g_oik_first_a05--3

Απάτη πίσω από το 50% των ύποπτων ζημιών σε Ι.Χ.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Απάτη αποδείχθηκε το 55% των ύποπτων περιπτώσεων ζημιών σε Ι.Χ., που διαλεύκαναν οι ασφαλιστικές εταιρείες το 2016. Οι εταιρείες ήλεγξαν 6.500 ύποπτες υποθέσεις και στις μισές το ατύχημα ήταν σκηνοθετημένο ή προέκυπταν υπερτιμολογήσεις από τα συνεργεία. Εντοπίστηκαν, επίσης, περιπτώσεις δήλωσης ψευδών στοιχείων ασφάλισης που επηρεάζουν την τιμολόγηση, ακόμα και πλαστά συμβόλαια.

21s1efka11

Διαγραφή οφειλών για αμφισβητούμενες εισφορές

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Τη δυνατότητα διαγραφής οφειλών που είχαν βεβαιωθεί πριν από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ εις βάρος παράλληλα ασφαλισμένων, λόγω «εύλογης αμφισβήτησης», εφόσον εγκριθεί από το Συμβούλιο Κοινωνικής Ασφάλισης, δίνει νομοθετική διάταξη που προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

tomsen2-thumb-large-thumb-large--2

Δύσκολη εξίσωση η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Τις προϋποθέσεις που θέτει το ΔΝΤ προκειμένου ο ίδιος να εισηγηθεί την ενεργοποίηση του προγράμματος, εξέθεσε ο Π. Τόμσεν στο χθεσινό Washington Group όπου τέθηκε το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Π. Μοσκοβισί, Μπ. Κερέ, Κλ. Ρέγκλινγκ, Μ. Σεντένο και οι ΥΠΟΙΚ Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας. Πηγές της ευρωζώνης σημειώνουν ότι το Ταμείο πρέπει «να αποφασίσει τι θέλει».

akinita2

Πού και πώς θα δηλωθούν τα εισοδήματα από ενοίκια - τι ισχύει για τα ανείσπρακτα

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Οσοι φορολογούμενοι εισέπραξαν το 2017 εισοδήματα από ενοίκια ή παραχώρησαν δωρεάν κάποιο ακίνητo ή χρησιμοποίησαν ως επαγγελματική στέγη ιδιόκτητη κατοικία, ή έχουν κενό ακίνητο, υποχρεούνται να υποβάλουν το έντυπο Ε2 πριν το βασικό έντυπο της δήλωσης.

2018-interna_1--2

Παραμένει το χάσμα Βερολίνου - ΔΝΤ για το χρέος

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Παρότι δεν υπήρξε ουσιαστική πρόοδος στο ζήτημα του χρέους στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, προέκυψε σαφώς μεγαλύτερη «καθαρότητα» για τους χρονικούς περιορισμούς και τις «κόκκινες γραμμές» της κάθε πλευράς. Ποια τα βασικά σημεία διαφωνίας Γερμανίας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

21s10tomsen

Επιμένει το ΔΝΤ για αφορολόγητο

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΩΚΟΥ

Υπέρ της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης στην Ελλάδα τάχθηκε χθες ο Πόουλ Τόμσεν, επιβεβαιώνοντας ότι το ΔΝΤ επιμένει στη μείωση του αφορολογήτου, αν και ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου άφησε ανοικτό το αν θα ζητήσει επίσπευση του μέτρου από 1/1/2019.

s24_2004pwc-ependyseis-xrhmatod

Λείπουν επενδύσεις 110 δισ. ευρώ για επιστροφή σε δυναμική ανάπτυξη

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Από την Ελλάδα απουσιάζουν επενδύσεις 22 δισ. ευρώ ετησίως ή 110 δισ. ευρώ στην πενταετία, για να μπει η οικονομία της σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτό προκύπτει από μελέτη που παρουσιάστηκε χθες από την PwC και η οποία επιβεβαιώνει αντίστοιχη μελέτη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

eforia_fakeloi2

Αποψη: Αδιέξοδη η πολιτική της υπερφορολόγησης

ΣΙΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ*

Οσο πλησιάζουμε στην καταλυτική ημερομηνία του Αυγούστου και την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, τουλάχιστον με την περιοριστική μορφή που τα γνωρίζαμε έως σήμερα, τόσο πιο επιτακτική γίνεται η ανάγκη να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον όπου η οικονομία θα μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά, να παράγει πλούτο και θέσεις εργασίας και να συνεισφέρει λογικά και αναλογικά στα δημοσιονομικά έσοδα του κράτους. 

Περισσότερα