα Λεγάκη

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

09.00-11.00

Πρωινή βόλτα στο δασάκι της γειτονιάς με τη Λούλου (σκύλος) και τον Πηγάσιο (γάτος). Επιστροφή, τάισμα, παιχνίδι, χάδια, αγάπη. Τα αδεσποτάκια μου, που τα βρήκα στον δρόμο πριν από τρία χρόνια και αποφάσισα να τα υιοθετήσω. Γυμναστική και γερό πρωινό.

11.00-13.00

Ανοίγω το «μαγικό» μου ημερολόγιο, στο οποίο σημειώνω τις δουλειές της ημέρας. Είμαι της «παλιάς σχολής», προτιμώ τις «χειροποίητες» σημειώσεις. Αμέσως μετά μετάβαση στη σημερινή τεχνολογία: Instagram, Facebook, YouTube. Εχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην τα «ξανανοίγω» μέχρι την επόμενη μέρα. (Αφού είναι… Πλαστές Σειρήνες Ολικής Κατανάλωσης). Mails και chating διά τηλεφώνου με τους πολύτιμους συνεργάτες μου για τον προγραμματισμό και σχεδιασμό των κοινών ονείρων μας (…Μαγικός Σουρεαλισμός).

13.00-14.00

Μαγειρική. Ιερή στιγμή. Ο σύντροφός μου είναι δεινός μάγειρας. Κοσμοπολίτης. Μου έχει δώσει πολλές ιδέες, οπότε ξεκινάει ο «πόλεμος» μεταξύ Κρήτης, Σερρών, Σουηδίας, Ελλάδας, Κωνσταντινούπολης και Γαλλίας.

14.00-16.00

Η στιγμή της «σιέστας», αγκαλιά πάντα με ένα βιβλίο. Ευριπίδης, Σαίξπηρ, Μπρεχτ, Σεφέρης, Γκανάς, Δημουλά, Παπαδιαμάντης, Ελευθερίου, Μπέκετ, Γιουρσενάρ, Μπέργκμαν, Ιψεν, Τσέχοφ, Καντ και πολλοί άλλοι πολύτιμοι. Σωρός δίπλα στο κρεβάτι μου τα βιβλία και πάντα ανάλογα με τη διάθεσή μου διαβάζω – συνήθως παράλληλα δύο τρία βιβλία. Σε πολλά επιστρέφω ξανά και ξανά. Ωστόσο, «στήνω αυτί» τα καλοκαίρια στα τζιτζίκια και τους χειμώνες στη βροχή.

16.00-20.00

Μελέτη-μελέτη-μελέτη: Φωνητικές ασκήσεις, ακροάσεις (τραγούδια και μουσικές). Σημειώνω καινούργιες ιδέες, πειραματίζομαι, επιστρέφω ανανεώνοντας ιδέες και προσεγγίσεις. Δημιουργική ανησυχία, προσπάθεια για ειλικρινή πρόοδο και εξέλιξη. Τις μέρες που δεν μελετώ βρίσκω την ευκαιρία και παίρνω το αυτοκίνητό μου (ακούγοντας ραδιόφωνο! Ναι, υπάρχει ακόμη) και πηγαίνω στη θάλασσα. Χειμώνα-καλοκαίρι είναι πηγή έμπνευσης για εμένα.

20.00-00.00

Είχα τη μεγάλη τύχη να μεγαλώσω στην επαρχία κι αυτό μου χάρισε βαθιές ανθρώπινες σχέσεις και γνωριμία με την παράδοση (Κρήτη). Ομως, αναγνωρίζω τις ελλείψεις της σε θέματα καλλιτεχνικής ενημέρωσης και πληροφόρησης για όσα σημαντικά συμβαίνουν στο «κέντρο». Κατοικώντας πια μόνιμα στην Αθήνα, προσπαθώ να καλύψω όλα τα «κενά» και ελλείψεις τέτοιου είδους. Βλέπω εκθέσεις, παρακολουθώ παραστάσεις χορού, θέατρο, κινηματογράφο, συναυλίες, πηγαίνω σε παρουσιάσεις βιβλίων και δίσκων. Νιώθω τυχερή που πολλοί καλλιτέχνες είναι φίλοι μου. Τους καμαρώνω και κάποιες φορές… τους «μαλώνω»! Είμαι σίγουρη πια ότι πολλές από τις απαντήσεις για την τέχνη «μου» βρίσκονται σε άλλες τέχνες.

00.00-03.00

Μεταμεσονύκτιες συζητήσεις με έναν στενό πυρήνα φίλων και συνομιλητών αναλύοντας από τον «τρόπο» ενορχήστρωσης ενός κομματιού μέχρι τον «τρόπο» σκηνοθεσίας μιας ταινίας, από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο μέχρι και θέματα εθελοντισμού, περιβάλλοντος, το μεταναστευτικό, τη διαφορετικότητα… Ολα επί τάπητος. Ζούμε σ’ έναν πολύπλοκο όσο και συναρπαστικό κόσμο.

03.00-…

Κλείνω τα μάτια και σκέφτομαι πως είναι ευλογία και «κατάρα» μαζί να είσαι καλλιτέχνης εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, με σκέψεις και ιδέες να σου τριβελίζουν το μυαλό διαρκώς. Και να σου στοιχειώνουν έως και τα όνειρά σου! Πώς αλλιώς; Καληνύχτα ή… καλημέρα;!

Η Κορίνα Λεγάκη θα πραγματοποιήσει συναυλία την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο, στο πλαίσιο της γιορτής λήξης του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου, με εκλεκτούς καλεσμένους, ενώ το επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσει το νέο προσωπικό της άλμπουμ, με πρωτότυπα τραγούδια του Νίκου Ξυδάκη και του Γιώργου Ανδρέου, σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, Κικής Δημουλά, Μιχάλη Γκανά, Διονύση Καψάλη και Θοδωρή Γκόνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή