Εικονογράφηση: TITINA XAΛMATZH

Κώστας Σπυράκος: Η τεχνολογία και η πρόοδος δεν έχουν ιδεολογία

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Ο πολύνεκρος σεισμός στο Αματρίτσε της Ιταλίας έκανε ακόμα πιο επίκαιρη μια συνέντευξη με τον Κώστα Σπυράκο, καθηγητή στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών και διευθυντή του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 

Εικονογράφηση: TITINA XAΛMATZH

Αναστασία Μήλιου: Το Αιγαίο χρειάζεται ειδική προστασία

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Παγκόσμιο είναι το επιστημονικό ενδιαφέρον για τον μοναδικό πλούτο του Αιγαίου, παρά την υπεραλίευση, λέει στην «Κ» η υδροβιολόγος Αναστασία Μήλιου, διευθύντρια Ερευνας του «Αρχιπελάγους». 

Εικονογράφηση: TITINA XAΛMATZH

Νίκος Βέττας: Το σύστημα το ’08 δεν είχε καταλάβει τι είχε συμβεί

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Πρέπει να σταματήσουν να επιβαρύνονται συνεχώς οι ίδιοι πολίτες και οι ίδιες επιχειρήσεις, τονίζει στην «Κ» ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας, σημειώνοντας ότι το πολιτικό σύστημα το 2008 δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί στην οικονομία. 

Εικονογράφηση: TITINA XAΛMATZH

Μαρία Γεωργοπούλου: Η Γεννάδειος υποδέχεται και το ευρύ κοινό

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ

Στο «θησαυροφυλάκιο» της Γενναδείου Βιβλιοθήκης ξεναγεί την «Κ» η διευθύντριά της Μαρία Γεωργοπούλου, μιλώντας για την ψηφιοποίηση του υλικού και τις εκθέσεις που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, καθώς «η βιβλιοθήκη έχει και ρόλο δασκάλου». 

Εικονογράφηση: TITINA XAΛMATZH

Ανδρέας Ανδρεάδης: Να γίνουμε χώρα-ηγέτις στον τουρισμό

ΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει χώρα-ηγέτις στην παροχή υπηρεσιών, τονίζει στην «Κ» ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, μιλώντας για τον φετινό αριθμό ρεκόρ των 25 εκατομμυρίων αφίξεων τουριστών και τη χρυσή ευκαιρία της Αθήνας, «αν αξιοποιήσουμε το παραλιακό μέτωπο». 

Εικονογράφηση: Tιτίνα Χαλματζή.

Μπάμπης Σαββάκης: Οι φοιτητές πιέζουν για καλύτερες σπουδές

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Οι φοιτητές πιέζουν για καλύτερες σπουδές, θέλουν γρήγορα το πτυχίο τους, ένα κίνημα αντίστασης σε ό,τι εμποδίζει την ομαλή λειτουργία των ΑΕΙ διευρύνεται, τονίζει στην «Κ» ο Μπάμπης Σαββάκης, κορυφαίος καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής.

Πάτμος, δεκαετία του ’60, απαθανατισμένη από τον κορυφαίο φωτογράφο Ρόμπερτ Μακέιμπ.

Η άλλη Ελλάδα του Ρόμπερτ Μακέιμπ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ

Η ζωή παίρνει μερικές αποφάσεις ερήμην μας. Και στην περίπτωση του τότε εικοσαετούς Αμερικανού Ρόμπερτ Μακέιμπ, που ήρθε στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του ’50 με μια Rolleiflex κρεμασμένη στον λαιμό, το ταξίδι δεν κράτησε δέκα ημέρες, όπως είχε προγραμματίσει. 

Εικονογράφηση:   TITINA XAΛMATZH

Μηνάς Καφάτος: Είμαστε αυτοκαταστροφικοί

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Το μεγάλο κουσούρι εμάς των Ελλήνων είναι ότι είμαστε αυτοκαταστροφικοί, λέει στην «Κ» ο διεθνούς κύρους αστροφυσικός Μηνάς Καφάτος, διευθυντής Κέντρου Ερευνών στις ΗΠΑ. Ο ίδιος ρωτάει με νόημα: Γιατί οι πολιτικοί δεν δίνουν δικαίωμα ψήφου στους αποδήμους; 

Περισσότερα