Στο σφυρί πάνω από 5.000 ακίνητα το επόμενο διάστημα

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Η διακοπή της αποχής των συμβολαιογράφων, που διήρκεσε οκτώ μήνες, αναμένεται να οδηγήσει σε έκρηξη των πλειστηριασμών, καθώς το στοκ των ακινήτων που θα βγουν στο σφυρί το επόμενο διάστημα ξεπερνά τις 5.000.

Στα 6,4 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Στα 6,4 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην έκθεση συμμόρφωσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, μαζί με το αναθεωρημένο μνημόνιο.

Ερχεται μπαράζ κατασχέσεων για χρέη προς το Δημόσιο

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

To Δημόσιο και οι τράπεζες προχωρούν πιο αποφασιστικά σε μέτρα κατά των οφειλετών τους, προκειμένου το πρώτο να ενισχύσει τα έσοδα του προϋπολογισμού και οι δεύτερες να επιτύχουν τους στόχους για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων τους. 

Ασπίδα κατά της φτώχειας οι συντάξεις

Τον διαχρονικά σημαντικό ρόλο των συντάξεων στη μείωση του ποσοστού του κινδύνου φτώχειας, καθώς και μια ιδιότυπη... προστασία των συνταξιούχων έναντι άλλων κοινωνικών ομάδων, όπως οι άνεργοι ή οι γυναίκες, καταδεικνύουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τη φτώχεια στη χώρα μας.

Moody's: Αναβάθμιση και θετικές προοπτικές για την Ελλάδα

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα προχώρησε ο οίκος Moody's, επικαλούμενος την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης αλλά και τις εκτιμήσεις για σταθεροποίηση και ανάπτυξη της οικονομίας την τρέχουσα διετία.

Πρόταση τραπεζών για μηνιαίο όριο αναλήψεων 1.800 ευρώ

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Στην καθιέρωση μηνιαίου ορίου –αντί του εβδομαδιαίου που ισχύει σήμερα– ανάληψης μετρητών από τις τράπεζες, ίσο με 1.800 ευρώ κάθε μήνα, προσανατολίζεται η κυβέρνηση στο πλαίσιο της μερικής χαλάρωσης των capital controls, που προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Το συμπληρωματικό μνημόνιο «μεταφέρει» το οριστικό κλείσιμο της αποκρατικοποίησης του Ελληνικού στο α΄ τρίμηνο του επόμενου έτους.

Το 2018 η ολοκλήρωση αποκρατικοποίησης του Ελληνικού

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Οριστικά για το 2018 μετατίθεται η ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης του Ελληνικού. Η τελευταία έκδοση (13/6/2017) του συμπληρωματικού μνημονίου, που έχει στην κατοχή της η «Κ», «μεταφέρει» το οριστικό κλείσιμο της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης στο α΄ τρίμηνο του επόμενου έτους. 

Τι προβλέπει το μνημόνιο

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Περισσότερα από 80 προαπαιτούμενα θα πρέπει να υλοποιήσει εν μέσω θέρους η κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει την επόμενη αξιολόγηση. Στο κείμενο του νέου μνημονίου που περιλαμβάνει πολιτικές σε 4 άξονες και έχει στη διάθεσή της η «Κ», περιλαμβάνονται 83 βασικά, παραδοτέα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Περισσότερα