Κακοκαιρία «Daniel»: Σαρωτικό και το τρίτο κύμα στη Θεσσαλία – «Πνίγηκαν» χωριά στην Καρδίτσα
κακοκαιρία-daniel-σαρωτικό-και-το-τρίτο-κ-562603231
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία «Daniel»: Σαρωτικό και το τρίτο κύμα στη Θεσσαλία – «Πνίγηκαν» χωριά στην Καρδίτσα

Τεράστιες καταστροφές, μεγάλες πλημμύρες, τρεις νεκροί μέχρι τώρα και αναφορές για αρκετούς αγνοουμένους, είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας «Daniel»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Τεράστιες καταστροφές, μεγάλες πλημμύρες, έξι νεκροί μέχρι τώρα και αναφορές για τουλάχιστον έξι αγνοούμενους, είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας «Daniel», που εισήλθε σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στην τελική της φάση. 

Δραματικές στιγμές καταγράφονται στην Καρδίτσα, όπου στον δήμο Παλαμά, χωριά έχουν κυριολεκτικά βυθιστεί, με μαρτυρίες να μιλούν για αγνοούμενους, ενώ εκφράζονται φόβοι για ανθρώπινες απώλειες. Πολλοί κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε πλημμυρισμένους οικισμούς.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις: 

23:27

Καρδίτσα: Στο γήπεδο φτάνουν δεκάδες διασωθέντες – Συνεχείς απεγκλωβισμοί κατοίκων

Μετά το Βόλο και τη Λάρισα, ο Παλαμάς και τα πεδινά χωριά της Καρδίτσας βυθίστηκαν κάτω από το νερό, εξαιτίας της κακοκαιρίας “Daniel” και οι κάτοικοι ανέβηκαν στις στέγες για να σωθούν.

Μέχρι τώρα οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι έξι, ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι.

Πηγή: ΕΡΤ

23:21

Νέο 112 στους κατοίκους της Αλεξανδρινής Αγιάς να απομακρυνθούν προς το Στόμιο

Μήνυμα 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Αλεξανδρινής Αγιάς για τον Πηνειό, στην Λάρισα, να απομακρυνθούν προςτο Στόμιο καθώς απειλούνται απο την κακοκαιρία Daniel.

22:42

Λάρισα: Έκτακτη ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων λόγω σοβαρού κίνδυνου να πλημμυρίσει ο Πηνειός

Σε έκτακτη ανακοίνωση προχώρησε ο δήμος Λαρισαίων, λόγω της έντονης ανησυχίας που υπάρχει να πλημμυρήσει ο Πηνειός ποταμός μέσα στην πόλη της Λάρισας, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν από την πλημμυρική ζώνη, αλλά και να είναι σε επιφυλακή όσοι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ποτάμι. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Υπάρχουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία που καταλήγουν στον Πηνειό πριν την είσοδο της κοίτης στην πόλη της Λάρισας. Η ροή των υδάτων σημειώνει συνεχώς αυξητική τάση. Για το λόγο αυτό εκδόθηκε νωρίτερα προειδοποίηση από το 112. Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για το επόμενο εικοσιτετράωρο τουλάχιστον και προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτών και των εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού στα όρια του Δήμου Λαρισαίων. Η πλημμυρική ζώνη ορίζεται στο διάστημα από την Αμυδαλέα έως τη Γυρτώνη και περιλαμβάνει την έκταση ανάμεσα στα αναχώματα στις δύο πλευρές του Πηνειού.

Όσοι βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πλημμύρας. Ο υπόλοιπος πληθυσμός που βρίσκεται πλησίον αλλά όχι εντός της πλημμυρικής ζώνης θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή. Ο Δήμος Λαρισαίων αποφάσισε επίσης αύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και για προληπτικούς λόγους να μην λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί της Λάρισας, ώστε να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις. 

Ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε επιφυλακή και θα υπάρχουν συνεχείς ενημερώσεις για το πως διαμορφώνεται η κατάσταση. Ζητούμε από τους πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις αυτές».

22:40

Μήνυμα από το 112 για τον Πηνείο

«Αν βρίσκεστε εντός πλημμυρικής ζώνης Πηνειού ποταμού στα όρια του Δήμου Λαρισαίων απομακρυνθείτε λόγω κινδύνου υπερχείλισης του ποταμού», τονίζεται στο μήνυμα.

22:32

Αεροφωτογραφία από τον πλημμυρισμένο θεσσαλικό κάμπο

22:25

Πυροσβεστική: 1.791 διασώσεις μέχρι στιγμής

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από το πρωί της Τρίτης έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης έλαβε 6.284 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 1.791 διασώσεις - απομακρύνσεις ατόμων που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, εκ των οποίων 610 σε Μαγνησία, 360 σε Καρδίτσα, 340 σε Τρίκαλα και 125 στη Λάρισα.

22:23

Καρέ καρέ το καταστροφικό πέρασμα της θεομηνίας

Το χρονικό της καταστροφής μέσα από τον φωτογραφικό φακό.

22:17

Νοσοκομείο Βόλου: Χρησιμοποιούμε κατάλληλο νερό από υδροφόρες

Στην επάρκεια του νερού στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης. «Το Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου έχει πλήρη επάρκεια νερού διότι καλύπτεται συνεχώς όλο το 24ωρο με παροχή από υδροφόρες», υπογραμμίζει.

22:13

Βόλος: Αρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια προχθεσινής (05-09-2023) ανακοίνωσης, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου.

22:10

Στη Λάρισα μεταφέρονται 190 άτομα από το Πήλιο

Με λεωφορεία μεταβαίνουν σε ασφαλή σημεία στη Λάρισα, όσοι διασώθηκαν με πλωτά μέσα από τα χωριά του Πηλίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με τρία λεωφορεία μεταφέρονται τουρίστες και κάτοικοι από το λιμάνι του Βόλου στη Λάρισα. Εκεί έφτασαν με τρία πλωτά μέσα του Λιμενικού και ένα ιδιωτικό.

«Δεν κινδυνεύσαμε αλλά τρομοκρατηθήκαμε» είπε ένας κάτοικος του χωριού Μικρό, που βρίσκεται μέσα σε ένα από τα λεωφορεία.

21:39

Εγκλωβισμένοι στο Βλοχό Καρδίτσας: «Είμαστε χωρίς τρόφιμα και νερό»

Κάτοικος από το Βλοχό Παλαμά μίλησε στον ΣΚΑΪ για την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 200 εγκλωβισμένους από την πλημμύρα.

«Είναι 200 άνθρωποι εκεί εγκλωβισμένοι και έχουν αρχίσει να τελειώνουν τα τρόφιμα και το νερό», δηλώνει στον ΣΚΆΪ η κάτοικος του χωριού, ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια.

 
21:28

Οι 8 περιοχές με τα μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής

Σύμφωνα με το meteo, το μεγαλύτερο ύψος βροχής από τα μεσάνυχτα έως τις 19:00 της Πέμπτης, σημειώθηκε στην Αγιά Λάρισας με 91 mm.

Στον πίνακα παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής, ενώ διευκρινίζεται και πάλι ότι αρκετοί μετεωρολογικοί σταθμοί της Θεσσαλίας, που έχουν δεχθεί τα ακραία ύψη βροχής τις τελευταίες ημέρες, σταμάτησαν να μεταδίδουν τα δεδομένα τους, λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

21:20

Προειδοποιητικό 112 στη Φαρκαδόνα

Προειδοποιητικό μήνυμα για την εκδήλωση έντονων πλημμυρικών φαινομένων εστάλη στους κατοίκους της Φαρκαδόνας στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων. «Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», επισημαίνεται.

21:13

«Βούλιαξε» ο θεσσαλικός κάμπος - Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα προβλήματα

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή στον θεσσαλικό κάμπο, με τεράστιες εκτάσεις να πλημμυρίζουν από χθες, κάτω από το διαρκές «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας Daniel.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επιχειρήσεις εστιάζουν στις περιοχές της Μεταμόρφωσης, του Παλαμά και της Αγίας Τριάδας.

Στον χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι 24 περιοχές με τα μεγαλύτερα προβλήματα, βάσει των μηνυμάτων 112 που εστάλησαν, αλλά και των φωτογραφιών και των βίντεο που κατέγραψαν την καταστροφή.

20:57

Επιχείρηση απεγκλωβισμού από την ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ στην περιοχή της Αστρίτσας στην Καρδίτσα

20:39

Έξι αγνοούμενοι: δύο Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί

Η πυροσβεστική αναζητά 6 αγνοούμενους. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς που έχουν δηλωθεί επίσημα στην ΕΛ.ΑΣ ως αγνοούμενοι και για δύο Αυστριακούς και δύο Γερμανούς που χάθηκαν από την Αργαλαστή.

Οι Έλληνες αγνοούμενοι είναι ένας 42χρονος από την Αγία Αικατερίνη και ένας 77χρονος από την περιοχή του Πηλίου.

20:36

Ενημέρωση Δένδια για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων 

«Ενημερώθηκα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο σχετικά με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Εν συνεχεία επισκέφθηκα το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου ενημερώθηκα αναλυτικά για τη διάθεση μέσων και προσωπικού στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών και την παροχή βοήθειας στους πληγέντες, όπως και αναφορικά με τον σχεδιασμό που υπάρχει για τις επόμενες ώρες» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας.

20:32

Λάρισα: Επικίνδυνα ανέβηκε η στάθμη του Πηνειού

Με ανακοίνωση του ο δήμος Λαρισαίων κάνει λόγο, λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας νερού του Πηνειού και για προληπτικούς λόγους, για ανάγκη απομάκρυνσης όσων βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για το τμήμα που περικλείεται από την κοίτη του ποταμού έως το ανάχωμα της οδού Σάκη Καράγιωργα και από την γέφυρα της Νέας Σμύρνης έως και τον Βιολογικό καθαρισμό (περιοχή Αγίας Μαρίνας).

