15s1agrt

Οφειλέτες δύο ταχυτήτων προς άγραν ψήφων ενόψει εκλογών

Ολοένα και περισσότεροι στην κυβέρνηση ζητούν να δημιουργηθεί ακατάσχετος λογαριασμός 12.000 ευρώ για τους αγρότες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ήδη αποστείλει τη σχετική τροπολογία στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο όχι μόνο διατηρεί επιφυλάξεις, καθώς δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση παρά μόνον ότι θα βοηθήσει στην αύξηση της αγροτικής παραγωγής, αλλά υποστηρίζει ότι θα «κοπεί» από τους δανειστές.

shutterstock_633327704

Ακατάσχετο έως 4.000 ευρώ για συνεπείς οφειλέτες

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Την αύξηση του ακατάσχετου ποσού στους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών σε έως 4.000 ευρώ, από 1.250 ευρώ σήμερα, προβλέπει σχέδιο της ΑΑΔΕ. Προϋπόθεση για την κλιμακωτή αύξηση του ακατάσχετου ορίου, οι οφειλέτες να είναι συνεπείς με τη ρύθμιση την οποία θα κάνουν.

20s1efka1

Κρας τεστ για το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ η επόμενη χρονιά

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Καθοριστική χρονιά για το μέλλον του ΕΦΚΑ και την τύχη των συντάξεων εκτιμάται πως θα είναι το 2019, καθώς ο προϋπολογισμός του για το 2019 προβλέπει μεν πλεόνασμα της τάξης των 245 εκατ. ευρώ, το οποίο όμως είναι σημαντικά περιορισμένο σε σχέση με τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του υπερφορέα κύριας ασφάλισης όλων των πολιτών.

15s5dsc

Αύξηση 30% κατέγραψε ο τζίρος της Dior Hellas από το 2014 έως σήμερα

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΗ

Σε ένα οικονομικό περιβάλλον διαρκών προκλήσεων για την ελληνική αγορά καλλυντικών προϊόντων, όπου το σύνολο του κλάδου έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 40% την περίοδο 2009-2017, τα προϊόντα του γαλλικού οίκου Christian Dior δεν έπαψαν τα τελευταία χρόνια να κοσμούν τους προσωπικούς χώρους περιποίησης των Ελληνίδων καταναλωτριών.

s22_1512proypolog

Το πακέτο παροχών «πάγωσε» τις πληρωμές

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σε πρωτοφανή επίπεδα έφτασε τον Οκτώβριο το πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς η κυβέρνηση έχει «παγώσει» όλες τις πληρωμές για επενδύσεις και τις επιστροφές φόρου, ώστε να έχει ρευστότητα για να χρηματοδοτήσει τις παροχές. Το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε σε 7,6 δισ. ευρώ στο 11μηνο, υπερδιπλάσιο του στόχου.

Ανεργία grafeio100--2

Χάθηκαν 33.249 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο στον ιδιωτικό τομέα

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Επικράτηση των απολύσεων και τον Νοέμβριο κατέγραψε το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, καθώς χάθηκαν 33.249 θέσεις εργασίας, ενώ σχεδόν 6 στις 10 προσλήψεις που έγιναν κατά τον περασμένο μήνα ήταν με ευέλικτες μορφές απασχόλησης. 

14s4serf

«Φρένο» το 2019 στον τουρισμό

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Υστερα από μία εξαετία εντυπωσιακής ανόδου και αλλεπάλληλων ρεκόρ σε εισπράξεις και αφίξεις, η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός, αναμένεται να φρενάρει το 2019, εκτιμά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Επίσης, ο ΣΕΤΕ προειδοποιεί πως η ραγδαία ανάκαμψη της Τουρκίας και το Brexit δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστους τους ελληνικούς προορισμούς.

29s10petrl1

«Χρεώνουν» στην ΑΑΔΕ την... καθυστέρηση του επιδόματος θέρμανσης

Να μεταφέρει τις ευθύνες της στην εφορία και την Ελληνική Στατιστική Αρχή για την καθυστέρηση χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης επιχειρεί η κυβέρνηση. Το ΥΠΟΙΚ ζήτησε πριν από 10 ημέρες από την ΑΑΔΕ την ένταξη και άλλων ορεινών περιοχών στην πρώτη ζώνη.

Χρηματιστήριο xrhmatisthrio--2

Με ελαφρά πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο - Στις 645,24 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Με ήπια πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 645,24 μονάδες, σημειώνοντας ήπια πτώση 0,50%.

6a22d714ffdb4ca9b277d809f3ba0bdb-thumb-large-thumb-large

Πρωτογενές πλεόνασμα 7,6 δισ. με υπερσυγκράτηση δαπανών και καθήλωση του ΠΔΕ

Πρωτογενές πλεόνασμα 7,6 δισεκατομμυρίων, αποτέλεσμα «υστέρησης» κατά 1,55 δισ. ευρώ στην εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και υπερσυγκράτησης δαπανών ύψους 2,8 δισ. εμφανίζει ο προϋπολογισμός στο 11μηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ. 

14lab110

Η ανάπτυξη των κλινικών μελετών μπορεί να φέρει έσοδα στο Δημόσιο

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΗ

Σημαντική πηγή κρατικών εσόδων και μοχλός ανάπτυξης του ΑΕΠ είναι η επένδυση των φορέων υγείας σε κλινικές μελέτες οι οποίες στοχεύουν στην πρόσβαση των ασθενών σε νέες φαρμακευτικές θεραπείες. 

14s4rev

Αέριο από τις ΗΠΑ στη Ρεβυθούσα

ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ

Οι πρώτες ποσότητες αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου θα φθάσουν στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας στις 29 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την εγχώρια αγορά, καθώς διευρύνονται οι πηγές προμήθειας αερίου. 

Ανεργία anergia

Μειώνεται με αργούς ρυθμούς η ανεργία

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς αποκλιμακώνεται το ποσοστό ανεργίας στη χώρα, με τη μακροχρόνια ανεργία να παραμένει σε δραματικά υψηλά επίπεδα, καθώς 7 στους 10 ανέργους παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας για πάνω από 12 μήνες. 

Περισσότερα