Γιάννης ο Γερμανός

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλοψημένα κρέατα σε μια παραδοσιακή ταβέρνα στο Νότιο Πήλιο.

Η θέση: Στην νότια ενδοχώρα, φεύγοντας από το Ανατολικό Πήλιο προς Χόρτο και Μηλίνα, κάνετε στάση στο Νεοχώρι. Βρίσκεται πάνω σε μια τυπική πηλιορίτικη πλατεία, που την σκιάζουν πλατανόδεντρα. Εχει ανεμπόδιστη θέα στον Παγασητικό και όταν φυσάει βοριάς φαίνονται από κει μέχρι και οι Σποράδες.

Γιάννης ο Γερμανός-1

Η ατμόσφαιρα: Χωρίς ιδιαίτερη διακόσμηση, μια ταβέρνα με ξυλόσομπα, γατιά που κουλουριάζονται στις καρέκλες, έχει ωραία θαλπωρή. Τα πρωινά λειτουργεί σαν καφενείο για τους κατοίκους του χωριού, που παίζουν τάβλι και πίνουν καφέ ή τσίπουρο με μεζέ.

Το φαγητό: Δύσκολα βρίσκεις στα παραδοσιακά ελληνικά χωριά ταβέρνες που να ψήνουν σωστά το κρέας. Ο Γιάννης στο Νεοχώρι έζησε χρόνια στη Γερμανία (από κει του κόλλησε και το ψευδώνυμο Γερμανός, που έμελε να γίνει όνομα για το μαγαζί του) και είναι ένας ικανός ψήστης. Θα έρθετε για τις σούβλες, τα ψητά στα κάρβουνα, ενώ κάθε μέρα έχει και δυο επιλογές σε μαγειρευτά. Κοντοσούβλι, αρνίσια σπάλα στην σούβλα – λουκούμι- και χοιρινά μπριζολάκια χωρίς κόκαλο, ζουμερά και μαλακά. Θα βρείτε βουβαλίσιες μπριζόλες και λουκάνικα, εγχώριας εκτροφής και ντόπια χοιρινά στις συνηθισμένες κοπές. Το χειμώνα, οι σούβλες είναι διαθέσιμες μόνο τα σαββατοκύριακα. Εκτός από τα της ώρας, δοκιμάστε κόκορα κρασάτο και αγριογούρουνο με κυδώνια, όπως και πίτες, με τυρί ή με χόρτα.

Γιάννης ο Γερμανός-2

Η κάβα: Το κρασί στην καράφα είναι από τους τοπικούς βιολογικούς αμπελώνες Πατιστή, ωστόσο υπάρχει και εμφιαλωμένο.

Ο λογαριασμός: Θα πληρώσετε περίπου από 18 ευρώ το άτομο, χωρίς εμφιαλωμένο κρασί.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από 12.00, όλο το χρόνο.

Γιάννης ο Γερμανός,

Νεοχώρι Πηλίου,

Τ/ 24230-553.90. & 6946-934.183.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή