Βερολίνο: Περιμένουμε ακόμα τη συμμετοχή του ΔΝΤ

REUTERS

H Γερμανία αναμένει τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, διαψεύδοντας το δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προετοιμάζεται για την συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του.

Σταϊκούρας: «Πλεόνασμα φόρων το 2016 και το 2017»

Στην υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, με μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ το 2016, αποδίδει την αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Αύξηση αποδοχών σε εργαζομένους ΔΕΚΟ, λόγω μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Αναπροσαρμογή εισφορών για τουλάχιστον 35.000 «παλαιούς» κατά κύριο λόγο ασφαλισμένους σε πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες αλλά και εργαζομένους σε ΝΠΔΔ, ηθοποιούς και μουσικούς προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, που δημοσιεύθηκε χθες σε ΦΕΚ.

Τράπεζες Στελέχη τραπεζών υπογραμμίζουν ότι μέχρι τώρα κάθε μνημόνιο συνοδεύτηκε και από ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και προειδοποιούν ότι τυχόν νέα ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο υποχρεώνει τη συμμετοχή στο κόστος εξυγίανσης των πάντων, συμπεριλαμβανομένων και των καταθετών.

Εφιαλτικές οι συνέπειες νέας αποσταθεροποίησης των τραπεζών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η αδυναμία ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης και ο ολοένα αυξανόμενος κίνδυνος εκτροχιασμού και του τρίτου μνημονίου τορπιλίζουν τις ελπίδες για τη συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής (QE) χαλάρωσης της ΕΚΤ, δημιουργούν ανησυχία για «πάγωμα» του waiver, και επαναφέρουν  τους φόβους για «κούρεμα» καταθέσεων.

Ενισχύει ΟΛΠ και ΟΛΘ η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όχι μόνο θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό των εμπορευματικών και επιβατικές μεταφορών της χώρας, αλλά μπορεί να καταστήσει κόμβο τη χώρα και τα λιμάνια της για τη Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Υποχρεωτικό το POS για ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, εστίαση, καφέ, μπαρ

Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες εντάσσονται στις επαγγελματικές ομάδες που θα υποχρεωθούν να εγκαταστήσουν μηχανήματα POS και να δέχονται πληρωμές με κάρτες έως το τέλος Ιουνίου 2017.

Σταθερά τα κριτήρια χορήγησης δανείων

Αμετάβλητα παρέμειναν τα κριτήρια με τα οποία χορηγούν δάνεια οι τράπεζες προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά το δ΄ τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Περισσότερα