ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Γαστρονόμος αφιέρωμα, Χταπόδι, Πιάτα Ημέρας

Πικάντικο, κρασάτο, στιφάδο ή με κοφτό μακαρονάκι, όπως και να μαγειρευτεί, το χταπόδι είναι ένας αγαπημένος μεζές. Μαθαίνουμε τα μυστικά για το μαγείρεμά του και αντλούμε έμπνευση από τις καλύτερες συνταγές του Γαστρονόμου.

Πώς διαλέγουμε χταπόδι;

Βεντούζες, πλοκάμια, χρώμα: να πως θα καταλάβουμε το φρέσκο χταπόδι. Δείτε τις συμβουλές εδώ.


 Στις ελληνικές θάλασσες «κολυµπούν» γύρω στα 9 διαφορετικά είδη χταποδιού, που ξεχωρίζουν από µικρές λεπτοµέρειες στην εµφάνισή τους. Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ για τα χταπόδια της Λήμνου

Οι καλύτερες συνταγές για χταπόδι

Χταπόδι καπαμά από την Ιθάκη


Χταποδομακαρονάδα φούρνου


Ριζότο με χταπόδι και ξερά μανιτάρια


Χταπόδι με λιαστές ντομάτες και κάππαρη από την Τήνο


Χταπόδι ψητό στη γάστρα από την Κάσο


Χταπόδι στιφάδο με αγκινάρες


Χταπόδι ψητό με σάλτσα μάραθου


Χταπόδι με κριθαράκι λεμονάτο


Χταπόδι ψητό στο φούρνο και σάλτσα από το ζουμί του


Χταπόδι στιφάδο


«Σπανιόλικο» χταπόδι με πατάτες και πάπρικα


Οι μοσχιοί πάνε με αρακά


Φαρφάλες με χταπόδι και παντζαρόφυλλα

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