Δεν είναι ίσα κι όμοια

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυστυχώς, είναι ορατή η τάση να εξομοιωθεί μια, ομολογουμένως, ατυχής έκφραση της κυρίας Λίνας Μενδώνη με την ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης, μηχανισμών προσκείμενων στον ΣΥΡΙΖΑ, κατά της κυβέρνησης, που τελικά προκαλεί ζημία στο πολίτευμα. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξανάρθει στην επιφάνεια ο αντισυστημισμός που μας ταλαιπώρησε για μια δεκαετία. Αυτό που έγινε δεν είναι κριτική, δεν είναι πολεμική, είναι ευτελισμός της πολιτικής.

Η υπουργός όντως υπέπεσε σε ατόπημα, όταν χαρακτήρισε τον κ. Δ. Λιγνάδη «επικίνδυνο άνθρωπο». Διότι αυτό είναι το λάθος της. Ουδείς μπορεί να της προσάψει κάτι για την επιλογή της να του αναθέσει διευθυντική θέση στο Εθνικό Θέατρο. Και καταξιωμένος καλλιτέχνης ήταν, και μεγάλη κοινωνική επιφάνεια διέθετε. Οι φωτογραφίες του με σημαίνουσες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής, και όχι μόνον, το πιστοποιούν. Αλλωστε, όταν διορίστηκε σε αυτήν τη θέση, κανένας δεν διαφώνησε ούτε καν υπαινίχθηκε κάτι το μεμπτό. Πολιτική ευθύνη δεν έχει η κυρία Λ. Μενδώνη για την επιλογή της; 

Λίνα Μενδώνη: Πανικός 

Φυσικά, όπως κάθε πολιτικός που στη «βάρδιά του τού κάθεται η στραβή». Η αντικειμενική ευθύνη όμως δεν συνεπάγεται οπωσδήποτε και παραίτηση. Αν συνέβαινε αυτό, κάθε τόσο θα είχαμε παραιτήσεις υπουργών και γιατί όχι και πρωθυπουργών. Βέβαια, η κυρία Μενδώνη έχει και υποκειμενική ευθύνη για τον ατυχή χειρισμό της συνέντευξης, κάτι ωστόσο που δεν δικαιολογεί τις κραυγές για παραίτηση. Φαίνεται πως κάποιοι με αφορμή την προαναφερθείσα αστοχία προσπαθούν να λύσουν διαφορές που έχουν με την υπουργό από άλλα μέτωπα. Για την κυβέρνηση, η στήριξη προς το πρόσωπό της είναι μονόδρομος και αυτό ας το καταλάβουν υπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές. Παραιτήσεις υπό πίεση εγγράφονται ως πολιτική ήττα. 

Από την άλλη πλευρά, η αήθης επίθεση κατά του πρωθυπουργού από συγκεκριμένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, στενά συνδεδεμένους με το περιβάλλον Τσίπρα, θέτει και πάλι το ερώτημα κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θεωρείται κόμμα του δημοκρατικού τόξου. Δεν γνωρίζω εάν θα υπάρξει συνέχεια των επιθέσεων ή εάν μπροστά στις αντιδράσεις ακόμη και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει αναδίπλωση. Αυτό θα φανεί τις προσεχείς ημέρες. Πάντως, στη συζήτηση στη Βουλή, την Πέμπτη, θα δοθεί μια καλή ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναδείξει και τους σχεδιασμούς και τα αδιέξοδα του Αλ. Τσίπρα.    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή