Θετική ανταπόκριση στο αίτημα Κοντονή για παράταση της καταβολής εισφορών των δικηγόρων

Συναίνεσε ο διοικητής του ΕΦΚΑ, στο αίτημα του υπ. Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, να εξετάσει θετικά το αίτημα των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων του περασμένου έτους 

Ανεκόπη η υποχώρηση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Μετά την διήμερη άνοδο των τιμών που προηγήθηκε με αφορμή τη πληροφορία που επικαλέστηκε το πρακτορείο Reuters ότι επήλθε προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης και θεσμών για την ολοκλήρωση της τεχνικής αξιολόγησης στο προσεχές Eurogroup  της 7ης Απριλίου 2017.

Μόλις 1,2 δισ. ευρώ το ενεργητικό των 15 Επαγγελματικών Ταμείων

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Ενεργητικό ύψους 38 τρισ. ευρώ διαθέτουν παγκοσμίως τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης που ανήκουν στον λεγόμενο δεύτερο πυλώνα ασφάλισης. Από αυτά, μόλις το 1,2 δισ. ευρώ ανήκει στα 15 ελληνικά ΤΕΑ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας τα τελευταία 15 χρόνια.

Ισχυρό ενδιαφέρον πετρελαϊκών κολοσσών για τα ελληνικά κοιτάσματα

ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ

Εκτιμήσεις για την ύπαρξη πολλών «μικρών Ζορ», ασβεστολιθικών δηλαδή κοιτασμάτων φυσικού αερίου, αντίστοιχα αλλά μικρότερου μεγέθους του γιγαντιαίου κοιτάσματος που ανακάλυψε η ΕΝΙ στην ΑΟΖ της Αιγύπτου, εκφράζονται από αρμόδιους παράγοντες, ενώ συνολικότερα οι εμπλεκόμενοι στην αγορά εκπέμπουν θετικά μηνύματα για τον τομέα των εγχώριων υδρογονανθράκων.

Από το εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα διασταύρωσης των καταθέσεων και των εισοδημάτων, το οποίο θα παρουσιαστεί σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, θα «περάσουν» περίπου 1,2 εκατ. ΑΦΜ που εμφανίζονται στα 65 cd που έχει το υπουργείο Οικονομικών, με τα αποτελέσματα να βγαίνουν σε διάστημα ακόμα και δύο ημερών.

Πρεμιέρα του «Μεγάλου Αδελφού» της εφορίας - Διασταυρώσεις καταθέσεων

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Με το ηλεκτρονικό σύστημα που θα παρουσιαστεί σήμερα θα γίνει έλεγχος σε 1,2 εκατ. ΑΦΜ. Πρόκειται για μεγαλοκαταθέτες, οι κινήσεις λογαριασμών των οποίων έχουν καταγραφεί σε 65 cd.

Συντάξεις

Από το 2019 η μείωση συντάξεων

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΡΑΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ, ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Επισπεύδεται κατ’ απαίτησιν του ΔΝΤ η μείωση των συντάξεων, μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς. Το μέτρο θα ισχύσει από το 2019, αντί του 2020. Για να αμβλύνει τις άμεσες επιπτώσεις η κυβέρνηση αντιπρότεινε είτε την εφάπαξ μείωση το 2019, αλλά όχι την πλήρη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, είτε την πλήρη κατάργηση σε δύο δόσεις.

ΣΕΒ για Brexit: Να διασφαλιστεί η αποτελεσματική πρόσβαση των προϊόντων στη Βρετανία

Η συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να διασφαλίζει την αποτελεσματική πρόσβαση των ελληνικών προϊόντων σε μια παραδοσιακή εξαγωγική αγορά, αναφέρει ο ΣΕΒ.

Ραγδαία αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Για δεύτερη συνεχή μέρα καταγράφεται ραγδαία αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων καθώς πυκνώνουν οι ενδείξεις για πιθανό κλείσιμο της τεχνικής αξιολόγησης στο Eurogroup της 7ης Απριλίου 2017. 

 

Τετραετές σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής με «ηλεκτρονικά όπλα»

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εκτεταμένες διασταυρώσεις για τον εντοπισμό φορολογουμένων που φοροδιαφεύγουν προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την περίοδο 2017-2020.

Περισσότερα