capture--24

Το τέλος της πολυεθνικής συμμορίας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Πάνω από 300 ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας, χρήση ωμής βίας, συνεργασία με κλεπταποδόχους, απύθμενη επίδειξη ανομίας. Αλώνιζε επί μακρόν η «διεθνής» συμμορία, τα περισσότερα μέλη της οποίας κατάγονταν από το Μαρόκο, την Αλγερία, την Τυνησία και το Αφγανιστάν έως ότου η ΕΛ.ΑΣ. προχωρήσει σε 93 συλλήψεις. Τρεις φόνοι και πληροφορίες για παρουσία μαχητών του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» σε υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια συνθέτουν τις άγνωστες πτυχές της υπόθεσης.

matttt

Σιγή ασυρμάτου στην ΕΛ.ΑΣ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

«Κέντρο ακούς;». Σιωπή. «Συνάδελφε λαμβάνεις;». Νέκρα. Το σύστημα ενδοεπικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ. μέσω ασυρμάτων πάσχει –η «Κ» αποκαλύπτει λεπτομέρειες «γιατί»– προς όφελος του εγκλήματος που θεριεύει, για «επιχειρησιακό καρκίνωμα» μιλούν στελέχη. Αποτυπώθηκε με τραγικό τρόπο και στο Μάτι.

piratecover

Εργατικό ατύχημα η δολοφονία από πειρατές

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δικαστική απόφαση στο Εφετείο Πειραιά αναδεικνύει τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ναυτικοί στα μακρινά ταξίδια τους, αλλά και τα ειδικά μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν τα πλοία στη Δυτική Αφρική.

0302floros

Πώς στήθηκε το κόλπο της «πλαστής» αποφυλάκισης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Μπαίνοντας στο εργαστήριο της Μελέτης Υπνου του «Ευαγγελισμού» όπου εργάζεται, ο 48χρονος τεχνικός διαπίστωσε ότι επικρατούσε μια ασυνήθιστη για την εποχή ακαταστασία. Ηταν το πρωινό της 28ης Αυγούστου και παρότι το προσωπικό του εργαστηρίου απουσίαζε με καλοκαιρινή άδεια, δύο από τους υπολογιστές ήταν –περιέργως– αναμμένοι.

aerocover

Ο μοιραίος διακόπτης στη συντριβή του F-16

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η απόφαση του Αεροδικείου Αθηνών τέσσερα χρόνια μετά την πτώση ελληνικού F-16 στην Ισπανία κατά τη διάρκεια ΝΑΤΟϊκής άσκησης το 2015 και τον θάνατο των δύο χειριστών του. Ενας μοιραίος διακόπτης που είχε μετατοπιστεί ακουσίως ήταν ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στη συντριβή.

dafcover

Στο εδώλιο η ψυχιατρική πρακτική καθήλωσης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τα διαχρονικά κενά στη διαχείριση ψυχικά ασθενών στην Ελλάδα έρχονται πάλι στο προσκήνιο, με αφορμή τη δίκη για την πρακτική της καθήλωσης στο ΨΝΑ ύστερα από εκδήλωση πυρκαγιάς και το θάνατο τριών ασθενών το 2015.

img_16771

Η ελληνική πλευρά της Αιθιοπίας

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Βαθιές οι ρίζες φιλίας Ελλάδας - Αιθιοπίας, όπως καταγράφεται και από την αποστολή της «Κ», η ώσμωση καλά κρατεί, σχολιαρόπαιδα (φωτογραφία από ημέτερη εθνική εορτή) και από τις δύο κοινότητες εκπέμπουν φιλία μιλώντας ελληνικά, προύχοντες σε ηλικία ομογενείς μιλούν για τα χρόνια τα παλιά, «την ανθηρή μας παροικία». 

ahmedcover

Αγωγή για θάνατο από μαγκάλι στη Μόρια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τον Ιανουάριο του 2017 μέσα σε μία εβδομάδα τρεις άνθρωποι πέθαναν στον ύπνο τους στη Μόρια της Λέσβου. Τώρα η οικογένεια ενός εκ των θανόντων διεκδικεί αποζήμιωση από το ελληνικό Δημόσιο για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό. 

Περισσότερα