Μίλβα: Tαλέντο, τύχη, θυσίες

H σπουδαία Ιταλίδα ερμηνεύτρια είχε μιλήσει στην «Κ» για τη συνταγή της επιτυχίας, τη συνεργασία της με Ελληνες συνθέτες, την αγάπη του κόσμου.

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μίλβα (Μαρία Ιλβα Μπιολκάτι) που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1939 στο Γκόρο της Φεράρα. Το 1959 σε έναν διαγωνισμό νέων φωνών της RAI, αναδεικνύεται πρώτη ανάμεσα σε 7.600 διαγωνιζόμενους και ηχογραφεί τον πρώτο της δίσκο 45 στροφών.

Ετσι, αρχίζει το ταξίδι της στη μουσική που περιλαμβάνει σπουδαίες ερμηνείες, εμφανίσεις στον κινηματογράφο, το θέατρο, την όπερα, βραβεία και διακρίσεις, σημαντικές συνεργασίες. «Μπορεί να μην είμαι η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, αλλά ενώ ξεκίνησα να τραγουδάω το λεγόμενο ποπ τραγούδι, κατάφερα να γίνω μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες των τραγουδιών του Μπρεχτ», έλεγε η ίδια στην «Κ» σε συνέντευξή της το 2004. 

Ανάμεσα στις πολλές συνεργασίες της ξεχωρίζει αυτήν με το Θάνο Μικρούτσικο, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου αλλά και τον Μίκη Θεοδωράκη. «H συνεργασία μου με τον Θεοδωράκη ξεκίνησε χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά. Με την εταιρεία μου αποφασίσαμε να επιλέξουμε τραγούδια από το ρεπερτόριό του, λυρικά κυρίως κομμάτια τα οποία ερμήνευσα με μεγάλο σεβασμό απέναντί του».

Ποια είναι όμως η συνταγή της επιτυχίας και, κυρίως, της διάρκειας; «Τα ταλέντο, η τύχη, οι κατάλληλες γνωριμίες, οι θυσίες, και οι όσο το δυνατόν λιγότεροι συμβιβασμοί. Το σημαντικότερο στην περίπτωση μου, είναι ότι δεν είμαι μόνο τραγουδίστρια. Είμαι περφόρμερ. Παίζω και τραγουδάω συγχρόνως. Κι, αυτό, καταφέρνω να το διατηρώ πολλά, πολλά χρόνια. Επίσης, προσπαθώ να ανανεώνομαι. Υπάρχουν καλλιτέχνες που κάνουν κάποιες επιτυχίες και βασίζουν την καριέρα τους μόνο σ’ αυτές. Δεν δοκιμάζουν κάτι καινούργιο. Ετσι, αναπόφευκτα έρχεται το τέλος». 

«Τα τελευταία χρόνια αισθάνομαι τη φωνή μου δυνατότερη κι αυτό με κάνει να συνεχίζω. Νιώθω καλά και το κοινό μου με ακολουθεί ακόμη με ενδιαφέρον και αγάπη. Μόλις νιώσω δυσκολίες με τη φωνή και την ερμηνεία μου ή αντιπάθεια από το κοινό θα σταματήσω. Και, θα αφιερωθώ στις χαρές της ζωής…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή