Η στροφή των 360 μοιρών

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προχθές η κ. Θεοδώρα Τζάκρη σε συνέντευξη που έδωσε σε ομογενειακή εφημερίδα δήλωσε –στο πλαίσιο της υποσχεσιολογίας– πως το κόμμα της, όταν ξανακυβερνήσει, θα καταργήσει τους περιορισμούς που υφίστανται στην ψήφο των Ελλήνων οι οποίοι διαβιούν στο εξωτερικό. Δύο εκδοχές υπάρχουν γι’ αυτή τη δήλωσή της. Είτε δεν γνώριζε τη θέση του κόμματός της είτε πίστεψε πως αυτά που δήλωσε στις ΗΠΑ δεν θα γίνονταν γνωστά στην Ελλάδα, λόγω… αποστάσεως. Δεν γνωρίζω ποια εκδοχή είναι η χειρότερη για την κ. Τζάκρη. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Θεοδώρα Τζάκρη: Πατέντες

Ο κ. Βορίδης, παλιά καραβάνα της πολιτικής, αντιλήφθηκε αμέσως ότι βρίσκεται μπροστά στη δημιουργία ενός πολιτικού γεγονότος, μόλις πληροφορήθηκε τη δήλωση της κ. Τζάκρη, η οποία, σημειωτέον, είναι αρμόδια για τον τομέα Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο είναι το πολιτικό γεγονός; 

Είτε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε πολιτική θέση είτε θα «αδειάσει» την καθ’ ύλην αρμόδια του κόμματος. Για να το διαπιστώσει αυτό, ο κ. Βορίδης δήλωσε πως αμέσως θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου υιοθετώντας τις θέσεις της κ. Τζάκρη. Φαίνεται πως επικράτησε ένας πανικός στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο αναγκάστηκε να δηλώσει πως θα καταθέσει δική του πρόταση, «αδειάζοντας» ουσιαστικά την υπεύθυνη των αποδήμων. 

Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησαν ότι η αναξιοπιστία είναι το μικρότερο κακό μπροστά στην, άνευ προϋποθέσεων, ψήφο των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού. Ούτως η άλλως, ο αρχηγός και οι συνεργάτες του έχουν κακή σχέση με την αξιοπιστία, χωρίς αυτό να ενοχλεί τους ψηφοφόρους τους. Η ψήφος όμως των Ελλήνων του εξωτερικού μπορεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Συνεπώς, καλύτερα αναξιόπιστοι, παρά να κινηθούν σε ένα εκλογικό τοπίο μάλλον δυσμενές για το κόμμα τους. Είναι λογικό η κυβέρνηση να μην αφήσει ανεκμετάλλευτη αυτήν την ευκαιρία που προέκυψε σε μια δύσκολη, γι’ αυτήν, περίοδο. 

Είναι ολοφάνερο πως η νέα κυβερνητική πρόταση δεν θα συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 200 ψήφων για να ισχύσει, θα αποτελέσει όμως ένα ισχυρό όπλο στον πόλεμο της επικοινωνίας. Θα αναδείξει, εκτός από την αναξιοπιστία, και τη Βαβέλ που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Με τη δήλωση της κ. Τζάκρη το κόμμα έκανε στροφή 180 μοιρών. Με την επανόρθωση έγινε στροφή 360 μοιρών, όπως προφητικά είχε πει, προ καιρού, ο Αλ. Τσίπρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή