Τα παράδοξα του καιρού και οι ειδικοί

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

«Μα να μετρούν νιφάδες στο Σύνταγμα για να δουν πόσο μέσα ή έξω πέσαμε;» Οι μετεωρολόγοι Χριστίνα Σούζη και Δημήτρης Ζιακόπουλος μιλούν για τα μποφόρ κριτικής που συνόδευσαν το κύμα κακοκαιρίας από ευκαιριακούς ειδήμονες. 

Εικονογράφηση: TITINA XAΛMATZH

Χρ. Ντούμας: Τα μουσεία χρειάζονται μάνατζερς

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Δεν είναι  ταμπού, τα μουσεία μας χρειάζονται μάνατζερς για να επιβιώσουν οικονομικά, τονίζει στην «Κ» ο καθηγητής Αρχαιολογίας Χρίστος Ντούμας, ενώ χαρακτηρίζει το Ακρωτήρι Σαντορίνης κορυφαίο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. 

Εικονογράφηση: TITINA XAΛMATZH

Γεράσιμος Φωκάς: Η Αθήνα μπορεί να γίνει τουριστική πρωτεύουσα

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Η Αθήνα μπορεί να γίνει πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού τουρισμού, λέει στο Γεύμα με την «Κ» ο Γεράσιμος Φωκάς, πρόεδρος του ομίλου Electra Hotels and Resorts, ξετυλίγοντας αναμνήσεις μιας ζωής από την Κεφαλονιά στο «επιχειρείν» και στον τομέα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Εικονογράφηση: TITINA XAΛMATZH

Θάνος Πλεύρης: «Τι ακριβώς είναι όσοι εύχονταν τον θάνατό μου;»

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ

«Εάν εγώ θεωρούμαι φασίστας, όσοι εύχονταν τον θάνατό μου, τι ακριβώς είναι;». Με αυτό το σχόλιο, ο κ. Θάνος Πλεύρης απαντά στα εμετικά διαδικτυακά σχόλια κατά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του. 

Εικονογράφηση: ΤΙΤΙΝΑ ΧΑΛΜΑΤΖΗ

Φατίμα Ελόεβα - Λεβόν Ακοπιάν: Εντυπωσιακή η απήχηση των Ελληνικών στη Ρωσία

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Για την εντυπωσιακή απήχηση της ελληνικής γλώσσας στη Ρωσία μιλούν στο Γεύμα με την «Κ» η Ρωσίδα Φατίμα Ελόεβα και ο Αρμένιος Λεβόν Ακοπιάν, καθηγητές πανεπιστημίου, τονίζοντας πως «ο πολιτισμός σας είναι σαν κοινή πατρίδα».

Εικονογράφηση: TITINA XAΛMATZH

Μάρτιν Κερν: Συνδέστε εκπαίδευση και έρευνα με παραγωγή

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ

Ο Μάρτιν Κερν, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ), έχει αναλάβει από το 2014 την προώθηση της καινοτομίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, με διαχείριση των κονδυλίων του σχεδίου «Ορίζοντας 2020». 

Περισσότερα