Ανοίγει η συζήτηση για debate ενόψει ευρωεκλογών

Ανοίγει η συζήτηση για debate ενόψει ευρωεκλογών

Η Κουμουνδούρου έβαλε το ενδεχόμενο στο τραπέζι – Θετική η Ν.Δ., αλλά αναφορικά με μια πιθανή τηλεμαχία Μητσοτάκη – Κασσελάκη παραπέμπει στη δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ογδόντα ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές το θέμα του debate ξαναμπαίνει στη δημόσια σφαίρα. Η Βούλα Κεχαγιά σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ ερωτήθηκε για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει επίσημο αίτημα για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας. «Θα πρέπει να γίνουν debates, ίσως και ένα και δύο και τρία. Εμείς πάντα ζητούσαμε και με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Και γιατί όχι τηλεμαχία Μητσοτάκη – Κασσελάκη», απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει απασχολήσει έστω και σε μικρό βαθμό κλειστές συσκέψεις που έχουν γίνει στην Κουμουνδούρου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κρατάει την πάγια στάση που είχε και με τον Αλέξη Τσίπρα. Στελέχη της κυβέρνησης σχολίαζαν πως η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αρνηθεί ποτέ τον διάλογο, σημείωναν, ωστόσο, πως ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί καν οι εκλογές. Για το ενδεχόμενο να υπάρξει τετ α τετ μόνο των δύο αρχηγών παρέπεμπαν στη δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ –που βρίσκεται μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης–, καθώς και στις μικρές διαφορές στα ποσοστά των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στο φουλ οι μηχανές

Στην Κουμουνδούρου όλα κινούνται με το ρολόι γυρισμένο στις 9 Ιουνίου. Η καλύτερη εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα στις τελευταίες έρευνες έχει προκαλέσει έπειτα από καιρό ευφορία και οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ. Ο όγκος της δουλειάς είναι πολύ μεγάλος κυρίως όσον αφορά το ενδιαφέρον που έχει παρουσιαστεί για την ευρωλίστα. Ακόμη και ο Στέφανος Κασσελάκης διαβάζει στον ελεύθερο χρόνο του βιογραφικά, που σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» έχουν ξεπεράσει τα 500 και πολλά χαρακτηρίζονται εξαιρετικά. Προκειμένου, μάλιστα, να μην υπάρξουν αδικίες και να μην προσπεραστεί κάποιος υποψήφιος είναι πολύ πιθανό να γίνουν ορισμένες αλλαγές στις ημερομηνίες και να μην ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές την Παρασκευή, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζουν συνεχώς και αύριο θα συγκληθεί και η Πολιτική Γραμματεία. Η Ολγα Γεροβασίλη έχει δώσει από το συνέδριο και μετά «σήμα» πως η εσωστρέφεια πρέπει να τελειώσει προκειμένου το κόμμα να πετύχει το καλύτερο δυνατό ποσοστό στις ευρωεκλογές. Μιλώντας στη Ναυτεμπορική TV ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε μια τρικυμία. Αυτή η περίοδος έκλεισε, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος και συντεταγμένος θα δώσει τη μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών. Ηδη οι προτάσεις και οι θέσεις μας έχουν βγει στη δημοσιότητα και η εξωστρεφής πολιτική δραστηριότητα του κόμματος είναι πλέον έντονη. Αυτό εκτιμώ ότι θα φέρει θετικά αποτελέσματα στις επερχόμενες εκλογές».

Πρόταση για τους οπλίτες

Στο πλαίσιο του νομοθετικού έργου στην Κουμουνδούρου επεξεργάζονται τις τελευταίες ημέρες και μια πρόταση που αφορά τη στρατιωτική θητεία και ειδικότερα τη μισθοδοσία των στρατευσίμων, που αυτή τη στιγμή είναι στα 8 ευρώ τον μήνα. Η πρόταση νόμου του κόμματος, που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή, περιλαμβάνει, σύμφωνα με κομματικές πηγές, την αύξηση της αποζημίωσης των οπλιτών στα 200 ευρώ. Το κόστος ενός τέτοιου μέτρου υπολογίζεται πως ανέρχεται στα 96 εκατ. ευρώ. Ξεκαθαρίζουν πως δεν μιλούν για επιβάρυνση του προϋπολογισμού, αλλά για χρήματα που θα καλυφθούν από τα αμυντικά προγράμματα, καθώς ένα ποσοστό από κάθε προμήθεια θα πηγαίνει σε έναν ειδικό λογαριασμό που θα δημιουργηθεί για τους οπλίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή