NewsAsset


NEWSASSET

Πέρα από προσωπικές γνώμες, πέρα από διαδρομές μιας ζωής, πέρα από τη θαυμαστή συνθήκη να είμαστε όντα σύνθετα, αντιφατικά και ρευστά, φαίνεται πως στην εποχή μας, αυτό που προέχει είναι το πανό που θα σπεύσουμε να ξεδιπλώσουμε και το στρατόπεδο το οποίο, εκόντες άκοντες, θα δείξουμε ότι ενισχύουμε. Είναι σαφές πως λίγο ενδιαφέρει το «πρόσωπο», […]

NEWSASSET

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και τον κίνδυνο νέου κύματος πανδημίας, ο κόσμος έχει ήδη μετακινηθεί. Το βλέπει αυτό κανείς σε όλη την Ευρώπη, όπου οι μάσκες αποτελούν κατά κανόνα παρελθόν, το βλέπει όμως επίσης και στη συμπεριφορά των πολιτών, που πάση θυσία διεκδικούν το πέρασμα σε μιαν άλλη εποχή. Μόνο που το πέρασμα […]

NEWSASSET

Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ έχουν θετική ανταπόκριση σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Είναι όμως ενδιαφέρον ότι οι αλλαγές στα συμβούλια διοίκησης έχουν προκαλέσει τις μεγαλύτερες αντιδράσεις, ακόμη και μέσα στο κυβερνών κόμμα. Πρόκειται για συντεχνιακή αντίδραση, που δεν αφορά παρά ελάχιστους και την οποία ορθώς αγνοεί ο πρωθυπουργός.


Το ναυτικό γλωσσάρι, ορεινοί, καμπίσιοι, τα πλοία που παρκάρουν και οι «αεί ναύται»
NEWSASSET

Ο τακτικός επιστολογράφος σας και φίλος μου κ. Ματθαίος Μ. Δημητρίου, Πλοίαρχος Π.Ν. ε.α., με την επιστολή του που τιτλοφορήθηκε «Ναυτικό γλωσσάρι ζητεί σωσίβιο» («Κ», 6 Μαΐου), οικτίρει τους Νεοέλληνες για τη θλιβερή, και ενίοτε κωμική, άγνοια της ναυτικής γλώσσας.


NEWSASSET

Καμία αύξηση δεν είναι αρκετή, όταν ο πληθωρισμός μειώνει διαρκώς την αγοραστική δύναμη, κυρίως των χαμηλόμισθων. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την εύκολη αντιπολίτευση της πλειοδοσίας, που πάντα μπορεί να ισχυρίζεται ότι θα έδινε πιο πολλά, και ακόμη πιο πολλά.

NEWSASSET

Η εκλογή του προέδρου της Γαλλίας είναι εξαιρετικά σημαντική υπόθεση όχι μόνο για τους Γάλλους αλλά για κάθε Ευρωπαίο. Η επιλογή μεταξύ Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν είναι μεταξύ δύο πολύ διαφορετικών προσεγγίσεων στα προβλήματα της χώρας και (σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό) της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο πρώτος οραματίζεται ισχυρή Γαλλία σε ισχυρή Ευρώπη, η δεύτερη […]NEWSASSET

Σε τρεις ημέρες από σήμερα θα έχουμε το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλική Δημοκρατία και επιτέλους θα ησυχάσουμε όλοι. Η προεκλογική διαμάχη έχει προσλάβει τον χαρακτήρα μιας συγκρούσεως μέχρις εσχάτων μεταξύ των δυνάμεων του φωτός και του σκότους, που ενσαρκούνται στη Γαλλία αντιστοίχως από τον κ. Εμανουέλ Μακρόν και την κ. Μαρίν Λεπέν. Λέγεται […]Ο Ερντογάν πρότεινε στον Πούτιν συναλλαγές μέσω εθνικών νομισμάτων
NEWSASSET

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να έχει προτείνει στον Βλαντιμίρ Πούτιν τρόπo παράκαμψης των κυρώσεων SWIFT που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία λόγω της εισβολής των στρατιωτικών της δυνάμεων στην Ουκρανία.

Ιαν Μποντ: Ζούμε την πρώτη εισβολή στην Ευρώπη μετά την Κύπρο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο διευθυντής του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Μεταρρύθμισης, Ιαν Μποντ, είναι πρώην Βρετανός διπλωμάτης που γνωρίζει καλά την Ελλάδα, όχι μόνο επειδή έχει κάνει Κλασικές Σπουδές στην Οξφόρδη, αλλά και επειδή έχει επισκεφθεί τη χώρα μας και γνωρίζει τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο κρατών.

Ουκρανία: Καχυποψία για τα ορθόδοξα μοναστήρια
NEWSASSET

Τη δογματική αντιπαράθεση στους κόλπους της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας όξυνε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τρία χρόνια μετά το σχίσμα της ουκρανικής αρχιεπισκοπής από τη ρωσική κηδεμονία.


Μπάιντεν: Ο Πούτιν δεν έχει ιδέα τι έρχεται
NEWSASSET

Εκτιμώντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «έκανε μεγάλο σφάλμα στους υπολογισμούς του», ο Τζο Μπάιντεν απείλησε χθες τη Ρωσία με νέα πακέτα οδυνηρών κυρώσεων εάν δεν σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική της εκστρατεία κατά της Ουκρανίας.

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζουμε σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, λέει ο Χ. Ακάρ
NEWSASSET

Ο υπουργός Aμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ελλάδα, ισχυριζόμενος πως η Αθήνα ακόμα και κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία κάνει ενέργειες που αυξάνουν την ένταση!