Ειδικότερα, οι πολίτες καλούνται να απομακρυνθούν, το συντομότερο δυνατό, όσοι διατηρούν μονάδες με ζώα, μικρές επιχειρήσεις κλπ, όλοι όσοι βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή.

20:09

Κάτοικος Παλαμά Καρδίτσας: Πέρασα τη νύχτα στην ταράτσα του σπιτιού μου

 
20:04

Η SEAJETS συνδράμει τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel στο Βόλο 

Η SEAJETS συνδράμει τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel στο Βόλο, προχωρώντας σε δωρεά προς το Δήμο 300.000 μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων, που έχουν μείνει χωρίς υδροδότηση για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, εξαιτίας της καταστροφικής πλημμύρας.

20:01

Η εικόνα στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας

Την κατάσταση που επικρατεί στα έξι νοσοκομεία της Θεσσαλίας, η οποία επλήγη από την κακοκαιρία Daniel, γνωστοποιεί η 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Βόλου, όπου η ηλεκτροδότηση γίνεται μόνο με γεννήτριες, ενώ η υδροδότηση γίνεται με βυτιοφόρα.

19:33

Δυο ηλικιωμένες εντοπίστηκαν νεκρές στην Αστρίτσα Καρδίτσας

Οι σοροί των ηλικιωμένων γυναικών (75 και 80 ετών) ανασύρθηκαν από οικία στον οικισμό Αστρίτσα Καρδίτσας. Επιχείρησαν 12 πυροσβέστες της 8ης ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, συγγενής των δύο θυμάτων τις είχε προειδοποιήσει να φύγουν, ωστόσο, απάντησαν αρνητικά.

Λίγο αργότερα, ο ίδιος ανησύχησε και κάλεσε τους διασώστες, οι οποίοι έσπευσαν και τις εντόπισαν νεκρές στο σπίτι. Τις μετέφεραν με βάρκα σε ασθενοφόρο.

Από την Αστρίτσα έχουν διασωθεί 16 άτομα.

 
19:22

Λάρισα: Φιλοξενία ζώων από τις πληγείσες περιοχές

Σε συνεννόηση με το δήμο Λαρισαίων και την αρμόδια αντιδήμαρχο Ρίτα Απρίλη, ο χώρος του Δημοτικού Καταφυγίου Λαρισαίων θα ανοίξει τις πόρτες του προκειμένου να μεταφερθούν ζώα από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, όπως κάνει γνωστό με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Απευθύνεται παράκληση προς εθελοντές και φιλοζωικά σωματεία που μπορούν να συνδράμουν στη φροντίδα των ζώων, να αποστείλουν σχετικό mail στο [email protected] ή να καλέσουν στο 2131364020.

19:08

Νοσοκομείο Βόλου: Ολα τα τμήματα λειτουργούν κανονικά

Ολα τα τμήματα του νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά και παράλληλα έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες για τη συνεχή υδροδότηση με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και ιδιωτών, αναφέρει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης.

Σημειώνεται ότι το Νοσοκομείο Βόλου, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης στις 5 Σεπτεμβρίου, αντιμετώπισε προβλήματα στη λειτουργία του. Ειδικότερα, λειτουργούν τα εργαστήρια, τα χειρουργεία και η μονάδα τεχνητού νεφρού, στην οποία, μάλιστα, εξυπηρετήθηκαν όχι μόνο νοσηλευόμενοι, αλλά και ασθενείς άλλων δομών. Επίσης, διανεμήθηκε νερό τόσο στους νοσηλευόμενους όσο και στο προσωπικό του Νοσοκομείου.

19:05

Αναβλήθηκαν προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο Αττικό Άλσος–θέατρο Κατίνα Παξινού και στο Πάρκο Αντώνη Τρίτση 

Αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας οι προγραμματισμένες για απόψε Πέμπτη (07 Σεπτεμβρίου), εκδηλώσεις στο θέατρο του Αττικού 'Αλσους Κατίνα Παξινού (παραστάση Swinging' Cats) και στο Πάρκο Τρίτση (συναυλία «Οι Ξεριζωμένοι» με τον Κώστα Μακεδόνα).

Η τελευταία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου ενώ η διεξαγωγή της πρώτης θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

19:04

Πυροσβεστική: 825 απεγκλωβισμοί τα τελευταία 24ωρα

Σε 4.870 ανέρχονται οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική μέχρι και το πρωί της Πέμπτης, ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 800 απεγκλωβισμοί πολιτών.

Μόνο στη Θεσσαλία, η οποία πλήττεται βαρύτατα από την επέλαση της κακοκαιρίας, έχουν πραγματοποιηθεί 710 απεγκλωβισμοί πολιτών καθώς και μεταφορά τους προς ασφαλή σημεία.

