Εικονογράφηση: TITINA XAΛMATZH

Βασίλης Μακιός : Χωρίς συνεργασία δεν υπάρχει πρόοδος

ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

Οι απόφοιτοι του Πολυτεχνείου Πάτρας θυμούνται ακόμα τον καθηγητή που, παράλληλα με την παραστατική του διδασκαλία, κολυμπούσε μαζί τους στη θάλασσα, χόρευε πλάι τους στο Καρναβάλι και τους μυούσε στα μυστικά της έβδομης τέχνης μέσω του Κινηματογραφικού Ομίλου. Ο Βασίλης Μακιός, γενικός διευθυντής του Corallia, μιλάει στην «Κ».

Εικονογράφηση: ΤΙΤΙΝΑ ΧΑΛΜΑΤΖΗ

Τόνι Γκάρντνερ: «Φτάσατε πολύ κοντά στην έξοδο από το ευρώ»

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Οταν γίνονταν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Τσίπρα το 2015, η Ελλάδα ήταν «πάρα πολύ κοντά στην έξοδο από το ευρώ». Αποκαλυπτικός, στο «Γεύμα με την Κ», ο Τόνι Γκάρντνερ, που επί τρία χρόνια διετέλεσε πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ε.Ε.

Εικονογράφηση: ΤΙΤΙΝΑ ΧΑΛΜΑΤΖΗ

Αθανάσιος Πότσης: 40 εταιρείες Ελλήνων πωλούν υλικό στη NASA

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Ολοι οι (τεχνολογικά) καλοί χωρούν στο Διάστημα· αυτό το απέραντο «οικοσύστημα» προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες επιχειρείν και κερδοφορίας. Κι εκεί υπάρχουν καλά νέα, καθώς το «Made in Greece» ταξιδεύει ήδη πολύ ψηλά, προσφέροντας υπερσύγχρονα υλικά, λογισμικά κ.ά. για λογαριασμό της NASA και της ESA που εμπιστεύονται τους Ελληνες. 

Εικονογράφηση: Τιτίνα Χαλματζή

Τζον Κυριάκου, εγώ ο κατάσκοπος της CIA

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ

Εγώ ο κατάσκοπος». Ο Τζον Κυριάκου μιλάει για τις ειδικές αποστολές του όταν δούλευε από ηλικίας 22 ετών επί 14 χρόνια για λογαριασμό της CIA, τονίζοντας ότι ο φάκελος «17 Νοέμβρη» δεν θα τεθεί στο αρχείο, διότι «υπάρχουν ασύλληπτα μέλη της». Ο Ολιβερ Στόουν ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά βασισμένη στη ζωή του.

Περισσότερα