ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φιλέτο κοτόπουλου με κάρι και φρέσκα κρεμμυδάκια

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Πουλερικά, Ζυμαρικά / Ρύζι, Κρέας, Συνταγές, Κυρίως Πιάτο, Μπαχαρικά

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 15΄ 

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε μέτρια κομμάτια
  • 250 γρ. κριθαράκι χοντρό ή 180 γρ. ρύζι κίτρινο (για σπυρωτό πιλάφι)
  • 100 ml Μαυροδάφνη (ή ξηρό κόκκινο κρασί με 1 κουταλιά μέλι)
  • το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. γλυκού κάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το κριθαράκι ή το ρύζι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Tο σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ή σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι και τη μισή ποσότητα από το κάρι και το σοτάρουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει καλά.

«Σβήνουμε» με τη Μαυροδάφνη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε το κοτόπουλο για περίπου άλλα 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει.

Βγάζουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και το αφήνουμε στην άκρη. Αδειάζουμε τα υγρά από το σκεύος σε ένα μπολ.

Στο ίδιο σκεύος βάζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Αποσύρουμε, ρίχνουμε το κριθαράκι ή το ρύζι, το υπόλοιπο κάρι, τα υγρά που κρατήσαμε και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη γαρνιτούρα του.

Τι πίνουμε Το «δυνατό» κάρι θέλει στα ποτήρια ένα ξηρό Gewurztraminer.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