trapezaellad11-thumb-large--2

ΤτΕ: Oμόλογα αξίας 4,2 δισ. ευρώ αγόρασαν οι ξένοι επενδυτές στο πρώτο τετράμηνο του 2019

Τα 4,2 δισ. ευρώ έφθασαν οι τοποθετήσεις των ξένων επενδυτών στα ελληνικά ομολόγα στο πρώτο τετράμηνο του 2019. Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι στις επενδύσεις χαρτοφυλακίου, καταγράφεται σημαντικη αύξηση κατά 4,2 δισ. ευρώ των τοποθετήσεων μη κατοίκων της Ελλάδος, σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου.

ypoik6--4

Δημοσιονομική «τρύπα» στο πρώτο πεντάμηνο του έτους

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Μια µεγάλη υστέρηση σε σύγκριση µε την προηγούµενη χρονιά, η οποία προοιωνίζεται αδυναµία επίτευξης του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασµα 3,5% του ΑΕΠ, κρύβεται –σύµφωνα µε τα ταµειακά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος– πίσω από την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισµού το πεντάµηνο Ιανουαρίου - Μαΐου του 2019. 

gkat_23_1906_page_1_image_0002

Μητσοτάκης: Κίνητρα για επιστροφή 10 δισ. ευρώ

ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ

Να επαναπατρίσουν εταιρικά κεφάλαια 10 δισ. ευρώ που βρίσκονται σε τράπεζες εκτός συνόρων κάλεσε τις επιχειρήσεις, από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, χθες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, υποσχόμενος παράλληλα μείωση φόρων και εισφορών και βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

ypourgeiooikonomias1--2

Πολλές οι «νάρκες» για την επόμενη κυβέρνηση

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΥΡΤΑΛΗ

Η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα κληρονομήσει μια οικονομία που αναπτύσσεται βραχυπρόθεσμα με χαμηλό ρυθμό, μια σειρά άλυτων διαρθρωτικών προβλημάτων και αβέβαια δημόσια οικονομικά, όπως τονίζει η Capital Economics σε έκθεσή της, όπου επισημαίνει ουσιαστικά ότι οι «νάρκες» που αφήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολέψουν σε μεγάλο βαθμό την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

_14269549o-thumb-large

Εκτός ΔΕΠΑ ο Δημήτρης Τζώρτζης

Γνωστοποιήθηκε επισήμως μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΠΑ η αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας. Δημήτρη Τζώρτζη. 

trapezaellad11

Διατήρηση των δημοσιονομικών επιτευγμάτων ζητεί η ΤτΕ

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Νέα προειδοποίηση για πρωτογενές πλεόνασµα χαµηλότερο κατά 0,6% του ΑΕΠ σε σχέση µε τον συµφωνηµένο στόχο µε τους θεσµούς για 3,5% του ΑΕΠ απηύθυνε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. 

challenge-header_1

Παραμένει στην 3η κατηγορία της Ε.Ε. η Ελλάδα στην καινοτομία

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Βελτιώθηκαν οι επιδόσεις της Ελλάδας στον τομέα της καινοτομίας κατά την περίοδο 2010-2018. Αν και η χώρα υπολείπεται σημαντικά του ευρωπαϊκού μέσου όρου, εντούτοις φαίνεται ότι τα τελευταία εννέα χρόνια υπήρξε μείωση του χάσματος καινοτομίας μεταξύ Ελλάδος και Ευρωπαϊκής Ενωσης. 

19s9ypoik

Το μαξιλάρι των 657 εκατ. από τα ειδικά μισθολόγια έγινε... 13η σύνταξη

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Το «μαξιλάρι» ύψους 657 εκατ. ευρώ που «περίσσεψαν» από τις εφάπαξ πληρωμές των ειδικών μισθολογίων μετατράπηκε, λογιστικά τουλάχιστον, σε 13η σύνταξη, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το πρώτο πεντάμηνο του έτους. Μάλιστα, το ποσό αυτό δεν έφτασε με αποτέλεσμα να αποδοθούν στον ΕΦΚΑ επιπλέον περίπου 314 εκατ.

Τουρισμός tourist3

«Καμπανάκι» για πιέσεις στις τουριστικές αφίξεις από τον ΣΕΤΕ

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος θα είναι ασπίδα στο επιδεινούμενο κλίμα στην παγκόσμια οικονομία, που απειλεί να επιβραδύνει ή και να μειώσει τις τουριστικές αφίξεις στη χώρα. 

euro-2

Αντώνης Ζαΐρης: Οι πολίτες ρωτούν για την οικονομία

ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΪΡΗΣ*

Η όποια νέα διακυβέρνηση θα συναρτά την αποτελεσματικότητα και τη σοβαρότητά της από τον ειλικρινή τρόπο οριοθέτησης και τοποθέτησής της επί των ερωτημάτων που προκύπτουν και απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη. Οι ταλαιπωρημένοι Ελληνες πολίτες δεν διαθέτουν, μετά όλα όσα έχουν υποστεί, ούτε υπομονή ούτε και θα δώσουν ιδιαίτερη πίστωση χρόνου στην επόμενη κυβέρνηση.

Περισσότερα