«Οι ακραίοι παίκτες κράτησαν ακραία στάση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Κατρούγκαλος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης διερευνητικής συνάντησης κατά την οποία κατεγράφη διαφωνία σχεδόν σε όλα τα επίπεδα.

Χάσμα με το καλημέρα στα εργασιακά μεταξύ κυβέρνησης - πιστωτών

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Την ισχυρότατη διαφωνία τους για οποιαδήποτε επιστροφή στο προ μνημονιακών αλλαγών καθεστώς εργασιακών σχέσεων κατέθεσαν με το... καλημέρα στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο οι εκπρόσωποι των δανειστών. 

Πρωτογενές πλεόνασμα 5,4 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Στα 5,4 δισ. ευρώ ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2016, έναντι στόχου για 1,9 δισ.. Η υπέρβαση κατά 3,5 δισ. αποδίδεται στην συγκράτηση των δαπανών, αλλά και στην υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων.

Διαπραγμάτευση χρέους

Eurostat: Στο 179,2% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο β’ τρίμηνο

Στο 179,2% του ΑΕΠ έφτασε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το δεύτερο τρίμηνο του 2016, έναντι 176,1% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Στο «μικροσκόπιο» των θεσμών οι προβλέψεις του προϋπολογισμού

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Τις προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2017 αναμένεται να εξετάσουν τις επόμενες ημέρες το οικονομικό επιτελείο και η τρόικα, όπως προέκυψε από την συνάντηση που είχαν σήμερα, Δευτέρα, για τα δημοσιονομικά ζητήματα οι δύο πλευρές.

Εν αναμονή της εκταμίευσης των 2,8 δισ. στο Euroworking Group

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Το «πράσινο φως» αναμένεται να πάρει η εκταμίευση της δόσης συνολικά 2,8 δισ. στο σημερινό Euroworking Group σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο και επισήμως την Τρίτη από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

ΥΠΟΙΚ: «Δεν θα δεχθούμε μείωση του αφορολόγητου»

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει η δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου του ΥΠΟΙΚ πως «δεν πρόκειται να γίνει δεκτή μείωση αφορολόγητου», τη στιγμή που μαίνονται οι αντιθέσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ηδη, πολλοί κάτοχοι δελτίου παροχής υπηρεσιών σπεύδουν να κλείσουν τα μπλοκάκια τους, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για νέα κρούσματα μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας.

Τα «μπλοκάκια» πάνε στα δικαστήρια

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Χιλιάδες εργαζόμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκι» αναμένεται ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια. Κι αυτό γιατί από την 1η Ιανουαρίου 2017 ανατρέπονται οι όροι ασφάλισης αλλά και συνταξιοδότησής τους.

Με εκχώρηση ακινήτου στο Δημόσιο η πληρωμή φόρου κληρονομιάς

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στην ενεργοποίηση διάταξης που ψηφίσθηκε το 2014, αλλά ακόμα δεν έχει εφαρμοσθεί, προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, προκειμένου οι φορολογούμενοι να μπορούν να πληρώσουν τον φόρο κληρονομιάς με την εκχώρηση ακινήτου. 

Περισσότερα