Παρά την αναμενόμενη συμφωνία, το στέλεχος του ΔΝΤ θεωρεί ότι το ελληνικό πρόβλημα δεν θα πάψει να υφίσταται. «Ας είμαστε ειλικρινείς, θα πάρει 20 χρόνια για να “φτιάξουμε” την Ελλάδα», είπε.

«Δεν εμπιστευόμαστε την ελληνική κυβέρνηση»

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

«Δεν εμπιστευόμαστε τη μεταρρυθμιστική διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης. Αν όμως είχαμε έναν... Ελληνα Μακρόν θα μπαίναμε αμέσως στο πρόγραμμα», τόνισε σε δηλώσεις του στο CNBC υπό καθεστώς ανωνυμίας στέλεχος του ΔΝΤ.

Τα 5 πιθανά πακέτα του ESM για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

DW

Τα πέντε πιθανά πακέτα για τις ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους τα οποία εξετάζει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) δημοσιεύει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Στο έγγραφο του ESM αναφέρεται και η μορφή που θα μπορούσαν να έχουν οι ελαφρύνσεις.

Με φυλάκιση απειλούνται όσοι δίνουν ψευδή στοιχεία για το Κοινωνικό Εισόδημα

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Ακόμη και με ποινή φυλάκισης κινδυνεύουν δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι εν γνώσει τους δήλωσαν ψευδή στοιχεία ή απέκρυψαν τα αληθινά στην αίτηση ένταξης.

Αναβολή φόρου στα αγροτεμάχια

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Την εξαίρεση από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ των αγροτεμαχίων για τα έτη 2017 και 2018 προβλέπει διάταξη σχεδίου νόμου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Η κυβέρνηση και οι θεσμοί είχαν συμφωνήσει την επιβολή συμπληρωματικού φόρου από το 2016, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί, καθώς δεν έχει βρεθεί τρόπος υπολογισμού της αξίας των αγροτεμαχίων. 

Αποστόλου: Κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί μέχρι το τέλος του 2017

Την κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί μέχρι το τέλος της χρονιάς διεμήνυσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, από το βήμα της Ημερίδας Ένωσης Οινοποιών Δράμας.

Συμφωνία Αθήνας - δανειστών εντός 3 εβδομάδων «βλέπει» αξιωματούχος του ΔΝΤ

Η καλύτερη εγγύηση ότι η Ελλάδα και οι δανειστές της θα καταλήξουν τελικά σε συμφωνία για το χρέος είναι οι επικείμενες προθεσμίες για πληρωμές ομολόγων που θα υποχρεώσουν σε μια συμφωνία, δήλωσε αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Το ΔΝΤ δεν έχει συμφωνήσει με τη διατύπωση συγκεκριμένης ημερομηνίας για επαναφορά ρυθμίσεων που έχουν «παγώσει», υποστήριξε ο κ. Τόμσεν.

Ενστάσεις Τόμσεν έως την τελευταία στιγμή για εργασιακά, ασφαλιστικό

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Εμμονή έως και την τελευταία στιγμή στη διατύπωση των διατάξεων για τα εργασιακά, ακόμη και στην αιτιολογική έκθεση του νόμου με τα προαπαιτούμενα, επέδειξε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Π. Τόμσεν. 

«Είμαι πολύ απογοητευμένος γιατί κάποιοι από εμάς μετακινήθηκαν πέρα από την εντολή μας να βρούμε λύση και τώρα αποτύχαμε. Λυπάμαι», τόνισε ο Σόιμπλε ενοχλημένος από την ανυποχώρητη στάση του Τόμσεν.

Η πρόταση Ντάισελμπλουμ, τα νεύρα Σόιμπλε και το ολίγον έγκυος του ΔΝΤ

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Ανοικτό άφησε χθες το ΔΝΤ το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς χρηματοδότηση. Πρόκειται για πρόταση που έπεσε στο τραπέζι στη διάρκεια του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

SOS για τις άγονες γραμμές εκπέμπουν οι ακτοπλόοι

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Τον κίνδυνο να υποβαθμιστούν τα επόμενα χρόνια οι συνδέσεις με τα απομακρυσμένα νησιά των άγονων γραμμών εάν δεν γίνει απο τώρα ο σωστός σχεδιασμός και δεν εξασφαλιστούν τα κονδύλια που απαιτούνται, επισημαίνουν οι ακτοπλόοι. 

Περισσότερα