1--87

Πρώτοι σε φόρους και εισφορές σε όλη την Ευρωζώνη

ΘΑΝΟΣ ΤΣΙΡΟΣ

Εκτός από τα δύο σενάρια για τις συντάξεις το ελληνικό προσχέδιο προϋπολογισμού ξεχωρίζει σε σύγκριση με των υπολοίπων κρατών-μελών της Ευρωζώνης. Προβλέπει τα υψηλότερα έσοδα από έμμεσους φόρους ως ποσοστό του ΑΕΠ (17,3%). Επίσης, η Ελλάδα είναι μέσα στην πρώτη πεντάδα στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές.

europeflags

Αποψη: Μάχες οπισθοφυλακών

ΝΙΚΗ ΤΖΑΒΕΛΑ*

Κ​​οντεύουν περίπου 40 χρόνια από τότε που η Ελλάδα έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ξεχνάμε μάλιστα ότι είναι από τα πιο παλιά μέλη, το δέκατο μέλος της τότε ΕΟΚ.

architecture-1857175_960_720

Αριστεία στην επιστημονική έρευνα, αλλά κάτω από τη βάση σε πατέντες

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Εάν η Ελλάδα διεκδικούσε πατέντα για κάτι, θα ήταν σίγουρα για το... παράδοξο. Στην πρόσφατη έκθεση ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ η Ελλάδα εμφανίζεται να καταλαμβάνει την 30ή θέση μεταξύ 140 χωρών σε ό,τι αφορά τις επιστημονικές δημοσιεύσεις, συγκεντρώνοντας μάλιστα υψηλή βαθμολογία, 89,2 με άριστα το 100.

2--26

Αποψη: Θα περικοπούν οι συντάξεις; Τρεις καβαλάρηδες της υπεκφυγής

ΠΛΑΤΩΝ ΤΗΝΙΟΣ*

Α' ​​​​Τελικά, θα περικόψουμε τις συντάξεις, ή όχι; Το αρνητικό φλουρί της βασιλόπιτας 2019 έχει σφραγίδα ΦΕΚ/2017. Και όμως, όσο πλησιάζει η Πρωτοχρονιά η αβεβαιότητα δεν μειώνεται, αυξάνει. Τι εξηγεί την αναστολή των κανόνων της φυσικής;

Ενέργεια ενεργεια

Υποχρεωτικά τα δώρα στους καταναλωτές από εταιρείες καυσίμων και ηλεκτρικού

Όλοι οι προμηθευτές ενέργειας έχουν νομική υποχρέωση να εξασφαλίσουν συγκεκριμένους στόχους εξοικονόμησης ενέργειας μέχρι το 2020 αρχικά και ως το 2027 σε επόμενο στάδιο, αλλιώς απειλούνται με σοβαρά πρόστιμα. 

Συντάξεις 20s1synt

Στα 575 ευρώ η μέση σύνταξη με τον νόμο Κατρούγκαλου

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Σχεδόν ένας στους δέκα συνταξιούχους είναι ηλικίας 51 έως 61 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Ηλιος», αξιοποιώντας προφανώς παλαιότερες ευνοϊκές διατάξεις ή «παραθυράκια» του συνταξιοδοτικού συστήματος.Εμφανή τα σημάδια του στις συντάξεις αφήνει μήνα με τον μήνα ο νόμος Κατρούγκαλου, καθώς η μέση σύνταξη των μισθωτών διαμορφώνεται πλέον στα 619,6 ευρώ.

europegreece--2

Κύμα φυγής επιχειρήσεων από την Ελλάδα

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Υψηλοί φόροι και ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και ασταθές φορολογικό σύστημα διώχνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις από τη χώρα. Ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες εξετάζουν τη μεταφορά της εταιρείας τους σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, που θα τους εξασφαλίζει ταχύτερη και σαφώς φθηνότερη χρηματοδότηση αλλά και χαμηλότερες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις.

20s15pl

Ελληνική startup παράγει νέους ήχους για καλλιτέχνες

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΗ

Τους ήχους των τραγουδιών των Prodigy, της Λάνα Ντελ Ρέι, του Νόελ Γκάλαχερ και πληθώρας άλλων καλλιτεχνών, «μιξάρει» η ελληνική startup accusonus, δημιουργώντας προϊόντα μουσικής και τεχνολογίας ήχου τα οποία έχουν γοητεύσει τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

eforia2--3

Ερχεται ρύθμιση χρεών για όσους έκλεισαν βιβλία και μπλοκάκια

Ερχεται ρύθμιση οφειλών προς Ταμεία και εφορία για όσους είχαν κλείσει βιβλία και μπλοκάκια, όπως ανέφερε ο ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, σημειώνοντας πως «θα παρουσιαστεί έως το τέλος του έτους».

20s1exch

Η οικονομία κινδυνεύει να «εκτροχιασθεί», προειδοποιούν ξανά οι εξαγωγείς Β. Ελλάδος

Εξαιρετικά ανήσυχοι εμφανίζονται οι εξαγωγείς της Βόρειας Ελλάδας για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία το τελευταίο διάστημα, με πιο χαρακτηριστικά στοιχεία την πρόσφατη κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών, τη μεταφορά της έδρας εκτός Ελλάδας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, όπως ο «Τιτάν», καθώς και την τάση για παροχολογία καθώς βρισκόμαστε ενόψει χρονιάς εκλογών.

Περισσότερα