grafeio100--3

Ένας στους 3 με μερική απασχόληση

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Ενας στους τρεις μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα είναι μερικώς απασχολούμενος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ και τις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις που υπεβλήθησαν τον Ιανουάριο, από τους 1.751.949 μισθωτούς, οι 554.679 ή το 31,66% εργάζονται με μερική απασχόληση. Οι μέσες μεικτές αποδοχές τους διαμορφώνονταν στα 394,13 ευρώ. Για τους πλήρως απασχολουμένους, ο μέσος μεικτός μισθός διαμορφώνεται σε 1.204 ευρώ.

tsakalwtos1-thumb-large

Τσακαλώτος: «Δεν θα πάρουμε την υποδόση, ούτε νέα μέτρα»

«Δεν ισχύει ότι δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, δεν ισχύει ότι δεν θα πάρουμε την υποδόση, δεν ισχύει ότι θα μας αναγκάσουν να πάρουμε νέα μέτρα, δεν ισχύει, δεν ισχύει», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ μιλώντας για τον εαυτό του ως υπ. Οικονομικών μέχρι το 2018 σχολίασε ότι είναι «ο πιο ασήμαντος υπουργός της».

ypourgeio-oikonomikon-ellada-simaia-thumb-large--2

ΥΠΟΙΚ: Συμφωνία για «ξεπάγωμα» της υποδόσης

Για συζήτηση σε «πολύ καλό κλίμα» έκανε λόγο ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά το πέρας της πρώτης ημέρας των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση. Την Παρασκευή θα αποδεσμευτεί η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ από τον ESM, τόνισε. 

06s10ksen-thumb-large

Η υπερφορολόγηση «πνίγει» τον τουρισμό

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Οι φόροι ροκανίζουν την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού. Εταιρική φορολογία, ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές είναι τα υψηλότερα σε σύγκριση με όλες τις ανταγωνιστικές προς την Ελλάδα χώρες στον τουρισμό.

esm-thumb-large

Την Πέμπτη αποφασίζει ο ESM για την υποδόση των 800 εκατ.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα εξετάσει την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου, την αποδέσμευση της υποδόσης των 800 εκατομμυρίων ευρώ προς την Αθήνα, που συνδέονται με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

daisel_tsakal-1021x580

Ντάισελμπλουμ: Ετοιμοι να κάνουμε περισσότερα για το χρέος, αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Εάν η Ελλάδα πράξει αυτά που της αναλογούν στο πρόγραμμα διάσωσης, τα άλλα μέλη της Ευρωζώνης θα είναι έτοιμα, εάν είναι απαραίτητο, να κάνουν περισσότερα σχετικά με τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, διεμήνυσε από το Δουβλίνο τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Eurogroup

s8b_2210ekkatharistiko-forol-senar

Μπούμερανγκ για τα έσοδα η προκαταβολή φόρου

ΘΑΝΟΣ ΤΣΙΡΟΣ

Μπορεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μη ζητάει νέα μέτρα για να φτάσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ και να αρκείται στο 2,2% που εκτιμά ότι θα είναι το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της επόμενης χρονιάς, αυτό όμως δεν του στερεί τη δυνατότητα να αμφισβητήσει τις προβλέψεις του προϋπολογισμού για την επόμενη χρονιά. 

23s18ilik-thumb-large-thumb-large

Κάτω από τα 100 ευρώ θα πέσουν οι επικουρικές την επόμενη 10ετία

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Σε ένα σπιράλ συνεχών μειώσεων έχουν εισέλθει οι επικουρικές συντάξεις στη χώρα μας, με το ενδεχόμενο η μέση παροχή να συρρικνωθεί ακόμη και κάτω από τα 100 ευρώ τον μήνα, να είναι πλέον ισχυρότατο. Στοιχεία σοκ για το μέλλον των επικουρικών στη χώρα μας.

akinita1-thumb-large--2

Μεγαλύτερη μείωση κόκκινων δανείων με περισσότερους πλειστηριασμούς

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

Μεγαλύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων πιστωτικών ανοιγμάτων, από αυτήν που προβλέπεται στα επιχειρησιακά σχέδια τα οποία έχουν συμφωνηθεί με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM), σχεδιάζουν οι τράπεζες προκειμένου να υπογραμμίσουν στις εποπτικές αρχές την αποφασιστικότητά τους να κινηθούν δυναμικά για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος.

09s18graf-thumb-large

Πώς και ποιες παροχές σε είδος που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι φορολογούνται

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, ΤΖΕΝΗ ΠΑΝΟΥ*

Οι μισθωτοί και ιδιαίτερα τα στελέχη των εταιρειών λαμβάνουν συχνά πέραν του μισθού τους πρόσθετες, μη χρηματικές παροχές όπως εταιρικό αυτοκίνητο, μετοχές, δωρεάν φοίτηση των παιδιών τους σε ιδιωτικά σχολεία, κ.λπ. 

elstattt

ΕΛΣΤΑΤ: Ελαφρά μειωμένο το πλεόνασμα του 2016

Το πρωτογενές πλεόνασμα υπολογίζεται σε 3,7% του ΑΕΠ ή 6,441 δισ. ευρώ, ενώ στην πρώτη μέτρηση που είχε δημοσιοποιηθεί από την ΕΛΣΤΑΤ τον Απρίλιο γινόταν λόγος για πρωτογενές πλεόνασμα 6,937 δισ. ευρώ.

Περισσότερα