19:03

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το βράδυ της Πέμπτης

19:00

Συγκλονιστική διάσωση ηλικιωμένου ζευγαριού - Απέραντη λίμνη ο Θεσσαλικός Κάμπος

 
18:33

Τεράστια η ουρά αυτή την ώρα στο δημαρχείο του Βόλου

Πολίτες έχουν σπεύσει κατά εκατοντάδες προκειμένου να προμηθευτούν με μπουκάλια νερού.

Φωτ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

18:31

Με το νερό των κολυμβητηρίων θα εφοδιάζεται το Νοσοκομείο του Βόλου

Μια λύση ανάγκης στο πρόβλημα της έλλειψης νερού ώστε να δοθεί νερό στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο.

Αποφασίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, να υδροδοτηθεί το Νοσηλευτικό Ίδρυμα με νερό από τις πισίνες όλων των κολυμβητηρίων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, ώστε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της αιμοκάθαρσης και των χημειοθεραπειών.

18:29

Η λάσπη έχει σκεπάσει τα πάντα

AP Photo/Vaggelis Kousioras

18:27

Χωρίς νερό τα Τρίκαλα

Διακοπή υδροδότησης έχει σημειωθεί στην πόλη των Τρικάλων, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων ύδρευσης της ΔΕΥΑΤ. Η παροχή του νερού θα αρχίσει μόλις αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ΔΕΥΑ Τρικάλων βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της βλάβης. Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Τρικκαίων ανακοίνωσε δωρεάν διανομή μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού για τις ανάγκες των κατοίκων.

18:22

Λάρισα: Παράδοση φαρμάκων από αέρος

18:07

«Πάρα πολλοί οι εγκλωβισμένοι τουρίστες» στο Νότιο Πήλιο

«Η καταστροφή είναι βιβλική. Είναι διαλυμένο το σύμπαν. Τα περισσότερα χωριά είναι αποκομμένα: το Χόρτο, η Μηλίνα και ο Πλατανιάς, αντιμετωπίζουν τρομερά προβλήματα», σημειώνει στην «Κ» ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Δημήτρης Παρρησιάδης.

«Είναι πάρα πολλοί οι εγκλωβισμένοι τουρίστες, υπολογίζω πώς σε όλο το Νότιο Πήλιο περίπου 500 οικογένειες τουριστών Ελλήνων και ξένων έχουν εγκλωβιστεί εδώ και δεν μπορούν να φύγουν», τονίζει.

 

18:02

Απεγκλωβισμός ηλικιωμένης γυναίκας με πλαστική βάρκα στο χωριό Ερμήτσι, κοντά στην Καρδίτσα

Greek Prime Minister's Office/Handout via REUTERS

18:00

Απεγκλωβισμός από τον Παλαμα με Super Puma

17:58

Απεγκλωβισμός ανηλίκου από την Πολεμική Αεροπορία στην Κοσκινιά Καρδίτσας

17:56

Απεγκλωβισμός πολιτών με πλαστική βάρκα στο χωριό Ερμήτσι, κοντά στην Καρδίτσα

Greek Prime Minister's Office/Handout via REUTERS

17:40

Αρτοποιός: «5 ελικόπτερα κάνουν εναέρια διάσωση»

 
17:35

Πηνειός: Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας του 16ου αιώνα

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ekalampaka.gr, το ιστορικό λίθινο τοξωτό γεφύρι της Σαρακίνας στον Πηνειό δεν άντεξε το μεγάλο όγκο νερού και τμήμα του κατέρρευσε.

Σημειώνεται πως το γεφύρι της Σαρακίνας βρίσκεται περίπου 1 χλμ. ΒΔ του ομώνυμου χωριού, νότια της Καλαμπάκας. Η γέφυρα κατασκευάστηκε τον 16ο αιώνα και συγκεκριμένα το 1520 από το μητροπολίτη Λαρίσης Βησσαρίων Β’.

17:34

Στα δύο χωρίστηκε η πόλη των Τρικάλων

Ο ποταμός Ληθαίος που διαπερνά το κέντρο της πόλης έχει υπερχειλίσει και η στάθμη του πλέον έχει φτάσει έως και ξεπεράσει το ύψος των γεφυρών.

17:31

Φλώρος: «Είμαστε παντού»

Τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσιάζει με σχετικό του tweet ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

17:24

Πυροσβεστική: Εχουν απεγκλωβιστεί περίπου 1.000 άτομα

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ο αριθμός των ατόμων που έχουν απεγκλωβιστεί μέχρι στιγμής, από περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel», ανέρχεται σε 1.000 άτομα περίπου.

17:15

Μαρτυρίες κατοίκων που απεγκλωβίστηκαν από τον Παλαμά Καρδίτσας

 
17:13

Αποκαρδιωτικές εικόνες στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας

16:54

Βόλος: Νερό με το δελτίο και με ωράριο έως ότου αποκατασταθεί η υδροδότηση

16:45

Θεσσαλία: Διακοπές κυκλοφορίας λόγω της κακοκαιρίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

στον ανατολικό και δυτικό παράδρομο του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας των παραδρόμων, από το ύψος του Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τα όρια με το νομό Μαγνησίας (χ.θ. 323+439) και

στους παράδρομους εκατέρωθεν του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, από την Χ/Θ 262+471 (Κόμβος Αγίων Θεοδώρων) και μέχρι τα όρια με το νομό Λάρισας, με εξαίρεση τον ανατολικό παράδρομο, από την Χ/Θ 289+042 (Κόμβος Αλμυρού) μέχρι την Χ/Θ 286+513 (Ημικόμβος ΒΙΠΕ Αλμυρού).

