gre1899382_31590029

Χωρίς συμφωνία για εκταμίευση της δόσης έληξε το Euroworking Group

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Xωρίς απόφαση έληξε το σημερινό Euroworking Group για την εκταμίευση της δόσης ύψους 1 δισ ευρώ, καθώς δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση, όσον αφορά το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Η Aθήνα θα πρέπει να βιαστεί ιδιαίτερα μέχρι το Eurogroup της 5ης Απριλίου, καθώς νέα αναβολή της εκταμίευσης θα ισοδυναμεί με αρνητικό μήνυμα προς τις αγορές. 

2--36

Τρεις στους τέσσερις επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα κάτω του αφορολογήτου

Το 74,7% των ελεύθερων επαγγελματιών δήλωσε εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όταν το 2011 το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 69%.

1--88

ΕΝΦΙΑ: Αυξήσεις - «φωτιά» σε 7.500 περιοχές

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σε αύξηση του ΕΝΦΙΑ, που θα κληθούν να καταβάλουν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οδηγεί η ένταξη 2.000 περιοχών στο αντικειμενικό σύστημα έως το τέλος Ιουνίου και 7.500 συνολικά μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020. Εκτός από τον ΕΝΦΙΑ, θα επηρεαστούν συνολικά 22 φόροι και τέλη που υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές αξίες, όπως τα δημοτικά τέλη.

buenos-aires-stock-exchange-argentina

Οι 6 λόγοι που κάνουν ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα στους επενδυτές

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΥΡΤΑΛΗ

Η εικόνα της αγοράς των ελληνικών ομολόγων έχει υποστεί εντυπωσιακή αλλαγή σε σύγκριση με τις ημέρες των έντονων πιέσεων του 2018, με το ανοδικό μομέντουμ που έχει «χτιστεί» από τα τέλη Ιανουαρίου να μη φαίνεται να βρίσκει «τοίχο» σε όποιον αρνητικό καταλύτη εμφανιστεί στον δρόμο του.

larko

Μιράντα Ξαφά: Προοδευτική ψηφοθηρία

ΜΙΡΑΝΤΑ ΞΑΦΑ*

Ο ​​ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να αντιλαμβάνεται ότι ο απολογισμός της κυβερνητικής του θητείας δεν αποτελεί πειστικό προεκλογικό αφήγημα, καθώς η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια και η «επιστροφή στην κανονικότητα» δεν πείθουν.

epixeirhseis

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον επαγγελματικό λογαριασμό

ΤΖΕΝΗ ΠΑΝΟΥ*, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ*

Ως γνωστόν, ήδη από το έτος 2017, οι περισσότερες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, ατομικών επιχειρήσεων, εταιρειών κ.λπ. υποχρεούνται όταν συναλλάσσονται με ιδιώτες (συναλλαγές B2C) να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα (χρεωστικές, πιστωτικές κάρτες κ.λπ.).

dhmosio

Φοροδοξίες: Γνωρίζετε ότι...

Στον «αέρα» βρίσκονται οι διαγραφές χρεών νομικών προσώπων καθώς και φυσικών προσώπων που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, για τις συμφωνίες εξωδικαστικού συμβιβασμού (πλην του ν. 4469/2017) που συνάπτονται μετά την 1η Ιανουαρίου 2019.

forodiafyggi--2

Ο εφιάλτης των ειδοποιητηρίων για τους ελεύθερους επαγγελματίες

ΘΑΝΟΣ ΤΣΙΡΟΣ

Αντιμέτωποι με έως και 14 διαφορετικά ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια πληρωμής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών ανά μήνα κινδυνεύουν να βρεθούν μέσα στο τρέχον έτος εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι.

nteklan-kostelo

Το μπρα ντε φερ κυβέρνησης - θεσμών για την α΄κατοικία

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Μετά την έξοδο από το μνημόνιο, που συνοδεύτηκε από πολλές φιλοφρονήσεις εκ μέρους των δανειστών και ιδίως της Κομισιόν και ένα «δώρο», τη μη περικοπή των συντάξεων, η κυβέρνηση είχε ελπίσει ότι το καλό κλίμα θα συνεχιζόταν άνευ όρων ώς τις ευρωεκλογές και ποντάριζε στην πολιτική του αξιοποίηση.

ypoyrgeio-oikonomias-anapty3hs

Βιομηχανία φωτογραφικών διατάξεων

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Αμφιλεγόμενες και φωτογραφικές διατάξεις περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την κοινοτική οδηγία για το εμπορικό απόρρητο. Για παράδειγμα, προβλέπεται ότι θα συνεχίσουν να αμείβονται ως προϊστάμενοι στη μονάδα οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων όσοι ήσαν στο παρελθόν αλλά δεν είναι πλέον.

gre2038291_34372214

Σε αναζήτηση χρυσής τομής για την πρώτη κατοικία

Κορυφώνεται το μπρα ντε φερ Αθήνας – θεσμών για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, που θα κρίνει, μεταξύ άλλων, και την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. προς την Ελλάδα, στο επερχόμενο Eurogroup της 5ης Απριλίου στο Βουκουρέστι. Μειώνονται οι πιθανότητες για σύγκλιση των δύο πλευρών πριν από το κρίσιμο αυριανό Euroworking Group. 

23s3petrp

Αναδρομικά σε συνταξιούχους όσο αντέχει ο προϋπολογισμός

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Μικρά περιθώρια για μερική επιστροφή των αναδρομικών στους εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους που αναμένουν με αγωνία τις τελεσίδικες αποφάσεις της Δικαιοσύνης αφήνει το υπουργείο Εργασίας. «Θα δώσουμε αυτά που μπορούμε, εάν αυτό ορίζει η απόφαση του ΣτΕ, ώστε να μην κινδυνεύσει ο προϋπολογισμός», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

23s3merk

«Οχι» Βερολίνου στην εξόφληση ΔΝΤ

ΞΕΝΙΑ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ

Αρνητικό εμφανίζεται το Βερολίνο στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για πρόωρη εξόφληση των δανείων που έχει λάβει από το ΔΝΤ, σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt που επικαλείται έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Περισσότερα