Βρυξέλλες: «Κλείσιμο» προαπαιτουμένων μέχρι την Τετάρτη για εκταμίευση στις 10 Οκτωβρίου

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Αν υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση τα δύο προαπαιτούμενα που απομένουν για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μέχρι την Τετάρτη, τότε θα μπορέσει να δοθεί και το «πράσινο φως» για εκταμίευση της δόσης, στο επόμενο Eurogroup της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου.

Αυστηροί όροι για «κούρεμα» στεγαστικών

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Διαγραφές ακόμη και μέρους στεγαστικών δανείων προτίθενται να κάνουν οι τράπεζες, στο πλαίσιο των προσπαθειών μείωσης του προβληματικού χαρτοφυλακίου τους, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Ετσι, διαμορφώνουν προϊόντα σύμφωνα με τα οποία το δάνειο διαχωρίζεται σε δύο τμήματα.

Οι προτάσεις της Επιτροπής Σοφών για τα εργασιακά

Τις συστάσεις της Επιτροπής Σοφών για κατώτατο μισθό, αμοιβές των νέων και συλλογικές συμβάσεις εργασίας παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το «πόρισμα» δεν είναι δεσμευτικό. Παράλληλα, έκανε λόγο για μια «δύσκολη διαπραγμάτευση».

Τα προαπαιτούμενα πρέπει να ολοκληρωθούν σίγουρα μέσα στις επόμενες πέντε μέρες αν θέλει η ελληνική πλευρά να πάρει και το «πράσινο φως» στο Εurogroup στις 10 Οκτωβρίου.

Δύο προαπαιτούμενα απομένουν για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα μπορεί η ελληνική πλευρά να ολοκληρώσει τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα, με σκοπό να πάρει η Ελλάδα το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. στο Εurogroup της 10ης Οκτωβρίου.

Περισσότερα