16:43

Απεγκλωβισμοί ατόμων στο νομό Μαγνησίας

Περί τα 140 άτομα έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από την παραλία Μικρό, ενώ εξελίσσεται απεγκλωβισμός από την παραλία Πλατανιάς, του νομού Μαγνησίας. Συμμετέχει ένα επαγγελματικό τουριστικό σκάφος υπό την εποπτεία ενός σκάφους του Λιμενικού. Σπεύδει ένα ακόμα σκάφος του Λιμενικού στην περιοχή.

16:31

Τρίκαλα: Μήνυμα 112 για κατολισθήσεις σε Κανάβια και Σταυρό Ελάτης

Μήνυμα από το 112 εστάλη στις περιοχές Κανάβια και Σταυρό Ελάτης για την απομάκρυνση των πολιτών προς τα Τρίκαλα, λόγω επικίνδυνων κατολισθητικών φαινομένων. «Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», επισημαίνεται.

16:31

Στο γήπεδο της Καρδίτσας οι απεγκλωβισθέντες

 
16:30

Εικόνες καταστροφής στο Πήλιο

 
16:29

Εύβοια: Πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις στις Ροβιές

Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους στις Ροβιές του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας, όπου τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά του ποταμού να πλημμυρίσουν σπίτια και επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο evima.gr, σοβαρό πρόβλημα προκλήθηκε στο συνεταιρισμό του χωριού, καθώς το νερό κατέστρεψε τα πάντα, με τις δεξαμενές να παρασύρονται στη θάλασσα.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη στις Ροβιές. Η μανία του νερού παρέσυρε τα πάντα. Εχουμε πλημμυρισμένα σπίτια, επιχειρήσεις και δυστυχώς δεν ξέρουμε τι μας περιμένει», δήλωσε στο τοπικό evima.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης.

16:29

Το πρωί της Παρασκευής στη Λάρισα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί το πρωί της Παρασκευής στο Συντονιστικό Κέντρο στη Λάρισα. Από εκεί θα κινηθεί στην ευρύτερη περιοχή.

16:26

Εικόνα από τα Προάστια Τρικάλων

Το πέρασμα της κακοκαιρίας άφησε πίσω του πλημμυρισμένα τοπία.

16:24

Ένα τριώροφο σπίτι στηρίζεται σε ένα μισοβυθισμένο λεωφορείο στον Πλατανιά Πηλίου

16:20

Εικόνα από την περιοχή Μηλίνα στο Νότιο Πήλιο

Φωτ: INTIME

16:15

Πότε αναμένεται υποχώρηση της κακοκαιρίας

Σταδιακή υποχώρηση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία Daniel, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Σήμερα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, στο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο, οι οποίες όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν και έως το βράδυ θα περιοριστούν σημαντικά.

Τα φαινόμενα έως το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα σε δυτική Μακεδονία (Γρεβενά), Θεσσαλία (Μαγνησία, Καρδίτσα, Τρίκαλα) και Στερεά Ελλάδα (Φθιώτιδα, Ευρυτανία).

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για σήμερα υποβαθμίζεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ σημαντική).

16:12

Bόλος: Με νερό των κολυμβητηρίων θα εφοδιάζεται το νοσοκομείο

Αποφασίστηκε από την Πυροσβεστική, σε συνεργασία με το δήμο Βόλου, να υδροδοτηθεί το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, με νερό από τις πισίνες όλων των κολυμβητηρίων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, ώστε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της αιμοκάθαρσης και των χημειοθεραπειών που εκτελούνται στα ειδικά Τμήματα του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τη συγκεκριμένη λύση εκτός από την Πυροσβεστική, το πράσινο φως δόθηκε και από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ που διαχειρίζεται τα κολυμβητήρια του Βόλου.

16:08

Κάτοικος του Παλαμά μεταφέρει την τραγική εικόνα στην περιοχή και εκφράζει φόβο για νεκρούς

 
16:07

«Χρειαζόμαστε έστω μια βάρκα για να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους»

Για δραματική κατάσταση που όμοιά της δεν έχουν ξαναζήσει ούτε οι πιο ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού κάνει λόγο μιλώντας στην «Κ» ο Κώστας Κοσκινιώτης, αντιπροεδρος κοινότητας Ριζοβουνίου Καρδίτσας. «Παρόλο που σταμάτησε να βρέχει λίγο μετά τις 9 το πρωί, ο όγκος του νερού που εξακολουθεί να κατεβαίνει είναι μη διαχειρίσιμος» λέει τονίζοντας πως 15 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί, ανάμεσά τους και αρκετοί ηλικιωμένοι με κινητικά προβλήματα. 

«Έχουμε προσπαθήσει όλη τη νύχτα με διάφορα μέσα που διαθέτουμε, όπως τρακτέρ, να τους προσεγγίσουμε, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε. Είναι τέτοιο το ύψος του νερού που ακόμα και γι’ αυτά τα μηχανήματα καθίσταται αδύνατη κάθε προσπάθεια. Μόνο η ΕΜΑΚ θα μπορούσε να επέμβει αυτή τη στιγμή. Έχουμε ειδοποιήσει από χθες το απόγευμα. Κατανοώ ότι πλήττεται όλος ο νομός και πού να πρωτοπάνε. Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι με τους οποίους δεν μπορούμε καν να επικοινωνήσουμε». 

«Οσοι παραμένουμε στο χωριό βρισκόμαστε σε διώροφες κατοικίες και ο κάθε ένας φιλοξενεί 20 με 30 άτομα. Μοιραζόμαστε δηλαδή την ασφάλεια του κτίσματος. Ομως δεν έχουμε νερό, τρόφιμα, είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση» περιγράφει ο αντιπρόεδρος της κοινότητας. 

16:03

Καρδίτσα: Πλάνα από εναέρια διάσωση

Σε εξέλιξη είναι οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από αέρος σε περιοχές στην Καρδίτσα από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν μετά το μεσημέρι της Πέμπτης κι ενώ από νωρίς το πρωί υπήρξαν αγωνιώδεις εκκλήσεις από τους κατοίκους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το πιο δύσκολο πεδίο βρίσκεται μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας καθώς έχει πλημμυρίσει ο Ληθαίος ποταμός και έχει σπάσει το φράγμα στο Προάστιο. Οπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, στην Αγία Τριάδα είναι εγκλωβισμένα 20 άτομα και 6 αγνοούνται, στα Μεγάλα Καλύβια 40 άτομα βρίσκονται σε σπίτια και στα Καλογριανά 4 άτομα επίσης σε σπίτια.

15:52

Βόλος: Η επόμενη ημέρα μετά την καταστροφική πλημμύρα

Πλάνα από drone αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Drone - Video - Photography (@up_stories)

15:37

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία οχημάτων στο Αλεποχώρι

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου-Σχίνου, που είχε διακοπεί από το ύψος του Αλεποχωρίου, λόγω συσσώρευσης υδάτων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Επιπρόσθετα, κανονικά διεξάγεται πλέον και η κυκλοφορία στην οδό Σεμιτέλου στο κέντρο της Αθήνας, που είχε διακοπεί από χθες για τον ίδιο λόγο.

15:35

Ο δήμαρχος Σκιάθου μέσα στα λασπόνερα

Σε βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα, απεικονίζεται, σύμφωνα με τοπικά μέσα της Μαγνησίας, ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, να κινείται μέσα στα λασπόνερα, τα οποία φθάνουν μέχρι το λαιμό.

15:22

ΕΛ.ΑΣ: 109 απεγκλωβισμοί σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, στη Θεσσαλία, κατά το διάστημα 5 και 6 Σεπτεμβρίου, διατέθηκαν 1355 αστυνομικοί με 528 οχήματα, που πραγματοποίησαν 105 απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ εκδόθηκαν και εφαρμόστηκαν 35 αποφάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε σημεία οδικού δικτύου.

Στη Στερεά Ελλάδα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, διατέθηκαν 473 αστυνομικοί με 99 οχήματα, που πραγματοποίησαν 4 απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ εκδόθηκαν και εφαρμόστηκαν 12 αποφάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

14:50

Πήλιο: Επιχείρηση του στρατού για αποκατάσταση της κομμένης γέφυρας

14:33

Νέα ανακοίνωση της Hellenic Train για ακύρωση δρομολογίων

Δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη IC-54/55 και IC-56/57, λόγω των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων, της διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ Λειανοκλαδίου - Λάρισας, και των περιορισμών στις μετακινήσεις στην Εθνική Οδό.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο, όπως ανακοινώνονται από τις αρμόδιες αρχές, και θα επανέλθουμε με νεότερη ενημέρωση για τα αυριανά δρομολόγια. Ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό για την κατανόηση. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Hellenic Train.

14:27

Έξι αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας 

Όπως γνωστοποίησε σε έκτακτη ενημέρωσή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, έξι άτομα αγνοούνται στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας.

 
14:20

Ενεργοποιήση του Copernicus για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

To ευρωπαϊκό σύστημα «Κοπέρνικος» ενεργοποιήθηκε έτσι ώστε να καταγραφούν οι περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες και ειδικότερα, η Θεσσαλία, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για τη διαχείρισης κρίσεων, Μπάλας Ουζβάρι ερωτηθείς σχετικά.

