ioannis-baziotis-kathimerini-geyma-16-9-18-titina-chalmatzi--2

«Βύσματα» στη NASA δεν περνάνε

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Ο επίκουρος καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Ιωάννης Μπαζιώτης, μιλάει στο Γεύμα με την «Κ» για την αποστολή στον Νότιο Πόλο, το θησαυροφυλάκιο μετεωριτών που βοηθούν στην ιχνηλασία του Διαστήματος, την επιβίωση... καλοκαιριάτικα με -35 βαθμούς Κελσίου και την εμπειρία από τη συνεργασία με τη NASA.

geuma

Κυριάκος Πιερρακάκης στην «Κ»: Η μεγάλη πληγή του δημογραφικού

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας που υποθηκεύει το μέλλον της, μαζί με το κύμα φυγής νέων, είναι το δημογραφικό, τονίζει στο «Γεύμα με την Κ» ο Κυριάκος Πιερρακάκης, διευθυντής ερευνών της διαΝΕΟσις. «Η ισχυρή ανάπτυξη είναι εφικτή», υπογραμμίζει.

george-chrousos-kathimerini-geyma-2-9-18-titina-chalmatzi-2

Γεώργιος Χρούσος: Η Παιδεία, το φάρμακο της κοινωνίας μας

ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ

«Η κοινωνία μας πάσχει ψυχικά και χρειάζεται θεραπεία που είναι πρώτα απ’ όλα η Παιδεία και ό,τι μπορούμε να κάνουμε για τους συνανθρώπους μας», λέει στο «Γεύμα με την Κ» ο καθηγητής Ιατρικής, ερευνητής δρ Γεώργιος Χρούσος.

giwrgos-skoyras-kathimerini-geyma-26-8-18-titina-chalmatzi

Γιώργος Σκούρας στην «Κ»: Για να επιβιώσουμε, να είμαστε μια γροθιά

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

«Οι Ελληνες οινοποιοί από νωρίς καταλάβαμε ότι, για να επιβιώσουμε, πρέπει να μιλάμε την ίδια γλώσσα, να είμαστε σαν μια γροθιά», λέει στην «Κ» ο Γιώργος Σκούρας, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, σε μια ανάπαυλα από τον «πόλεμο» του φετινού τρύγου.

nikh-syropoyloy-kathimerini-geyma-19-8-18-titina-chalmatzi--2

Νίκη Συροπούλου: Στόχος, μια ελληνική Σίλικον Βάλεϊ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Οι δυνάμεις της καινοτομίας μπορούν να κάνουν στην Ελλάδα ένα εκπαιδευτικό κέντρο εφάμιλλο αυτού της Σίλικον Βάλεϊ, τονίζει στο Γεύμα με την «Κ» η κ. Νίκη Συροπούλου, επικεφαλής του Singularity Summit στην Ελλάδα. Η ίδια έφερε τον θεσμό των διαλέξεων TED στη χώρα μας.

peretz-lavie-kathimerini-geyma-5-8-18-titina-chalmatzi

Πέρετζ Λαβί: Η άπνοια δεν «σκοτώνει» ηλικιωμένους

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Κακός ύπνος - προβληματική καθημερινότητα συνοψίζει, στο Γεύμα με την «Κ», ο Πέρετζ Λαβί, καθηγητής Βιολογικής Ψυχιατρικής στο εμβληματικό πανεπιστήμιο Technion του Ισραήλ και κορυφαίος ερευνητής παγκοσμίως στην υπνική άπνοια. Ασθένεια επικίνδυνη, λέει ο ίδιος, οι διακοπές δευτερολέπτων στην αναπνοή μπορεί να φθάσουν τις 400 τη βραδιά. Mακροπρόθεσμα μπορεί να επέλθει και το μοιραίο, εάν δεν υπάρξει έγκαιρη διάγνωση. Στην υψηλή ζώνη επικινδυνότητας κυρίως άνδρες 30 έως 40 ετών.

thomas-rachel-kathimerini-geyma-29-7-18-titina-chalmatzi

Τόμας Ράχελ: Σπουδές σημαίνει και εργασία

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Μιλάει με τη συνεργάτιδά του, ρωτάει τη διερμηνέα εάν είναι άνετα στο τραπέζι, χαζεύει τα κάδρα του εστιατορίου. Μου μιλάει για την Ελληνίδα γυναίκα του – «γνωριστήκαμε στην Βόννη». Απαντά στο τηλέφωνο – «είναι η κόρη μου, δίνει εξετάσεις, και ξέρετε πως είναι, όλη η οικογένεια έχει άγχος». 

2--77

Γιάννης Μεϊμάρογλου: Η Κεντροαριστερά; Ορος δίχως χώρο

ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ

Με μακρά πολιτική διαδρομή στην Αριστερά ο επιχειρηματίας Γιάννης Μεϊμάρογλου τονίζει στο Γεύμα με την «Κ»: Χρειαζόμαστε μια μεγάλη προοδευτική μεταρρυθμιστική παράταξη, που θα στοχεύει να γίνει η Ελλάδα κανονική χώρα. Η Κεντροαριστερά; Ορος δίχως χώρο.

xara-sphliopoyloy-kathimerini-geyma15-7-18-titina-chalmatzi

Χαρά Σπηλιοπούλου: Ζωή, μια μάχη με τους φόβους μας

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Μην τρομάξετε. Το ισχυρό φύλο φαίνεται στο... νεκροτομείο! Αυτό υποστηρίζει, εκ πείρας, η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου, καθώς «στα τόσα χρόνια που είμαι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν έχει ποτέ λιποθυμήσει γυναίκα στο νεκροτομείο. Αραιά και πού λιποθυμούν άνδρες», λέει στην «Κ».

Περισσότερα