ahmedcover

Αγωγή για θάνατο από μαγκάλι στη Μόρια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τον Ιανουάριο του 2017 μέσα σε μία εβδομάδα τρεις άνθρωποι πέθαναν στον ύπνο τους στη Μόρια της Λέσβου. Τώρα η οικογένεια ενός εκ των θανόντων διεκδικεί αποζήμιωση από το ελληνικό Δημόσιο για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό. 

09122016doap_1

Στα άδυτα εργαστηρίων παραγωγής αναβολικών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Βρίσκονταν στα ίχνη τους επί μήνες, παρακολουθώντας τηλεφωνικές συνομιλίες και κινήσεις οχημάτων, αναλύοντας πλάνα από κάμερες σε εταιρεία κούριερ. Τα στοιχεία που αναζητούσαν τόσο επίμονα όμως, θα εντοπίζονταν ένα πρωί στον πάτο κάδου ανακύκλωσης.

gree

Με σχέδιο «Αλ Καπόνε» η ΕΛ.ΑΣ. κατά «Ρουβίκωνα»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., με ανεπίσημο κωδικό «Αλ Καπόνε», για την απενεργοποίηση του «Ρουβίκωνα» προβλέπει συμμετοχή του ΣΔΟΕ και της Αρχής για το «ξέπλυμα», αποσκοπώντας σε ανάδειξη φορολογικών- ασφαλιστικών παραβάσεων των μελών της αναρχικής ομάδας από εκδηλώσεις και εράνους, αλλά και σε άνοιγμα των «μαύρων» ταμείων της.

diakphoto

Ο δάσκαλος από την Τουρκία που έγινε διακινητής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Επί 15 χρόνια δίδασκε σε δημοτικό σχολείο της Σμύρνης. Ωσπου το 2014 βρέθηκε στο τιμόνι ενός σκάφους, μεταφέροντας 22 Σύρους πρόσφυγες στη Χίο. Συνελήφθη, φυλακίστηκε και αφού εξέτισε την ποινή του στην Ελλάδα, απελάθηκε στην Τουρκία. «Συνήθως επιλέγονται ως οδηγοί από τα κυκλώματα άτομα που έχουν αποκοπεί από την κοινωνία, που έχουν ανάγκη από χρήματα ή βρίσκονται στο περιθώριο», λέει στην «Κ» ο Τζεϊχούν, ο Τούρκος ο οποίος από δάσκαλος έγινε διακινητής.

s20_041118_kataskopos

Η δράση Γερμανού κατασκόπου της Τουρκίας στην Κω

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

«Το πρώτο μέρος της συμφωνίας ήταν να συλλέγουμε στοιχεία και πληροφορίες γι’ αυτά που θα μας έλεγαν οι δύο Τούρκοι. Ο πρώτος στόχος ήταν να έχω υπό παρακολούθηση στρατιωτικούς στόχους. Να καταγράφω τις κινήσεις στρατευμάτων, την κατάσταση των υποδομών, την επιχειρηματική ανάπτυξη του νησιού, εάν για παράδειγμα κατασκευάζονται μεγάλες βιομηχανικές μονάδες».

aidcover

Τα μυστικά μιας γης σπαρμένης με αρχαία

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Κόντρα στο φορτισμένο παρελθόν αρχαιολόγοι και ντόπιοι έχουν γίνει σύμμαχοι στις νέες έρευνες στα Αηδόνια Κορινθίας, όπου τη δεκαετία του '70 είχε λεηλατηθεί από αρχαιοκάπηλους το μυκηναϊκό νεκροταφείο του χωριού.

2--28

Ξετυλίγεται το νήμα στον φόνο της Ζακύνθου

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ

Πριν από χρόνια έχασαν τον μεγάλο τους γιο από πυροβολισμούς στο Τέξας. Πέρυσι, ο δευτερότοκος Μπακάρι, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου έξω από μπαρ στη Ζάκυνθο. Νωρίτερα, μιλούσε με μια κοπέλα, ένας γνωστός της οποίας είπε «το μαγαζί είναι γεμάτο Σέρβους, εσύ τι λες με έναν μαύρο;». Οι γονείς του θύματος βρίσκονται στην Ελλάδα για τη δίκη, εννέα οι κατηγορούμενοι, το κουβάρι ξετυλίγεται, η «Κ» παρουσιάζει νέα στοιχεία.

Περισσότερα