ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και μουστάρδα

ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Πουλερικά, Γλυκοπατάτα, Μπαχαρικά, Συνταγές, Κυρίως Πιάτο

Μπλουμ αλλά όχι νερόβραστο, το κοτόπουλο μας μαγειρεύεται χρησιμοποιώντας μόνο ένα σκεύος.

Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 50΄

Υλικά για 6 άτομα
  • 1 κοτόπουλο περίπου 1.500 γρ., σε 8 κομμάτια
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι, ψιλοκομμένο (2 κουτ. γλυκού ξερό)
  • 60 γρ. μουστάρδα καυτερή
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 60 ml νερό
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200° C.

Σε μια γάστρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180° C και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν το κοτόπουλο και οι γλυκοπατάτες.

Τι πίνουμε:  Ένα Sauvignon blanc περασμένο από βαρέλι.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