Τυρόπιτα εν τάχει

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 10' Ψήσιμο: περίπου 20'

Υλικά για 6 μερίδες

  • 5 φύλλα κρούστας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. «φέτα» light
  • 2 αυγά
  • 10 κόκκοι μαύρο πιπέρι, χοντροκοπανισμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° – 180° C. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, τη σπάμε με ένα πιρούνι σε μέτρια κομμάτια και την ανακατεύουμε ελαφρά με το πιπέρι, το ένα αυγό και το ασπράδι από το δεύτερο αυγό. Σε μια κούπα με 1 κ.σ. νερό ανακατεύουμε τον κρόκο από το δεύτερο αυγό και τον αφήνουμε στο ψυγείο.

Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε πολύ ελαφρά το ελαιόλαδο και με ένα πινέλο αλείφουμε με 1 κ.σ. από το λάδι ένα ταψί διαμέτρου 40 εκ.

Απλώνουμε 3 φύλλα κρούστας τσαλακωμένα ή σουρωμένα στον πάτο του ταψιού σε μία στρώση, το ένα δίπλα στο άλλο, με τρόπο ώστε οι άκρες να προεξέχουν από το ταψί. Αλείφουμε με τη δεύτερη κουταλιά ελαιόλαδο και σκορπάμε από πάνω το μείγμα της φέτας.

Κομματιάζουμε με τα χέρια τα άλλα 2 φύλλα κρούστας, τα σκορπίζουμε πάνω από τη φέτα, αλείφουμε με λίγο από το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τσαλακώνουμε τις άκρες που κρέμονται, διπλώνοντάς τες προς το κέντρο του ταψιού, και αλείφουμε με όσο ελαιόλαδο έχει μείνει.

Τέλος, με το ίδιο πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια της τυρόπιτας με το μείγμα του κρόκου. Ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Συμβουλή Αν θέλουμε, διαλύουμε 1 κ.σ. μέλι σε 3 κ.σ. νερό και προσθέτουμε ελάχιστη κανέλα. Περιχύνουμε την τυρόπιτα όσο είναι ζεστή με το μείγμα και σερβίρουμε. Αυτή η γευστική κόντρα (γλυκού μελιού και όξινου τυριού) είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα!

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή