Σκοπιανό mixalos

Μίχαλος: Στα εμπορικά σήματα ο όρος «Μακεδονία» μάς ανήκει

Θα πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές ότι ο όρος «Μακεδονία» ως ονομασία προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, ενώ οι γείτονές μας να μπορούν να χρησιμοποιούν το νέο τους όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος.

akinita7-thumb-large--2-thumb-large

Παγίδα ο συμπληρωματικός φόρος για μεσαία και μεγάλη ακίνητη περιουσία

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Υψηλότερο ΕΝΦΙΑ πάνω από 1.500 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν όσοι διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία μετά τις αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Μπορεί για τους περισσότερους εξ αυτών ο κύριος φόρος του ΕΝΦΙΑ να διατηρείται στα ίδια υψηλά επίπεδα συγκριτικά με το περυσινό έτος, ωστόσο εκτοξεύεται ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ. 

ofeiles-thumb-large-thumb-large

Φοροδοξίες: Γνωρίζετε ότι...

Τροποποιείται αναδρομικά από 1/1/2014 η διάταξη που προέβλεπε ότι κατά τη μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος μιας επιχείρησης σε ποσοστό μεγαλύτερο του 33% χάνεται το δικαίωμα μεταφοράς των ζημιών εκτός εάν ο φορολογούμενος αποδείξει ότι η μεταβολή έγινε για επιχειρηματικούς λόγους και όχι με σκοπό τη φοροαποφυγή.

korkidis-antigrafo-thumb-large

Κορκίδης: Επιβλαβής οικονομικά και επιχειρηματικά η συμφωνία με ΠΓΔΜ

«Εκτός από τα μείζονα εθνικά θέματα που δημιουργεί, στα ελάσσονα, δεν δίνει στην ελληνική πλευρά ούτε οικονομικά, ούτε επιχειρηματικά, κάποια προστιθέμενη αξία, αλλά αντιθέτως μας αφαιρεί», αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

eforia4--2

Προς παράταση έως 30 Ιουλίου η υποβολή δηλώσεων

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Βέβαιη θεωρείται από τους λογιστές η παράταση ακόμα και κατά ένα μήνα της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία μέρα υποβολής ενδέχεται να είναι η 30ή Ιουλίου και μία μέρα μετά θα πρέπει, όσοι καλούνται να πληρώσουν φόρο, να καταθέσουν την πρώτη δόση στην εφορία. 

16eforia10

Μειώνεται στα 12 ευρώ το ΕΚΑΣ το 2019

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Στα 12 ευρώ τον μήνα συρρικνώνεται το ΕΚΑΣ που θα λαμβάνουν τον επόμενο χρόνο οι 240.000 δικαιούχοι χαμηλοσυνταξιούχοι. Τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγησή του παραμένουν τα ίδια. Το 2019 θα είναι η τελευταία χρονιά που θα δοθεί το επίδομα.

ypourgeiooikonomias1--2

Προϋπόθεση ελάφρυνσης χρέους τα πλεονάσματα

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Υπό τον όρο της υλοποίησης δεσμεύσεων που έχει ήδη αναλάβει η κυβέρνηση για πρωτογενή πλεονάσματα θα εφαρμόζονται ορισμένα από τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, προανήγγειλε χθες από το υπουργείο Οικονομικών ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

16s10eurogroupme

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να τηρήσει τα συμφωνηθέντα

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Την ώρα που κυβερνητικά στελέχη συντηρούν με υπονοούμενα την προσδοκία πως δεν θα εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ αποκάλυψε πως έλαβε διαβεβαιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν θα αμφισβητήσει τα συμφωνηθέντα.

euroooo

Τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του ΕΚΑΣ για το 2019

Τις προϋποθέσεις χορήγησης του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) για το 2019 καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη και του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου.

Περισσότερα