Ανοδος 1,75% στο ΧΑ

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

H ανακούφιση των ευρωπαϊκών αγορών από τα αποτελέσματα του Α' γύρου των γαλλικών εκλογών είχε θετική επίδραση και στο Ελληνικό
Χρηματιστήριο.

Άποψη: Κοινωνική επιχειρηματικότητα, το αντίδοτο της κρίσης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΡΓΚΟΒΑΣ*, ΝΙΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ**

Ο​​ι κοινωνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης, οριοθετήθηκαν και διέγραψαν διαφορετικές πορείες από αυτές που διέγραψαν οι αντίστοιχες στην Ευρωζώνη.

Στην Αθήνα σήμερα οι θεσμοί - επιβεβαιώνει το πλεόνασμα η Κομισιόν

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε τη Δευτέρα πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016, ύψους 4,2% του ΑΕΠ, πολύ υψηλότερο από τον μνημονιακό στόχο του 0,5%. Οι επικεφαλής της τρόικας επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα, με στόχο συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Πολλά φορολογικά βάρη σε λίγους

ΘΑΝΟΣ ΤΣΙΡΟΣ

Αν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας αποφάσιζαν να καταργήσουν τις ισχύουσες φορολογικές κλίμακες και θέσπιζαν έναν ενιαίο συντελεστή της τάξεως του 10%, το δημοσιονομικό αποτέλεσμα θα ήταν ακριβώς το ίδιο, ενδεχομένως και καλύτερο.

Ο φορολογούμενος υποχρεούται να πραγματοποιεί δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής τόσο στην ημεδαπή όσο και σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή του ΕΟΧ, προκειμένου να διατηρήσει τις προβλεπόμενες μειώσεις φόρου.

Φοροδοξίες: Γνωρίζετε ότι...

Η εξόφληση δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής μπορεί να αποδεικνύεται από τον φορολογούμενο με κάθε πρόσφορο μέσο, χωρίς να απαιτείται η συλλογή αποδείξεων.

Άποψη: Μικρή ΔΕΗ, μεγάλη μεταρρύθμιση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ*

Τ​​ο καλοκαίρι του 2014 είχα την τιμή ως αρμόδιος υπουργός Ενέργειας να εισηγηθώ στη Βουλή τον νόμο για τη Μικρή ΔΕΗ, την κορυφαία επιχειρησιακή μεταρρύθμιση της τελευταίας δεκαετίας, στη μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση.

Στα χαρτιά παραμένει η ρυθμιστική αρχή αερολιμένων

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Μπορεί τα περιφερειακά αεροδρόμια να παραδόθηκαν στη Fraport, αλλά το ελληνικό κράτος παραμένει απροετοίμαστο να ρυθμίσει και να παρακολουθήσει τη νέα αγορά που δημιουργεί αυτή η σημαντική αποκρατικοποίηση. 

Πωλήσεις ακινήτων μέσω online δημοπρασιών σχεδιάζουν οι τράπεζες

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ακίνητα αξίας άνω των 40 δισ. ευρώ έχουν περάσει στην ιδιοκτησία των συστημικών τραπεζών τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας τες έναν από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα.

Ο Δήμος Θήρας επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην εδραίωση της Σαντορίνης ως τουριστικού προορισμού 12 μηνών. Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει το πρόγραμμα «Σαντορίνη όλο τον χρόνο», το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει δράσεις (γαστρονομικές, αθλητικές κ.ά.).

Αριστοτέλης και Πυθαγόρας στην υπηρεσία του τουρισμού

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

Σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού λαμβάνουν το τελευταίο διάστημα δήμοι της χώρας σε μία προσπάθεια προσέλκυσης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα.

Περισσότερα