«Δυστυχώς πηγαίνουμε από τη μία φυσική καταστροφή στην άλλη στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά δεν είναι οι φωτιές , αλλά πλημμύρες. Παρακολουθούμε πολύ στενά. Λάβαμε αίτημα από την Ελλάδα για την ενεργοποίηση του συστήματος «Κοπέρνικος». Αυτό έγινε πριν από δύο ημέρες και φυσικά παρέχουμε δορυφορικές εικόνες έτσι ώστε να μπορέσουν οι αρχές να καταγράψουν την περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες και εδώ αναφέρομαι στην Θεσσαλία» σημείωσε. Τόνισε τέλος ότι θα υπάρξει επιπλέον βοήθεια εάν χρειαστεί.

14:17

Μήνυμα 112 σε έξι οικισμούς στην Καρδίτσα

14:11

Εικόνες του meteo από τη χθεσινή καταιγίδα στην Αττική 

14:04

Βόλος: Υπερχείλισαν τα νερά που κατεβαίνουν από το Πήλιο 

 
13:46

Aνθρωπος παρασύρθηκε στο ρέμα της Εσχατιάς στο Μενίδι

 
13:45

Και η Μονάδα υποβρύχιων αποστολών στις επιχειρήσεις

Με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος -στον επιχειρησιακό έλεγχο του οποίου υπάγονται η μονάδα υποβρύχιων αποστολών (ΜΥΑ) και η ειδική ομάδα επιχειρήσεων Πειραιά (ΕΟΕΠ)- αναχωρούν οδικώς δύο τριμελείς ομάδες ΜΥΑ με δύο πλωτά τύπου Zodiac και μια οκταμελής ομάδα ΕΟΕΠ με κατάλληλο εξοπλισμό για τη Θεσσαλία, περιοχές της οποίας επλήγησαν από την κακοκαιρία Ντάνιελ. 

 

13:35

Τέσσερις οι νεκροί της κακοκαιρίας

Νεκρός, κάτω από φερτά υλικά, εντοπίστηκε 49χρονος κτηνοτρόφος από το Πετρωτό Δομοκού που αγνοείτο εν μέσω της κακοκαιρίας Ντάνιελ.

Ο 49χρονος του οποίου η εξαφάνιση είχε δηλωθεί χθες, βρέθηκε σε ρέμα απροσπέλαστο από τα φερτά υλικά των χειμάρρων που προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές στην περιοχή.

Ο άνδρας είχε φύγει νωρίς το πρωί της Τετάρτης από το σπίτι του για να φροντίσει τα ζώα του, προτού εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, κι έκτοτε δεν είχε δώσει ίχνη ζωής.

13:23

Απεγκλωβισμός πολιτών στον Παλαμά Καρδίτσας

13:15

Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στις πληγείσες περιοχές

13:12

Μαγνησία: Ανυπολόγιστες οι ζημιές – Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σκιάθο, εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο

12:54

Καρδίτσα - e-ΕΦΚΑ: Αναβάλλεται η λειτουργία των κατ’ οίκον Υγειονομικών Επιτροπών των ΚΕΠΑ

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι κατ' οίκον επιτροπές της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Καρδίτσας, με έδρα την Καρδίτσα, στις 07/09/2023 και 08/09/2023, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων πρόληψης για την ασφάλεια των μελών της Υγειονομικής Επιτροπής ΚΕ.Π.Α. (ιατρών, γραμματέα και οδηγού υπηρεσιακού αυτοκινήτου) και των εξεταζομένων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν στην περιοχή.

Τα προγραμματισμένα ραντεβού που αναβάλλονται θα εξεταστούν άμεσα και κατά προτεραιότητα στις επόμενες ημέρες σε εμβόλιμες επιτροπές. Συνεπώς, όπως επισημαίνει ο e-ΕΦΚΑ, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα ενημερωθούν εγκαίρως για το νέο ραντεβού τους.

12:52

Στη Θεσσαλία το Σαββατοκύριακο ο Κυρ. Μητσοτάκης - Αναβάλλεται η ομιλία στη ΔΕΘ

Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταστροφές, να πραγματοποιήσει αυτοψία στις περιοχές και να ενημερωθεί για τις ανάγκες και διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ εκείνες τις ημέρες αναβάλλεται και τόσο η καθιερωμένη ομιλία όσο και η συνέντευξη τύπου θα γίνουν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι στις 2 το μεσημέρι θα γίνει ενημέρωση από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια μαζί με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

«Οι δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού επεμβαίνουν όπου είναι ανάγκη, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Η απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η προστασία των κρίσιμων υποδομών. Με απόφαση του πρωθυπουργού στήνεται ήδη Συντονιστικό Κέντρο στη Λάρισα, όπου μεταβαίνουν οι συναρμόδιοι υπουργοί», σημείωσε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

12:49

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σχιστού και στο Πικέρμι

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην λεωφόρο Σχιστού, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία. Υπενθυμίζεται ότι λόγω κατολίσθησης στο ύψος του Σκαραμαγκά είχε κλείσει η δεξια λωρίδα.

