12321

Το παρασκήνιο έως τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Το παρασκήνιο μιας «στάσης» κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού αποκαλύπτει η «Κ». Η άσκηση διώξεων, η φραγή σε χορήγηση αδειών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων» και ο κρίκος των τελευταίων συλλήψεων στη Θεσσαλονίκη.

fire2new

Φωτιά στην Ανατολική Αττική: Στο κρίσιμο πόστο έναν χρόνο μετά

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η «Κ» βρέθηκε στο πυροφυλάκιο Ραφήνας με τους ανθρώπους που πέρυσι εντόπισαν πρώτοι τον καπνό της μεγάλης φωτιάς. «Βλέπεις εκεί, στη γούβα; Στην αρχή είδαμε εκεί δύο τούφες καπνού», λέει ο Μάνος Τσαλιαγκός και με το χέρι του δείχνει χιλιόμετρα μακριά, στο βάθος του ορίζοντα, το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.

gkka_11_2605_page_1_image_0001

Οι διαδρομές ενός VIP... ισοβίτη

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ

Με την πόρτα των φυλακών µισάνοιχτη για χορήγηση και νέας άδειας, παρουσιάζει µεγάλο ενδιαφέρον η καταγραφή της «έγκλειστης διαδροµής» του πολυϊσοβίτη ∆ηµήτρη Κουφοντίνα. Ο χαρακτηρισµός «κρατούµενος VIP» τεκµαίρεται από προνοµιακή µεταχείριση, ενώ υπήρξε πρόταση να παραδίδει µαθήµατα σε κρατουµένους. «Ως µελισσοκόµος ή τροµοκράτης;» απόρησαν κάποιοι εκπρόσωποι του νόµου.

s18_190519_eyp

Δουλεμπορικό θρίλερ με άρωμα ΕΥΠ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Υπάλληλοι της ΕΥΠ, αστυνομικοί του Αλλοδαπών, στελέχη του Λιμενικού και δουλέμποροι-πληροφοριοδότες αποτελούν τα κεντρικά πρόσωπα μιας από τις πιο σκοτεινές και περίπλοκες υποθέσεις διαφθοράς που απασχόλησε τα τελευταία χρόνια τις διωκτικές αρχές και τη Δικαιοσύνη. Η «Κ» παρουσιάζει το χρονικό των γεγονότων, μέσα από απόρρητες αναφορές, επίσημα δικαστικά έγγραφα και τις μαρτυρίες ορισμένων από εκείνους που βρέθηκαν κοντά στα γεγονότα και κατέθεσαν στη δίκη.

theftcover--2

Πανευρωπαϊκή έρευνα: Οι απάτες µε τον ΦΠΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ, TΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ

H αύξηση του ΦΠΑ στο 24% και η επιτάχυνση της διαδικασίας επιστροφής φόρου στους δικαιούχους απογείωσαν τη βιοµηχανία εικονικών τιµολογίων. Αυτό συνάγεται από µεγάλη πανευρωπαϊκή έρευνα στην οποία συµµετείχε η «Κ».

theftcover

Η «απάτη του αιώνα» με το εμπόριο ρύπων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ, TΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ

Η «Κ» συμμετείχε σε μια πανευρωπαϊκή έρευνα, που συντόνισε ο γερμανικός, μη κερδοσκοπικός δημοσιογραφικός οργανισμός «CORRECTIV» και παρουσιάζει τα ελληνικά ίχνη στις 300.000 σελίδες διαβαθμισμένων εγγράφων που αφορούν εικονικές ενδοκοινοτικές συναλλαγές. 

belancovernew

Ο μυστηριώδης Ρώσος χάκερ που «χάθηκε» από την Ελλάδα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μπελάν. Αλεξέι Μπελάν, Ρώσος χάκερ διεθνούς βεληνεκούς που συνελήφθη στην Αθήνα, αφέθηκε υπό όρους ελεύθερος και εξαφανίστηκε. Στη συνέχεια, ενεπλάκη σε σοβαρές υποθέσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος με συνεργούς Ρώσους διπλούς πράκτορες, ένας εκ των οποίων καταδικάστηκε στη Μόσχα για προδοσία. Μια κινηματογραφική ιστορία όπου πρωταγωνιστούν το FBI, η FSB (πρώην KGB), εταιρείες-κολοσσοί θύματα, με έντονο άρωμα ψυχρού κυβερνοπολέμου.

capture--36

Το κολομβιανό καρτέλ δολοφονεί στην Αθήνα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Ο Βέλγος Λουίτζι Βαντσέρι βρέθηκε νεκρός με διαμπερές τραύμα από όπλο στο κεφάλι. Τον 56χρονο βρήκαν πεσμένο μπρούμυτα μέσα σε μια λίμνη αίματος κάτοικοι της οδού Φανοσθένους στον Νέο Κόσμο. Μερικά λεπτά νωρίτερα είχαν ακούσει ένα κρότο που έμοιαζε με πυροβολισμό και είχαν διακρίνει τις φιγούρες δύο ανδρών με σκούρα ρούχα να απομακρύνονται τρέχοντας προς την οδό Φραντζή. Ηταν 10 μ.μ. της 16ης Ιουνίου 2017.

fakeena

Εμπόριο ελπίδας και fake news

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η «Κ» παρουσιάζει πώς από το 2015 μέχρι σήμερα η διασπορά φημών και οι ψευδείς ειδήσεις –με εμπλοκή μεσαζόντων και διακινητών– εξακολουθούν να παρασύρουν πρόσφυγες σε μάταιες ή επικίνδυνες ενέργειες.

capture--24

Το τέλος της πολυεθνικής συμμορίας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Πάνω από 300 ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας, χρήση ωμής βίας, συνεργασία με κλεπταποδόχους, απύθμενη επίδειξη ανομίας. Αλώνιζε επί μακρόν η «διεθνής» συμμορία, τα περισσότερα μέλη της οποίας κατάγονταν από το Μαρόκο, την Αλγερία, την Τυνησία και το Αφγανιστάν έως ότου η ΕΛ.ΑΣ. προχωρήσει σε 93 συλλήψεις. Τρεις φόνοι και πληροφορίες για παρουσία μαχητών του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» σε υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια συνθέτουν τις άγνωστες πτυχές της υπόθεσης.

matttt

Σιγή ασυρμάτου στην ΕΛ.ΑΣ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

«Κέντρο ακούς;». Σιωπή. «Συνάδελφε λαμβάνεις;». Νέκρα. Το σύστημα ενδοεπικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ. μέσω ασυρμάτων πάσχει –η «Κ» αποκαλύπτει λεπτομέρειες «γιατί»– προς όφελος του εγκλήματος που θεριεύει, για «επιχειρησιακό καρκίνωμα» μιλούν στελέχη. Αποτυπώθηκε με τραγικό τρόπο και στο Μάτι.

Περισσότερα