Προβλήματα στον τουρισμό Χίου και Λέσβου από την προσφυγική κρίση και το 2017

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

Με νέο πλήγμα απειλείται για το 2017 ο τουρισμός στη Χίο και στη Λέσβο, δύο νησιά στα οποία η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση κατά τη φετινή σεζόν μειώθηκε έως και 60% από τα προβλήματα που δημιούργησαν στην τουριστική τους εικόνα οι υψηλές προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Τα 2 από τα 3 ευρώ των κερδών σε φόρους

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Η υψηλή φορολογία εξανεμίζει τα κέρδη των επιχειρήσεων, ακυρώνει επενδυτικά σχέδια και υπονομεύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας. Σύμφωνα με έρευνα της Grant Thornton, το 2015 οι επιχειρήσεις είχαν κέρδη 2,9 δισ. ευρώ και πλήρωσαν φόρους 2 δισ. ευρώ.

Οι επιστήμονες για μία ακόμη φορά έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι και μετά την πρόσφατη ασφαλιστική μεταρρύθμιση (νόμος 4387/2016) τα ελλείμματα υφίσταται, το σύστημα παραμένει άδικο και οι νέες περικοπές συντάξεων είναι αναπόφευκτες.

Ασφαλιστικό τριών πυλώνων

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Ενα μεικτό ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων με διανεμητικά και κεφαλαιοποιητικά στοιχεία και χαμηλές υποχρεωτικές εισφορές προτείνουν οι καθηγητές Μ. Νεκτάριος και Πλ. Τήνιος. Ολοι σχεδόν οι συμμετέχοντες σε ημερίδα της Ενωσης Αναλογιστών συμφώνησαν ότι το ασφαλιστικό παραμένει μη βιώσιμο και η νέα περικοπή συντάξεων είναι αναπόφευκτη.

Στα 46 εκατ. η αποζημίωση Ολυμπίας Οδού για Κόρινθο-Πάτρα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

Η συμφωνία του Ιουλίου μεταξύ Δημοσίου και Ολυμπίας Οδού για την ολοκλήρωση της εθνικής οδού Κορίνθου-Πάτρας έως το τέλος Μαρτίου του 2017 είναι τελικά αρκετά «ρευστή», ως προς τον υπολογισμό των αποζημιώσεων. 

Οι πιστωτές ζητούν από τη ΔΕΗ να διαθέσει τον Ιανουάριο του 2017, μέσω δημοπρασιών, ένα επιπλέον 12% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε το 2016.

Εκκρεμότητες με ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ

ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ

Το πώς θα εφαρμοσθούν το περίφημο μοντέλο ΝΟΜΕ για τη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική αγορά, αλλά και το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της απόσχισης του ΑΔΜΗΕ αποτελεί μέρος των εκκρεμοτήτων στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Παπανάτσιου: Τον Απρίλιο θα «ανοίξει» το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις

Τον Απρίλιο του 2017 αναμένεται να «ανοίξει» η ιστοσελίδα του Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, για το φόρο εισοδήματος του 2016, όπως έκανε γνωστό απόψε από τη Θεσσαλονίκη, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Αμείωτα τα χρέη του Δημοσίου

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Αμετάβλητα στα 6,3 δισ. παρέμειναν τα χρέη του Δημοσίου τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Στα 6 δισ. το πρωτογενές αποτέλεσμα του προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε στο δεκάμηνο του έτους.

ΟΑΕΔ: Επιχορήγηση επιχειρήσεων για απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του οργανισμού για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών και άνω.

Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1η Ιανουαρίου

Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των λοιπών εναλλακτικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας προκύπτουν από 1ης Ιανουαρίου 2017 σε εφαρμογή των αποφάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με τις οποίες περιορίζονται οι χρεώσεις για τα τέλη δικτύου (μεταφοράς και διανομής).

Με οριακές απώλειες έκλεισε το Χ.Α.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Οι ρευστοποιήσεις συνεχίστηκαν και την Παρασκευή, με τους επενδυτές να ολοκληρώνουν τον κύκλο πωλήσεων με επίκεντρο των τραπεζικό κλάδο και τους εμποροβιομηχανικούς τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Περισσότερα