Παράλληλα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Αγίας Φιλοθέης στο Πικέρμι, που είχει διακοπεί λόγω συσσώρευσης υδάτων.

12:46

«Ακούγονται ουρλιαχτά από τα σπίτια»

Δραματική είναι η κατάσταση στον Παλαμά Καρδίτσας, όπου τα νερά ξεπερνούν τα 1,8 μέτρα. 

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, το σπίτι απέναντι από το δικό της όπου κατοικεί ηλικιωμένος με τα σκυλιά του, έχει καταρρεύσει, με τα ίχνη του άνδρα να αγνοούνται. 

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Open, δεν ήχησε μήνυμα του 112 ούτε οι καμπάνες των εκκλησιών κι έτσι η κατακλυσμιαία βροχή έπιασε εξαπίνης τους κατοίκους που εγκλωβίστηκαν στα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

 
12:45

Κάτοικος Καρδίτσας: «Είμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα σπίτι 20 άτομα»

 
12:41

Παππάς: Ζητώ αναβολή των εσωκομματικών του ΣΥΡΙΖΑ

Τι αναφέρει στη δήλωσή του ο ένας εκ των πέντε υποψηφίων.

12:39

Βίντεο από τον απεγκλωβισμό ατόμων στον Παλαμά Καρδίτσας

12:36

Επιστρέφει εσπευσμένα ο Δένδιας από ΗΑΕ για να επιβλέψει τη συνδρομή του Στρατού

«Επιστρέφω εσπευσμένα στην Αθήνα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκειμένου να επιβλέψω τη μέγιστη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας και την παροχή βοήθειας στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας.

12:34

Αποκλεισμένος ο Κισσός στο Ανατολικό Πήλιο - Τεράστιες ζημιές στις υποδομές

12:30

Δημιουργείται κέντρο επιχειρήσεων στη Λάρισα - Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στην περιοχή

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας δημιουργείται Κέντρο Επιχειρήσεων στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των δράσεων σε Μαγνήσια, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, το οποίο θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και συντονισμό, κεντρικά, με το ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας.

Για τον σκοπό αυτό, κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στη Λάρισα με την ακόλουθη κατανομή έργου:

1) Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες (Επιτελείς Εθνικής Αμυνας με επικεφαλής τον Διοικητή της Ά Στρατιάς Αντιστράτηγο Ι. Τσόπλο, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ)

2) Δίκτυα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ Ανάστ. Μάνος)

3) Δίκτυο υδροδότησης (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος)

4) Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) Υπουργός Υποδομών Χ. Σταϊκούρας, Υφυπουργός Ν. Ταχιάος)

5) Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας, με τρόφιμα, νερό, στέγη (Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλος με υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία, από το Υπουργείο Τουρισμού)

6) Πρόσβαση και λειτουργία δομών υγείας (Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους)

12:29

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεντρική Ελλάδα

Πηγή: REUTERS/ Kostas Mantziaris

12:26

Κατέρρευσε και η γέφυρα του Ξηριά στη Μαγνησία

Σήμερα το πρωί κατέρρευσε και η μεγάλη γέφυρα του χειμάρρου Ξηριά στην περιοχή του Αλμυρού. Πρόκειται για μία ακόμη γέφυρα στη Μαγνησία που δεν άντεξε στην πίεση των τεράστιων όγκων νερού που κατέβασε ο χείμαρρος από τον Οθρυ.

Η γέφυρα που βρίσκεται στον Αλμυρό και συνέδεε την εν λόγω περιοχή με τον Πλάτανο, αποτελούσε μέρος του δρόμου Αλμυρού-Σούρπης και η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

12:23

Πήλιο: «Δεν υπάρχουν δρόμοι πια»

«Γίνονται προσπάθειες να ανοίξουν αυτοί οι δρόμοι», λέει στην «Κ» πηγή του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

12:23

Σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Σκιάθο

12:22

Ερωτήματα για τη συνδρομή του Στρατού – Ενισχύονται σήμερα οι δυνάμεις

Στη μάχη με τα ακραία καιρικά φαινόμενα ρίχνονται ακόμη πιο ενεργά οι Ενοπλες Δυνάμεις. Ερωτήματα, ωστόσο, διατυπώνονται από πολίτες των πληγεισών περιοχών σχετικά με την παρουσία τους.

 

12:20

Σταδιακή υποχώρηση του «Daniel» – Πού θα επιμείνουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σε χάρτες του Meteo παρουσιάζεται το εκτιμώμενο ύψος βροχής για επιλεγμένα τρίωρα των μεσημεριανών και βραδινών ωρών σήμερα.

 

12:20

«Πνίγηκαν» οικισμοί στην Καρδίτσα – Αναφορές για αγνοούμενους

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Καρδίτσα, όπου οικισμοί έχουν κυριολεκτικά βυθιστεί κάτω από τους χειμάρρους που προκάλεσαν οι πλημμύρες. Βίντεο δείχνουν κατοίκους να έχουν καταφύγει σε στέγες για να σωθούν από τα νερά.