4444--6

Μοσκοβισί για Ελλάδα: Η πραγματικότητα παραμένει δύσκολη - Δεν έχει έρθει το τέλος των μεταρρυθμίσεων

«Η πραγματικότητα παραμένει δύσκολη», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί ενόψει της εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα την ερχόμενη Δευτέρα, τονίζοντας ότι παρόλο που η λιτότητα έχει τελειώσει, δεν έχει έρθει και το τέλος των μεταρρυθμίσεων. 

55555

DW: «Η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα εκτός ευρώ» λέει ο Γερμανός οικονομολόγος Γεργκ Κρέμερ

Το τρίτο πρόγραμμα απέτυχε να δρομολογήσει μεταρρυθμίσεις, εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank Γεργκ Κρέμερ. Τονίζει στην DW-TV ότι μάλλον ο Σόιμπλε είχε δίκιο. Η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε βγει από το ευρώ.

s23_1708aithseis-keao-ofeiles

Μπαράζ ελέγχων σε όσους «ξεχνούν» να αποδώσουν εισφορές

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Σε μονοπρόσωπες ΕΠΕ και Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ) που δραστηριοποιούνται στους τομείς τουρισμού, εστίασης, ψυχαγωγίας, παροχής υπηρεσιών φύλαξης και καθαριότητας επικεντρώνονται οι έλεγχοι του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, καθώς σε αυτές διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα έντονη παραβατικότητα.

ellinikioikonomia

«Δεν συνιστούν καλή επένδυση η Ελλάδα και τα ομόλογά της»

Η Ελλάδα μπορεί να βγαίνει από τα μνημόνια, ωστόσο η κατάσταση της χώρας δεν έχει βελτιωθεί, σημειώνει ο Ντιρκ Μίλερ –ή Mr DAX όπως τον αποκαλούν στη Γερμανία–, ο οποίος θεωρείται γκουρού του γερμανικού χρηματιστηρίου. 

17s10callcenter2

Προς αυστηροποίηση των όρων λειτουργίας εισπρακτικών εταιρειών

Με σκοπό να τερματιστούν ακραίες συμπεριφορές εις βάρος των οφειλετών, αυστηροποιούνται οι όροι λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών αλλά και ο καλύτερος έλεγχος των δικηγορικών γραφείων που δραστηριοποιούνται συστηματικά και σε μεγάλη κλίμακα στην ενημέρωση οφειλετών για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

ypourgeio_anaptiksis3

Πρόγραμμα αποκατάστασης 15 ανενεργών εμβληματικών δημοτικών κτιρίων

Με το ποσό των 31 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση και ανάδειξη 15 ανενεργών εμβληματικών κτιρίων, προκειμένου να λειτουργήσουν ως εστίες πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

ΕΝΦΙΑ 17s10plkt

Ερχεται βαρύς ο ΕΝΦΙΑ για 1 εκατ. ιδιοκτήτες

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στις 31 Αυγούστου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος έχει υπολογιστεί με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Εξαιτίας των αναπροσαρμογών αυτών, ο ΕΝΦΙΑ θα είναι υψηλότερος για σχεδόν 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων και χαμηλότερος για περίπου 1,5 εκατ. Για τα υπόλοιπα 4 εκατ. ο φετινός λογαριασμός του φόρου ακινήτων θα είναι ο ίδιος με τον περυσινό.

greeceeuflagathenseconomy--2

The Economist: Στην Ελλάδα κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για «success story»

Με αφορμή την επικείμενη έξοδο της χώρας από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και με αναφορές στις δηλώσεις του τότε Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελόριζο, όταν η κρίση ξεκινούσε και εκείνος έκανε λόγο για μια νέα Οδύσσεια, το βρετανικό περιοδικό «Economist» εκτιμά ότι θα ήταν ωραία να νομίζει κανείς ότι οι περιπέτειες της Ελλάδας θα έχουν παρόμοια κατάληξη με αυτή του Οδυσσέα.

Χρηματιστήριο xrimm-thumb-large-thumb-large

Χρηματιστήριο: Στις 707,77 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών με πτώση 1,74%

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου με την αγορά να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 700 μονάδων, κλείνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Νοεμβρίου 2017.

magazia2--2

Διπλό καμπανάκι για απασχόληση στην καρδιά της σεζόν

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Ηχηρό, διπλό καμπανάκι για την πορεία της απασχόλησης και την «ποιότητα» των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται «χτύπησαν» στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη για τον μήνα Ιούλιο, καθώς για δεύτερη φορά μέσα στην κρίση (η πρώτη ήταν τον Ιούλιο του 2015) η απασχόληση μειώθηκε κατά 8.610 θέσεις εργασίας, στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

braindrain15

Financial Times: Το brain drain εμπόδιο για την οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα

Εμπόδιο για την οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα αποτελεί η μαζική φυγή των Ελλήνων στο εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT. Μικρότερο από 10% το ποσοστό των Ελλήνων που σχεδιάζουν να επιστρέψουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, αναφέρει έρευνα.

Περισσότερα